PVC kartice za na kovčke - Možnosti za izdelavo, cena in dobavni rok

Plastične kartice za označevanje prtljage - lepo in uporabno darilo za vaše kupce

03. Junij 2022
Kartice za označevanje prtljage so odlično marketinško orodje in zelo uporabno darilo. S tako kartico bo imetnik hitreje prepoznal svojo prtljago na letališču, v primeru izgube prtljage bo le ta hitreje našla svojega lastnika, za vaše podjetje pa so brendirane kartice odlična priložnost za dodatno promocijo vašega podjetja ali vaše blagovne znamke. Izdelamo lahko že od 1 kartice dalje. Oglejte si različne možnosti izvedbe, okvirne dobavne roke ter cene...

Kartice za označevanje prtljage so PVC kartice v dimenziji bančne kartice, obojestransko, barvno potiskane z grafično podobo po vaših željah. 

Na sprednji strani je običajno natisnjena grafika (logotip podjetja, tekst, slika...), na zadnji strani kartice pa je prostor namenjen vpisu osebnih podatkov, ki jih imetnik kartice napiše z vodoodpornim flomastrom. Kartice vsebujejo luknjo za pritrditev kartice z vinilno zanko ali plastičnim paščkom.

Majhne količine (1 do na primer 500 kartic ) tiskamo običajno s posebnimi kartičnimi tiskalniki, ki tiskajo v tehnologiji imenovani termo re-transfer in opravijo bistveno bolj kvaliteten potisk, kot cenejši kartični tiskalniki, ki tiskajo v termo transfer tehnologiji.

V tem primeru tiskamo vsako kartico posebej in hkrati lahko natisnemo tudi imena lastnikov prtljage ali druge podatke. Ker je taka kartica zelo gladka, lahko uporabimo še drugo tiskarsko tehnologijo in na kartice nanesemo hrapavo polje, da so zapisani podatki s flomastrom bolje obstojni.

Včasih je dovolj, če so kartice potiskane z neko zanimivo podobo ter zgolj imeni in začetnicami priimka. V tem primeru sicer ne bo kartica uporabna v primeru izgube prtljage, bo pa še vedno koristila imetniku, saj bo le ta hitreje prepoznal svojo prtljago med prevzemom na letališču, vam pa za promocijo.

Rok izdelave kartic s to tehnologijo je zelo kratek in znaša 2-3 dni.   

Cena v primeru naročila manjših naklad kartic za označevanje prtljage znaša od 1,5 - 2,5 €/kos + DDV. 

Večje naklade kartic za označevanje prtljage (od 500 ali 1000 kod dalje) natisnemo v tovarni med samim proizvodnim postopkom kartic. V tem primeru natisnemo kreativo kartice z offset tiskom, hrapava polja pa dodamo s sitotiskom. Podobo kartice običajno tiskamo s CMYK barvami, po potrebi lahko uporabimo tudi dodatne Pantone barve ali svetlikajočo se podlago.

Taka izdelava kartic za označevanje prtljage zahteva bolj dolgotrajen postopek in za izvedbo običajno potrebujemo 2-3 tedne, pride pa cena za kartice precej nižja, kot v primeru sprotnega tiska in znaša približno 0,50 €/kos + DDV v primeru naročila 1000 kos in z višanjem naklade cena na kartico počasi pada. 

V primeru večjih naklad lahko izdelamo tudi bolj dovršene kartice za označevanje prtljage z mehanizmom, ki omogoči, da se ime vidi skozi režo, preostanek podatkov pa je prekrit in ga lahko vidite le tako, da tako oznako odprete. Take oznake so izdelane iz dveh PVC kartic in primerno obdelane.

V primeru dodatnih vprašanj smo na razpolago na info@mave.si ali na telefonski številki 041 884 124.

Strokovni članki

Vsi članki