Kako delujejo zaščitne kartice RFID blocker

28. Januar 2020
RFID kartice za zaščito bančnih kartic, predplačniških kartic in drugih RFID ter NFC kartic so plastične kartice v velikosti...


 

RFID kartice za zaščito bančnih kartic, predplačniških kartic in drugih RFID ter NFC kartic so plastične kartice v velikosti bančne kartice in vsebujejo posebni RFID čip, ki onemogoči nepooblaščeo branje ali pisanje na druge RFID kartice, ki se nahajajo v neposredni bližini.

Običajna zaščitna kartica RFID Blocker blokira signale iz frekvenčnega območja 10 MHz do 20 MHz in je primerna za zaščito NFC kartic, kot so brezstične bančne kartice in drugih, ki delujejo na frekvenci 13,56 MHz.

Za pravilno delovanje zaščitne kartice jo je potrebno nositi v bližini kartic, ki jih želimo zaščititi. Priporočljivo je, da razdalja med bančno kartico in zaščitno kartico naj ne bo več kot 1 cm. 

Ena zaščitna kartica lahko ščiti tudi več kartic, ki jo obdajajo. Za učinkovito zaščito npr 5 kartic je priporočljiva uporaba 2 zaščitnih kartic in sicer tako, da daste na vsako stran po eno zaščitno kartico, vmes pa snop bančnih kartic.
 
Zaščitne kartice RFID blocker so poznane tudi kot Anti skimming card, jamming card...
 
Nekatere zaščitne kartice so debelejše (1,8 mm), druge so tanjše (0,9 mm). Tanjše kartice je možno potiskati s standardnim kartičnim tiskalnikom.  Test delovanja ni pokazal razlike v delovanju med debelejšo in tanjšo zaščitno kartico.

Zaradi frekvenčnega območja 10 MHz -20 MHz zaščitne kartice RFID blocker ne ščitijo RFID kartic, ki delujejo na frekvenci 125 kHz in jih je možno vseeno prebrati.
 
Rešitev za zaščito tudi 125 kHz kartic predstavlja uporaba ovitkov, ki vsebujejo kovinsko folijo in v tem primeru temelji zaščita na principu Faradejeve kletke, kjer kovina zaduši električne signale.

Primer takega trdega etuija za zaščito brezstičnih kartic se nahaja na spodnji povezavi:
https://www.mave.si/ovratni-trakovi-etuiji-priponke/zascitni-etui-za-brezsticne-bancne-kartice.html

V primeru dodatnih vprašanj smo na razpolago na info@mave.si ali na 041 884 124.

Strokovni članki

Vsi članki