Domov / Čitalniki / SYRIS RD300-H1-G Univerzalni čitalnik za NFC, MIFARE® in ICODE® standarde

SYRIS RD300-H1-G Univerzalni čitalnik za NFC, MIFARE® in ICODE® standarde
(ID artikla: 1537)

SYRIS RD300-H1-G je več namenski namizni USB čitalnik RFID in NFC čipov, ki podpira različne protokole: ISO14443AB, ISO15693, Felica, Desfire...

Iz množice namiznih čitalnikov izstopa zaradi vsaj treh funkcij. RD300-H1-G dobro bere tudi majhne NFC oznake, podpira več protokolov (ISO/IEC 14443 Type A, B in ISO/IEC 15693) in ima priložena razna programska orodja, s katerimi si lahko prilagodite način delovanja čitalnika.

Privzeto deluje kot simulator tipkovnice in bere kodo UID čipa v 8 HEX formatu, vendar lahko format UID nastavite na isto obliko kot druge naprave NFC, kot so mobilni telefoni in tablični računalniki, kar je 14 HEX “reverse byte”.

Čitalnik RD300-H1-G lahko nastavite tudi kot 'Virtual COM reader', kjer bere UID na vratih Virtual COM, ali na 'AutoRead', kjer samodejno bere podatke iz pomnilnika.

Če potrebujete večjo količino ali prilagojene čitalnike, nas kontaktirajte. Pošljite e-pošto na info@mave.si ali pokličite 041 884 124 in z veseljem vam bomo pomagali.
 
Cena/kos: 139,00 EUR (z DDV 169,58 EUR)
Status: Na zalogi
Dobava: 1-3 dni
ID artikla: 1537

Količina:

Skupaj:
139,00 EUR

Skupaj z DDV:
169,58 EUR
Dodaj v košarico
Imate posebne zahteve, potrebujete potisk?
Pošlji povpraševanje

OPIS

Čitalnik RD300-H1-G izdeluje Syris Technology Corporation, in deluje na frekvenci 13,56 MHz. To je eden naših najboljših namiznih čitalnikov in bere celo naše najmanjše oznake NFC s premerom 5 mm, kjer je velikost antene premajhna za večino drugih čitalnikov NFC – ki je sploh ne morejo brati.

Ta naprava podpira več protokolov, kot sta ISO/IEC 14443 tipa A in B, ISO/IEC 15693, in lahko bere večino* visokofrekvenčnih bližinskih čipov (MIFARE®, ICODE®, NTAG, FeliCa, DESFire®, Fudan čipi F08, itd.).  

Čitalnik RD300-H1-G se običajno uporablja za:
-    Branje ID kode čipa v različnih formatih in njeno postavitev v Excelovo tabelo ali beležnico
-    ID kodo lahko bere na navideznih COM vratih
-    Deluje lahko kot naprava za samodejno branje, kjer samodejno prebere vsebino svojega pomnilnika
-    Uporablja se lahko za zapisovanje podatkov v pomnilnik, spreminjanje ključev, namene testiranja itd.


Možnosti nastavitve in orodja SDK za razvoj programske opreme

SYRIS RD300-H1-G je privzeto čitalnik, ki simulira tipkovnico in bere ID kodo čipa v formatu 8 HEX. Če želite prebrati celoten zapis čipa NFC, morate uporabiti orodja za konfiguracijo, ki so vključena na priloženem CD-ju, in ga nastaviti na '14 HEX ID Reverse Byte.' Ko je čitalnik nastavljen na ta način, bere čipe NFC v enakem formatu kot mobilni telefoni in tablice z NFC.

Privzeto je omogočena na nastavitev »Zaznavanje iste kartice«, kar pomeni, da iste kartice ne bo prebrala dvakrat, če je nameščena v določenem časovnem obdobju.

Čitalnik RD300 vključuje CD s številnimi uporabnimi orodji za nastavitev čitalnika in programsko opremo SDK.

S programom RD100_RD200_RD300_Tools_V0271_20201204.exe lahko nastavite obliko prebrane kode UID, nadzorujete brenčalo (ang. buzzer), dodate predpono ali pripono, nastavite na AutoRead za samodejno branje podatkov iz pomnilnika ali kot navidezni čitalnik COM, kodirnik čipov in še veliko več.

