Naslednja generacija NFC čitalnikov ACR122U

Najboljša zamenjava za zelo priljubljeni NFC čitalnik ACR122U

09. Avgust 2021
NFC čitalnik ACR122U od proizvajalca ACS (Advanced Card Systems Ltd.) je zelo priljubljen brezkontaktni bralnik in se še vedno uporablja v številnih aplikacijah po vsem svetu. Podpira standard ISO 14443 A/B in je primeren za delo s čipi, MIFARE Classic®, MIFARE Ultralight®, MIFARE® DESFire®, NTAG, FeliCa in drugimi NFC čipi.
Prepoznaven je po svojem belem ohišju in modrem napisu NFC. Ker so se na trgu pojavili številni navidez identični ponaredki čitalnika ACR122U, proizvajalec ACS tega modela čitalnikov ne proizvaja več in številni dobavitelji so že razprodali originalne čitalnike. V tem članku boste izvedeli, katere so najboljše alternative originalnemu čitalniku ACR122U, da bo prehod na novo opremo kar se da enostaven.
 

ACR122U so prepoznavni beli USB čitalniki z modrim napisom NFC in proizvajalec je že leta 2017 opozoril kupce, da so se na trgu pojavili ponaredki vprašljive kvalitete in zanesljivosti delovanja (povezava na članek: https://www.acs.com.hk/en/press-release/2266/advanced-card-systems-ltd.-declaration-against-counterfeit-acr122u-nfc-readers/). Danes ACS ne proizvaja več čitalnikov ACR122U ampak ponuja naslednjo generacijo čitalnikov z dodatnimi funkcionalnostmi.

Čitalnik ACR1252U je naslednik ACR122U in je skoraj enak, razen barve in nekaterih dodatnih funkcij. V večini aplikacij je popolnoma združljiv z izvirnim čitalnikom ACR122U. Podpira nadgradnjo vdelane programske opreme na terenu (namestitev novega firmware) in lahko deluje v treh načinih: kot bralnik/zapisovalnik kartic, kot emulator kartice in podpira medsebojno komunikacijo (Peer-to-Peer). Peer-to-Peer funkcija omogoča komunikacijo ACR1252U z drugimi napravami, ki podpirajo NFC in najpogosteje se jo uporablja za identifikacijo uporabnikov z mobilnim telefonom, ki podpira NFC. Funkcija emulacije kartice omogoča, da se ta NFC čitalnik obnaša kot standardna brezkontaktna kartica in prepusti vlogo čitalnika drugi napravi.

Obstajata 2 modela čitalnikov ACR1252. ACR1252-M1 je različica čitalnika z modulom za varno izmenjavo podatkov in režo za SAM kartico. V tem primeru lahko v čitalnik vstavite SAM kartico z varnim ključem, ki zagotovi preverjanje pristnosti brezstičnih transakcij. ACR1252-M2 je različica čitalnika brez reže za SAM kartico, druge funkcije pa so enake.

Za razvoj varnih aplikacij NFC ali RFID priporočamo nakup kompleta SDK ACR1252U, ki vključuje čitalnik ACR1252-M1, zbirko vzorčnih kod (združljivih s PC/SC) za programiranje naprav in brezkontaktnih kartic ter različne vzorce NFC in mikroprocesorskih kartic. SDK je zasnovan tako, da razvijalcem programske opreme pomaga pri ustvarjanju brezstičnih aplikacij, povezanih z osebnimi računalniki, kot so pametni plakati za oglaševanje in trženje. SDK vključuje tudi orodja NFC in NDEF za prikaz NFC funkcionalnosti, ki jih podpira ACR1252U.

Če iščete podoben PC/SC čitalnik za NFC s povezavo Bluetooth, si oglejte model ACR1255U-J1, ki združuje najnovejšo brezkontaktno tehnologijo 13,56 MHz z Bluetooth®. Ima kompaktno zasnovo in litij-ionsko baterijo za ponovno polnjenje. ACR1255U-J1 je prenosljiv in priročen za uporabo kadar koli in kjer koli z večino pametnih telefonov in tabličnih računalnikov, ki podpirajo Bluetooth. Tudi v tem primeru je možno vdelano programsko opremo (firmware) nadgraditi na terenu. S tehnologijo Bluetooth® in šifriranjem AES-128 se ACR1255U-J1 varno in brezžično poveže s katero koli napravo s sistemom Android ™ 4.3 in novejšimi, iOS 8.0 in novejšimi, Windows® 7 in novejšimi ter Mac OS® 10.7 in novejšimi.

Predstavitvene aplikacije za ACR1255U-J1 so na voljo v trgovinah Google Play in App Store.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.acs.acssmartaccess
https://apps.apple.com/us/app/acs-smartaccess/id1142454409

Na voljo je tudi komplet SDK ACR1255U-J1, ki vsebuje čitalnik ACR1255U-J1 in zbirko PC/SC vzorčnih kod za Javo, MS Visual Basic .NET 2013, MS Visual C# .NET 2013 in MS Visual C ++ .NET.

Za več informacij smo na razpolago na info@mave.si ali na telefonski številki 041 884 124.

Strokovni članki

Vsi članki