RFID in NFC obeski z zelo obstojnim potiskom

04. December 2019
Če potrebujete RFID obeske z zaporedno številko ali vašim logotipom, je ta članek ravno pravi za vas...
 

RFID obeski ali ključki so plastični obeski v obliki kapljice in vsebujejo RFID, NFC čip ali kombinacijo obeh.
 
Najpogostje prodajamo  RFID obeske s 125 kHz čipom ali Mifare®  in kompatibilne, NFC obeske s čipom NTAG213, Mifare Ultralight ali Desfire. Na zalogi imamo tudi obeske s kombinacijo 125 kHz čipa in NFC čipa NTAG213 in obeske z drugimi kombinacijami čipov. 
 
Obeski običajno ne vsebujejo nobenih oznak. V kolikor želite imeti obeske potiskane z vašim logotipom ali numerirane, jih potiskamo z zelo kvalitetnim UV tiskom. Tiskamo že od 25 obeskov dalje. Število barv ne vpliva na ceno in tiskamo tudi belo barvo in prozorni UV lak. 
 
V kolikor želite, da RFID obesek vsebuje tudi UID kodo čipa, bomo le to natisnili v želenem formatu, kot jo prebere vaš RFID čitalnik. Včasih je ravno format UID kode težko izbrati, saj različni čitalniki interpretirajo isti zapis na različne načine. Pri 125 kHz čipih je privzeti format 10 mestna decimalna številka (pretvorba 8H->10D), nekateri čitalniki Mifare čipov privzeto preberejo 8 mest Hexadecimalno (8 HEX), za NFC pa je značilen format 14 HEX Reverse byte, ki ga podajo tudi mobilne naprave z NFC. V primeru naročila praviloma vedno izdelamo še vzorec z izpisano UID kodo, da se izpis na potiskanih obeskih zagotovo ujema s potrebnim formatom za določeno aplikacijo.
 
Označitev oz. potisk RFID obeskov je potreben, da lahko ločimo obeske med seboj tudi s prostim očesom in zato, da vemo čigav je kateri obesek. 
 
UV tisk je eden izmed najbolj obstojnih tiskov in ostane nespremenjen tudi če obeske dnevno uporabljamo ali jih pustimo dalj časa na sončni svetlobi. Z isto tiskarsko tehniko se tiska tudi označevalne table za zunanjo uporabo in druge zelo izpostavljene artikle sončni svetlobi in zunanjim vplivom.
 
V priemru vprašanj nam pišite na info@mave.si ali pokličite 041 884 124.      

Strokovni članki

Vsi članki