Ko uporabljate ta čitalnik kot kodirnik, lahko podatke zapišete v pomnilniške sektorje. Ustvarite lahko na primer nekaj besedilnih podatkov ASCII, jih zapišete v pomnilniške sektorje kartice s svojimi varnostnimi ključi in pozneje preberete iste podatke s funkcijo »Samodejno branje«, kjer so tudi vaši ključi vnaprej programirani. Prebrani podatki bodo prilepljeni v polje, kjer se nahaja vaša miška (npr. v zvezek, tabelo, polje za prijavo itd.).

Če ga želite nastaviti kot navidezni čitalnik COM, morate uporabiti isti konfigurator in preprosto nadgraditi vdelano programsko opremo z drugo iz CD-ja (potrebno je zamenjati Firmware). 

Ko deluje čitalnik kot navidezni COM čitalnik, dobite kodo UID kodo v osnovnem HEX formatu in je ni mogoče spremeniti s konfiguratorjem. Če potrebujete kodo v drugem formatu, jo je potrebno spremeniti na nivoju aplikacije, kar običajno zahteva nekaj programiranja. Format branja lahko spremenite samo, če je čitalnik nastavljen kot simulator tipkovnice. 

CD vsebuje orodja za razvoj programske opreme, vključno z API-jem, vzorčnimi kodami za BCB6, VB6, VB.NET in knjižnicami za VC, VB, BCB, DevC in C#.

RD300 deluje na računalnikih Apple in napravah z operacijskim sistemom Android, čeprav je konfigurator zasnovan samo za osebne računalnike. Če čitalnik nastavite na osebnem računalniku, bo ohranil nastavitve tudi na računalnikih Apple in drugih platformah.


Priključek in ohišje čitalnika

RD300 ima na ohišje pritrjen fiksni kabel, na drugi strani pa priključek USB-A. Kabel je črne barve, dolg 1,5 m in ima zaščito pred elektromagnetnimi motnjami. Fiksni kabel poveča zanesljivost rešitve, saj ga ni mogoče po nesreči izvleči.

Čitalnik Syris RD300 lahko uporabljate z osebnim računalnikom, prenosnikom, tabličnimi računalniki, če uporabljate pretvornik USB-A v USB-C, pa ga lahko uporabljate tudi na tablicah ali mobilnih telefonih. Pretvornik ni priložen čitalniku.

Ohišje je kompaktno in lepo izdelano. Na hrbtni strani vsakega čitalnika je nalepka z imenom čitalnika in črtno kodo. V zgornjem desnem kotu je LED lučka, ki sveti rdeče, ko je čitalnik v stanju pripravljenosti, in sveti zeleno, ko uspešno prebere transponder.


Transponderji in podprti čipi

Syris RD300-H1-G je primeren za delo z različnimi vrstami pasivnih RFID transponderjev, ki delujejo na frekvenci 13,56 MHz – in podpira tudi standarde NFC.

Najpogostejše vrste transponderjev so NFC in RFID nalepke, oznake, kartice, obeski za ključe, zapestnice itd. 

Podpira naslednje čipe: MIFARE CLASSICV® EV1 1k, NTAG213, NTAG215, NTAG216, ICODE® SLIX, DESFire® EV1 EV2 EV3, MIFARE® Ultralight, Fudan F08 in še več.

Ta čitalnik dobro bere tudi transponderje z majhnimi antenami.


Preizkus delovanja čitalnika Syris RD300-H1-G

Na razdaljo branja med oznako NFC in čitalnikom vpliva veliko različnih dejavnikov:
-    Kakovost čitalnika in oznak
-    Motnje kovinskih in elektromagnetnih signalov (namizni čitalnik ni narejen za uporabo na kovinskih mizah in drugih osnovah)
-    Razdalja, ki jo določijo proizvajalci čipov 
-    Velikost anten z oznako RFID. 

Preizkusili smo čitalnik RD300-H1-G in izmerili razdalje branja za različne vrste oznak NFC in RFID v naši ponudbi. To ni uradni test in je bil narejen z namenom, da vas obvesti, kakšne razdalje branja lahko pričakujete s svojo aplikacijo.

Oznake NFC z antenami manjšimi od 25 mm so običajno težje berljive, razdalja branja pa je vedno manjša. Čitalnik RD300-H1-G se je obnesel veliko bolje kot drugi podobni čitalniki in je prebral tudi naše manjše NFC oznake. Čitalnik je uspešno prebral 13 mm NFC oznako na razdalji 0,5 mm, kjer je drugi čitalniki sploh niso mogli prebrati. Najboljšo razdaljo branja smo dosegli z RFID karticami z velikostjo antene 76 x 45 mm in čipom ICODE SLIX, ki je merila 7 cm.


