Domov / RFID in NFC mediji / Prozorna NFC nalepka dimenzije 35 mm s čipom NTAG213

Prozorna NFC nalepka dimenzije 35 mm s čipom NTAG213
(ID artikla: 1714)

Iščete NFC nalepko, ki lahko odpre URL naslov vaše spletne predstavitve, video povezavo, sproži navigacijo do ciljnega naslova, prikaže podatke iz čipa ali sproži drugo NFC funkcionalnost?

Te tanke, prozorne NFC nalepke s čipom NTAG213 so ena izmed najbolj priljubljenih vrst NFC nalepk in se lahko uporabljajo na papirju, plastiki, steklu, lesu ali drugih nekovinskih podlagah.

Uporabljajo se lahko za marketinške namene, identifikacijo izdelkov ali osebno uporabo z različnimi brezplačnimi NFC aplikacijami za mobilne telefone.
Te NFC nalepke imajo premer 35 mm, kar zagotavlja hitro in zanesljivo delovanje.

Vgrajen NFC čip je dobro poznan NXP čip tipa NTAG213, ki deluje na frekvenci 13,56 MHz, po protokolu ISO 14443. Vsebuje 7 bajtov dolgo edinstveno ID številko (UID) in pomnilnik za 144 bajtov podatkov, kar je dovolj tudi za daljši url naslov.

Kodiranje čipa NFC je precej preprosto in ga je mogoče izvesti z brezplačnimi NFC aplikacijami za NFC telefone ali s kodirnikom ACR1252U in določeno programsko opremo.

Vabimo vas, da kupite bele, neprogramirane NFC nalepke iz zaloge ali nam pošljete povpraševanje za natisnjene NFC nalepke z logotipom vašega podjetja, promocijsko vsebino, identifikacijskimi številkami itd.

Če potrebujete velike količine kodiranih čipov NFC, je lažje narediti kodiranje čipov med proizvodnim postopkom.
Cena/kos: 0,50 EUR (z DDV 0,61 EUR)
Status: Na zalogi
Dobava: 1-3 dni

Velikost:

(ID artikla: P2-10)
ID artikla: 1714

Količina:

Cena je odvisna od izbrane količine
Skupaj:
50,00 EUR

Skupaj z DDV:
61,00 EUR
Dodaj v košarico
Imate posebne zahteve, potrebujete potisk?
Pošlji povpraševanje

KOLIČINSKI POPUST

Količina Cena/kos brez DDV
≥ 1 0,75 EUR
≥ 10 0,70 EUR
≥ 25 0,65 EUR
≥ 50 0,57 EUR
≥ 100 0,50 EUR
≥ 200 0,45 EUR
≥ 300 0,42 EUR
≥ 500 0,40 EUR
≥ 1000 0,37 EUR
≥ 2000 0,35 EUR

OPIS

NFC nalepke se vse pogosteje uporabljajo za promocijske namene, identifikacijo izdelkov in za osebno uporabo.


NFC nalepke za promocijske namene

Če za plakat prilepite nalepke NFC, ga naredijo interaktivnega. Ko uporabnik skenira določen del plakata, bo nalepka odprla programirani URL naslov na uporabniškem telefonu in uporabnik bo dobil dostop do dodatne predstavitvene vsebine na svojem telefonu.

Na isti plakat lahko postavite več NFC nalepk in različni deli plakata bodo sprožili različna dejanja. Ta področja je mogoče razložiti in označiti na natisnjeni strani plakata z besedilom poziva k dejanju, kot je »Tapnite tukaj za video predstavitev«, »Skenirajte tukaj za naročanje izdelka«, »Skenirajte oznako za tehnične podrobnosti« itd.

S takšnim interaktivnim plakatom lahko:
- usmerite stranko na vaš YouTube ali druge video predstavitve,
- sprožite navigacijo do vašega naslova,
- odprete URL povezavo z dodatno promocijsko vsebino
- prikažete podatke o izdelku kot besedilo na mobilnem telefonu stranke (ID izdelka, datum nakupa, garancija itd.)
- odprete mobilno aplikacijo ali povezavo za prenos v Google Play ali drugo App Store
- samodejno pokličete telefonsko številko ali odprite vnaprej napisan SMS
- sporočite lokacijo (zemljepisna širina in dolžina)
- odprete Google zemljevide na določenih koordinatah
- dodate svoje kontaktne podatke v telefon vaše stranke
- konfigurirate omrežje Wi-Fi ali povezavo Bluetooth
- dodate povezavo do družbenega omrežja
- sprožite iskanje izdelka z določeno platformo (Amazon, AOL, Baidu, eBay, Google, IMDb, Wikipedia, YouTube itd.)
- dodate naslov Bitcoin za donacije ali druga plačila
- ali samo uporabite ID čipa, da sprožite nekatera prilagojena dejanja (Taske).

