NFC vizitka za hitri in brezstični prenos svojih kontaktnih podatkov

Digitalna vizitka - poslovno darilo, ki ga lahko pošiljate tudi po pošti

25. Oktober 2021
V tem članku vam predstavljamo idejo za uporabno poslovno darilo - Digitalno poslovno vizitko.  Z digitalno vizitko hitro in brezstično prenesemo svoje kontaktne podatke v telefonski imenik svojih novih prijateljev ali poslovnih partnerjev. 

Digitalna vizitka je plastična kartica, ki vsebuje NFC čip v katerega prejemnik s telefonom vpiše svoje kontaktne podatke in ko spozna novega prijatelja ali poslovnega partnerja, lahko brezstično in hitro prenese svoje kontaktne podatke v prijateljev telefon. 


Bliža se konec leta in prav je, da se priložnostno zahvalimo svojim strankam, poslovnim partnerjem in zaposlenim. Digitalna vizitka je majhna pozornost in uporabno darilo, ki ga bo vsak vesel. Tudi, če svojih partnerjev ne morete osebno obiskati, jim lahko to darilo pošljete kar po pošti. Vaš logotip na digitalni vizitki bo videlo tudi veliko drugih ljudi, saj se vsi radi pohvalimo, ko dobimo nekaj, kar drugi še ne poznajo.

Kaj je digitalna vizitka in čemu služi?

Digitalna vizitka je plastična vizitka v obliki bančne kartice, ki vsebuje NFC čip v katerega lahko prejemnik vpiše svoje kontaktne podatke.

Z njo hitro in brezstično prenesemo svoje kontaktne podatke v telefonski imenik svojih novih prijateljev ali poslovnih partnerjev.

Podoba digitalne vizitke, ki se uporablja kot darilo, je običajno nevtralna (ne vsebuje kontaktnih podatkov), lahko pa vsebuje vaš logotip ali spletni naslov za promocijo vašega podjetja.

Lahko jo priložite k drugim darilom ali prilepite na personalizirano čestitko in pošljete kar po pošti.

Kako deluje digitalna vizitka?

Prejemnik digitalne vizitke si bo na svoj mobilni telefon prenesel brezplačno aplikacijo, preko katere bo v digitalno vizitko vpisal svoje kontaktne podatke.

Ko bo digitalno vizitko prislonili k drugemu telefonu, se bo na zaslonu samodejno prikazala vsebina vizitke, ki jo lahko s pritiskom na gumb shranimo v imenik.

Kako bo prejemnik takega darila vedel kaj z njim storiti?

V vizitko lahko zapišemo tudi navodila za uporabo ali vaše posvetilo in le to se mu bo prikazalo, ko bo prvič poskeniral vaše darilo.

Navodila za uporabo digitalne vizitke

Na svoj mobini telefon namestite aplikacijo NFC tools:
https://www.wakdev.com/en/apps.html

2.    Izberite Write – Add Record
3.    Izberite Add Contact
4.    Vpišite svoje podatke
5.    Pritisnite Write in prisloni telefon k digitalni vizitki

Katera polja vsebuje digitalna poslovna vizitka?

Predvidena polja NFC vizitke,  ki je zakodirana s programom NFC Tools so:
- Ime priimek
- Podjetje
- Naslov
- Telefon
- Epošta
- Spletna stran

Vsebina vizitke se shrani v formatu vCard, poznanem tudi kot VCF (Virtual Contact File) 

Kakšna je minimalna naklada in rok izdelave?

Količine od 1 vizitke do 300  NFC vizitk, tiskamo s tehnologijo imenovano termo re-transfer tisk in dobavni rok je le 2-3 dni.

Količine nad 300 digitalnih vizitk tiskamo z offset tiskom in cena na vizitko postopoma pada. Dobavni rok je cca. 3 tedne.

Kateri NFC čip je primeren za NFC vizitko?

Za NFC vizitke priporočamo uporabo NFC čipov tipa 2 in sicer čipa NTAG215 ali NTAG216. Ta dva čipa imata večji spomin kot zelo razširjen NFC čip NTAG213. Čip NTAG213 ima le 144 bajtov spomina, kar omogoča zapis 136 znakov in le to običajno ni dovolj za vsebino vizitke. 

Ali lahko uporabim digitalno vizitko še za kateri drugi namen?

Poleg hitre izmenjave kontaktnih podatkov nam NFC čip nudi tudi številne druge možnosti za uporabo. V čip lahko vpišete povezavo do druge spletne predstavitve ali zakodirate katero drugo NFC funkcijo.

V primeru dodatnih vprašanj smo na razpolago na info@mave.si ali na telefonski številki 041 884 124.

Strokovni članki

Vsi članki