Spodaj so razdalje, ki smo jih izmerili z našim testom:
     
RFID / NFC Transponder Izmerjena razdalja branja
NFC nalepka v velikosti bančne kartice 8,5 cm
Kombinirana RFID kartica s 125 kHz in 13.56 MHz čipom 6,5 cm
Prozorna nalepka dimenzije 35x35 mm s čipom MIFARE Classic® EV1 1k 6 cm
Kartice MIFARE Classic® 1K NXP 5,5 cm
Prozorna NFC nalepka dimenzije 35 mm 5,5 cm
Kartice MIFARE Ultralight® NXP 4,5 cm
Bele RFID kartice s frekvenco 13.56 MHz in 1kB spomina 4,5 cm
RFID obeski MIFARE Classic® EV1 1K 4 cm
Kartice MIFARE® DESFire® EV2 4kB 3 cm
Plastična nalepka s 13.56 MHz 1 kB čipom in 3M lepilom 3 cm
NFC kartice NTAG216 3 cm
MIFARE Classic® EV1 1k RFID nalepke z zaščito za na kovino 3 cm
Bele NFC kartice NTAG213 2,5 cm
RFID obesek z 13.56 MHz 1k čipom 2,5 cm
Plastične tanke nalepke čipom MIFARE Classic® EV1 1k 2,5 cm
RFID obesek s čipom MIFARE Ultralight® 2,5 cm
Plastična NFC nalepka z zaščito za na kovino in močnim 3M lepilom 2,5 cm
Plastična NFC nalepka velikosti 50x30mm s čipom NTAG213 2,5 cm
Obesek z RFID in NFC čipom 2,5 cm
NFC disk premera 13 mm čip NTAG213 brez lepila 2 cm
NFC nalepka dimenzije 19x12 mm 2 cm
MIFARE Plus® S 4k 7 byte UID 2 cm
NFC nalepka premera 25 mm, PET material, močno 3M lepilo 2 cm
NFC obesek s čipom NTAG213 2 cm
Potiskane nalite NFC nalepke z zaščito za na kovino 2 cm
Silikonske RFID zapestnice MIFARE® Classic EV1 1K 2 cm
Prestižni RFID obesek s čipom MIFARE Classic® EV1 1K 1,5 cm
Robustna PVC nalepka s čipom MIFARE Classic® EV1 1k in zaščito za na kovino 1 cm
Plastične NFC nalepke MIFARE® DESFire® EV2 2K 1 cm
Prozorna NFC nalepka NTAG216 1 cm
PVC disk z RFID 125 kHz in NFC čipom 0,5 cm
Prestižni NFC obesek s čipom NTAG213 0,5 cm
Miniaturne NFC nalepke 5x5 mm 0,5 cm

Primeri uporabe tega čitalnika

Nekatere pogoste uporabe čitalnikov RFID RD300-H1-G so:
•    identifikacija osebe za prijavo za udeležbo na delovnem času
•    identifikacija osebe za sledenje in postopke obračunavanja
•    avtentikacija oseb za programske aplikacije
•    avtentikacija osebe za upravljanje dostopa 
•    identifikacija blaga, sredstev in opreme
•    brezkontaktna plačila


Čitalnik ni zasnovan za delo na kovinski površini. Magnetni tokovi čitalnika bodo povzročili vrtinčne tokove znotraj prevodnika in povzročili slabo delovanje ali pa čitalnik sploh ne bo deloval.

Za dobro delovanje čitalnika priporočamo, da ga namestite na plastiko, les ali drug neprevoden material z debelino najmanj 1 cm ali več ali pa uporabite poseben zaščitni material.


Tehnične specifikacije

Proizvajalec: Syris Technology Corp.
Ime produkta: RD300-H1-G
Delovna frekvenca: 13,56 MHz
Vrsta čitalnika: namizni čitalnik
Razdalja branja: do 7 cm
RF protokol: ISO14443A, ISO14443B, ISO15693, FeliCa, DESFire, NTAG
Vmesnik: USB
Programska oprema: CD z orodji za konfigurator in SDK (API, podpora BCB6, VB6, vzorčni program VB.NET in knjižnica VC, VB, BCB, DevC, C#)

Vgrajena dvobarvna LED in zvočno opozorilo.