To so standardne funkcije NFC. Za njihovo sprožitev pa je dovolj preprosto skeniranje. Posebna programska oprema NFC na uporabniških telefonih ni potrebna.

Najpogostejše funkcije, kot so odpiranje URL-ja, klicanje številke itd., delujejo dobro tudi na različnih platformah, kot sta Android in iPhone. Nekatere funkcije, kot je navigacija, so lahko povezane z določeno aplikacijo za Android in ne delujejo enako na iPhonu. Poenotenje ukazov med proizvajalci še vedno poteka in se razvija.

Programirani čip je mogoče zakleniti z geslom, drugi nepooblaščeni uporabniki pa ga ne morejo vnaprej programirati. Čas hrambe podatkov za te čipe je 10 let.


NFC nalepke za identifikacijo izdelka

Nalepke NFC se pogosto uporabljajo za identifikacijo izdelkov. Primerne so za uporabo na izdelkih, ki so izdelani iz nekovinskih materialov, so dovolj veliki, da lahko nosijo NFC nalepke in stanejo veliko več kot nalepka.

Ker NFC čipi delujejo v območju bližine do 5 cm, mora biti nalepka pravilno vstavljena v izdelek.

Čip NTAG213 vsebuje 7 bajtov dolgo edinstveno ID številko, ki se lahko uporablja kot ID številko izdelka, in ima pomnilnik 144 bajtov, ki nam omogoča shranjevanje 136 znakov podatkov, kot so:

“ID: FRE123456789DE; Prod_Date:12.3.2021; Lot_No.:SI234543FT988G; Key_Parameters:15-A3-45-23-FE-67-54; Service_Date:12.9.2021; Status: OK”

Pri zapisovanju podatkov po meri na čip NFC lahko uporabite ključ po meri in vsebina bo skrita nepooblaščenim uporabnikom.

NFC čipi se lahko uporabljajo tudi za dokazovanje lastništva športne opreme. Proizvajalec lahko uporablja ID čip za namene proizvodnje in sledenja izdelku, uporabnik lahko shrani in zaklene podatke o lastništvu, kot so:

“Ta športna oprema pripada Mateju Novaku, Kongresni trg 15, Ljubljana, Slovenija. Če jo najdete, pokličite +38641884124”

ID čipa je vedno lahko berljiv s številnimi aplikacijami NFC in je viden javnosti. ID se običajno uporablja kot identifikator, ki povezuje izdelek z drugimi informacijami v bazi podatkov proizvajalca.


NFC nalepke za osebno uporabo

Nalepko NFC lahko uporabite tudi za osebno uporabo, da poenostavite nekatera rutinska opravila ali pomagate prizadetim osebam.

Poleg univerzalnih funkcij, kot je »Pokliči mojega očeta«, pošiljanje vnaprej napisanega SMS-a ali začetek navigacije do doma, lahko sprožite posebna opravila, ki delujejo samo s posebnimi aplikacijami za opravila NFC. Preverite svojo trgovino z aplikacijami, na voljo je veliko brezplačnih aplikacij za NFC opravila in tudi bolj zapletenih plačljivih.

NFC naloge so povezane z ID-jem čipa in lahko:
- Omogočijo / onemogočijo Wi-Fi, Bluetooth, povezavo VPN,
- Predvajajo glasbo, sprožijo snemanje z mikrofonom,
- Pokažejo sliko, nastavijo svetlost
- Zaženejo aplikacijo. . .
- Zaženejo vokalni ukaz. . .
- Pokličejo številko, sestavijo SMS, omogočijo zvočnik. . .
- Sprožijo naloge za upravljanje datotek
- Sprožijo naloge, kot so sestavljanje in pošiljanje e-pošte, sestavljanje tvita, omogočanje svetilke, določanje časa, metanje kocke
- Omogočijo letalski način, GPS, NFC, mobilne podatke
- Sprožijo ponovni zagon telefona, zaustavitev sistema. . . .


