iščete ustrezni RFID ali NFC čitalnik?
04. Marec 2019
RFID čitalci (angl. RFID reader) so naprave, ki preberejo RFID čip. RFID čitalcev je veliko vrst in ta članek opisuje čitalce le za  branje pasivnih RFID medijev iz frekvenčnih področij 125 kHz, 13,56 MHz in UHF področja (860~960 MHz).
 
Čeprav te naprave velikokrat imenujemo RFID čitalci, čitalniki, bralniki in podobno, so nekatere naprave sposobne tudi pisanja na čipe in bi jih lahko poimenovali tudi bralno pisalne naprave za RFID čipe, kodirniki, zapisovalniki, ipd. Za poenostavitev bom v tem članku uporabljal le izraz RFID čitalci.
 
RFID čitalci za pasivne RFID medije se ločijo po...
 
Oglejte si opis raznih NFC medijev ter njihove prednosti
05. Februar 2019
NFC tehnologija omogoča, da s pomočjo mobilnega telefona ali NFC čitalca preberemo NFC čip in postaja čedalje bolj prisotna v sodobnih informacijskih rešitvah, ker je potrebno hitro identificirati določenega uporabnika ali predmet. Uporablja se jo lahko v mobilnih rešitvah, ker se prisloni mobilni telefon k NFC nalepki ali drugemu NFC čitalniku in v klasičnih namiznih rešitvah, ker se prisloni NFC kartico k NFC čitalniku, ki je priklopljen na osebni računalnik. 

NFC medij vsebuje NFC čip, anteno in neko ohišje. Najpogostejši NFC mediji so...
Meni najljubši primer uporabe NFC tehnologije za domačo rabo
17. Januar 2019
Meni najljubši primer uporabe NFC tehnologije za domačo rabo je vklop oz. sprožitev navigacije v avtomobilu.
 
Telefon odklenem, prislonim k NFC nalepki, ki je nalepljena na armaturno ploščo in v hipu prejmem napotke za najboljšo pot do doma.

Strokovni članki

Vsi članki