Funkcija za nadgradnjo strojne programske opreme USB

Dimenzije čitalnika: 62.3 W x 87.7 H x 18.4 D (mm)
Dimenzije paketa: 200 W x 165 H x 37 D (mm)
Teža čitalnika: 99 g
Teža paketa: 194 g

Carinska oznaka HS: 8471 90 00 00

Delovna temperatura: -20°C to 65°C   ~ 95% RH
Temperatura shranjevanja: -30°C to 85°C   ~ 95% RH

Moč polnjenja: Standardno napajanje USB (5V 500mA)

Če potrebujete večjo količino ali prilagojene čitalnike, nas kontaktirajte. Pošljite e-pošto na info@mave.si ali pokličite 041 884 124 in z veseljem vam bomo pomagali.

MIFARE®, MIFARE CLASSIC®, DESFire®, ICODE® so registrirane blagovne znamke v lasti NXP B.V. Med NXP B.V. in Mave d.o.o. ni nobene povezave.

Sorodni izdelki

IZ NAŠEGA BLOGA

Okt
27
2023
Etuiji za kartice, jojo obeski in drugi dodatki za lažjo registracijo delovnega časa v vašem podjetju
Skladno z spremembami zakona na področju evidenc delovnega časa so številni ponudniki programskih rešitev že prilagodili svoje produkte, da omogočajo elektronsko spremljanje prisotnosti, v podjetju Mave d.o.o. pa vam pomagamo z dobavo etuijev za zaščito kartic, jojo obeski z izvlečno vrvico, ki omogočajo enostavno prislanjanje kartic k čitalnikom ter s potiskanimi ovratnimi trakovi in številnimi drugimi dodatki.
Beri dalje
Okt
09
2023
Katere NFC čitalnike se najpogosteje uporablja za razvoj informacijskih rešitev z NFC tehnologijo?
NFC (Near Field Communication) tehnologija se uporablja v različnih informacijskih rešitvah, vključno z mobilnimi aplikacijami, namiznimi programi in vgrajenimi sistemskimi rešitvami.
Omogoča brezstično komunikacijo med napravami, ki so opremljene z NFC čipi, le ta pa  poteka na kratkih razdaljah, običajno do nekaj centimetrov.

Ko izbiramo primerni NFC čitalnik moramo upoštevati katero NFC funkcionalnost želimo doseči s čitalnikom,  združljivost z operacijskim sistemom, podprte standarde, robustnost zasnove, ceno…
Beri dalje
Apr
24
2023
Priporočila za učinkovitejšo uporabo pametne ključavnice Nuki in dodatnih modulov
Pametna ključavnica Nuki Smart Lock je inovativna naprava, ki se namesti na notranjo stran obstoječe ključavnice od vhodnih vrat in omogoča enostavno odklepanje in zaklepanje vrat preko mobilne aplikacije, PIN kode, prstnega odtisa ali na daljavo preko interneta. 

Poleg Nuki Smart Lock ključavnice lahko za odpiranje vrat uporabite tudi čitalnik prstnih odtisov,  tipkovnico za PIN kodo in ostale elemente, ki delujejo skupaj in zagotavljajo bolj udobno in varno uporabo pametne ključavnice.
Beri dalje
Mar
24
2023
Digitalno podpisovanje dokumentov z elektronsko osebno izkaznico in brezplačnim programom Adobe Reader
Ena od možnosti uporabe nove elektronske osebne izkaznice (eOI) je tudi digitalno podpisovanje dokumentov. Z njo lahko podpišete različne elektronske dokumente, kot so vloge za kredit, subvencije, prijave na razpise, pogodbe, račune, potrdila, dovoljenja, odločbe itd. V tem primeru podpišemo dokument kar preko računalnika in ga ni potrebno natisniti in poslati po pošti. 

Za digitalno podpisovanje potrebujete elektronsko osebno izkaznico (eOI), primeren bralnik pametnih kartic ter programsko opremo, ki omogoča uporabo digitalnih certifikatov za podpisovanje PDF dokumentov, kot je na primer brezplačni program Adobe Acrobat Reader. 

V nadaljevanju opisujemo postopek za digitalno podpisovanje dokumentov z eOI ter programom Adobe Reader in prednosti digitalnega podpisovanja.
Beri dalje

AAA
BONITETA

 

10+ LET
POSLOVANJA1000 +
REDNIH STRANK

 

POMOČ IN
SVETOVANJE

 

100% VAREN
NAKUP

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?