Pred nakupom RFID čitalnika je poleg frekvence in ISO standarda paziti tudi na način branja UID čipa.
09. November 2017
RFID čipi, ki so vgrajeni v RFID medije, kot so kartice, nalepke, obeski, zapestnice, ipd. imajo običajno vpisano unikatno številko čipa, ki jih pravimo UID čipa (Unique Identifier).

UID številko čipa lahko čitalniki interpretirajo na veliko različnih načinov. Pred nakupom je potrebno preveriti, če bo novi čitalnik bral na enak način kot obstoječi, saj obstaja preko 25 načinov za prikaz ene in iste UID številke.
Smo že pripravljeni na masovno uporabo NFC tehnologije?
05. November 2017
NFC tehnologija je na Android telefonih že precej razširjena in jo podpira že preko 400 mobilnih telefonov in tablic. Ena od večjih zavor pred masovno uporabo NFC tehnologije je bila ta, da je do sredine leta 2017 ni bilo možno uporabljati z iPhoni (razen za plačevanje preko Apple Pay), potem pa so se zadeve spremenile... 
 
Apple je na konferenci 5. 6. 2017 končno najavil, da odpira NFC tehnologijo na iOS sistemu tudi za razvijalce in kmalu po tem so se pojavile prve aplikacije za  NFC tudi na telefonih iPhone...
 
V tem članku bomo pogledali dva RFID čitalnika, ki se pogosto znajdeta v košarici naših kupcev. Na eni strani imamo zanesljiv in preizkušen čitalnik, Promag PCR-330M, na drugi strani pa novinca v naši ponudbi, Syris RD-200-M1, ki ponuja številne možnosti za nastavitev. Oba čitalnika lahko priklopimo preko USB-ja in se obnašata kot tipkovnice (angl. »keyboard emulator«). Na voljo sta v dveh različicah, 125kHz in 13,56MHz in bereta unikatno identifikacijsko kodo (UID) RFID čipa.

Strokovni članki

Vsi članki