Preizkus branja za nalepko NFC velikosti 35 mm s čipom NTAG213

Te nalepke smo preizkusili z različnimi vrstami čitalcev in izmerili razdalje branja. To ni uradni test, ampak je bil narejen za obveščanje o razdaljah branja, ki jih lahko pričakujete s svojo aplikacijo.

RFID čitalnik Razdalja branja
Syris RD300-H1-G 5,5 cm
ACR1252U-M2 4,5 cm
Syris RD200-M1 4 cm
Samsung Galaxy S10+ 4

Na razdaljo branja vpliva veliko različnih dejavnikov, kot so velikost anten in kakovost čipov, motnje kovine ter elektromagnetni signali itd.


Tehnična specifikacija za nalepko NFC velikosti 35 mm s čipom NTAG213

NFC čip: NTAG213 (NFC Type 2)
Proizvajalec: NXP Semiconductors
Protokol: ISO/IEC 14443 Type A.
Čas hrambe podatkov: 10 let
Frekvenca: 13.56 MHz
Razdalja branja: do 10 cm (običajno do 5 cm)
Dimenzije: okrogla, premer 35 mm
Debelina: 0.25±0.04mm
Material: Plastika (PET)

Te NFC nalepke niso primerne za montažo na kovinske materiale. Če morate nalepke nalepiti na kovino, preverite naše izdelke z zaščito za na kovino.

Tehnična dokumentacija za čipe NTAG213 in programska orodja so na voljo tukaj: https://www.nxp.com/products/rfid-nfc/nfc-hf/ntag-for-tags-labels/ntag-213-215-216-nfc-forum-type-2-tag-compliant-ic-with-144-504-888-bytes-user-memory:NTAG213_215_216

Če potrebujete večjo količino ali ste preprodajalec/integrator, ne oklevajte in nas kontaktirajte na info@mave.si in z veseljem vam bomo pomagali.

Sorodni izdelki

IZ NAŠEGA BLOGA

Mar
30
2022
Vse kar morate vedeti o NFC karticah
Vas zanima katere NFC čipe lahko vgradimo v NFC kartice, kakšne so razlike med njimi in na kaj morate biti pozorni? Preverite katere so možnosti za potisk NFC kartic in kdaj je smiselno uporabiti določeno tehnologijo in nenazadnje čemu lahko vse uporabite tovrstne brezstične kartice…  
 
Beri dalje
Feb
21
2022
Modul za obstoječi domofon, ki omogoča odpiranje vrat z mobilnim telefonom
Odpirate vrata z domofonom in želite, da bi to lahko opravili kar s telefonom? Vam gre na živce, da daljinec za garažna vrata ali rampo ne prime dobro in vsakič znova iščete RFID obeske ali kartico? Potem je ta preprosta in cenovno ugodna rešitev idealna za vas...
Beri dalje
Jan
27
2022
So čitalniki s PIN tipkovnico dovolj varni za odklepanje domačih vrat?
Identifikacija uporabnikov v sodobnih sistemih za kontrolo dostopa temelji na tem kar nekdo ima (ključ, kartica, prstni odtis) ali na tem kar nekodo ve (geslo, PIN koda...).

Na prvi pogled bi lahko predpostavljali, da čitalniki s PIN kodo niso dovolj varni ampak z uporabo inteligentnih algoritmov postanejo tudi ti čitalniki povsem varni in primerni za odklepanje domačih vrat...
Beri dalje
Dec
20
2021
Kartični čitalniki z USB-C priklopom
USB-C je najnovejša različica USB priključka, ki se je najprej pojavila na mobilnih telefonih, sedaj pa se čedalje pogosteje pojavlja tudi pri prenosnih računalnikih in tablicah. Če imate čitalnik z navadnim USB priključkom in ga želite uporabiti z novim računalnikom, potrebujete USB-A na USB-C pretvornik ali pa nov primerni kabel (na primer kabel z mini USB na USB-C). Če kupujete nov čitalnik in si želite izogniti uporabi USB pretvornikov, si oglejte našo ponudbo čitalnikov z USB-C priklopom.
Beri dalje

AAA
BONITETA

 

10+ LET
POSLOVANJA1000 +
REDNIH STRANK

 

POMOČ IN
SVETOVANJE

 

100% VAREN
NAKUP

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?