Domov / Čitalniki / Syris RD200-M1 Čitalnik MIFARE® in NFC kartic

Syris RD200-M1 Čitalnik MIFARE® in NFC kartic
(ID artikla: 1379)

Prenos dokumentov:
RD200-M1 je izdelek priznanega proizvajalca čitalnikov, družbe Syris Technology Corporation. Je vsestransko uporaben namizni čitalnik z USB vmesnikom in deluje na frekvenci 13,56 MHz.

Izstopa iz množice čitalnikov, ker je zelo zanesljiv in vključuje programska orodja, zato imate številne možnosti za prilagoditev načina delovanja..

Privzeto deluje kot simulator tipkovnice in prikaže UID kodo čipa na zaslonu. Čitalnik vključuje CD s številnimi uporabnimi orodji za nastavitev čitalnika in SDK programska orodja z vzorci aplikacij. S priloženim konfiguratorjem lahko nastavite format izpisa prebrane UID kode na več kot 50 različnih načinov, upravljate piskač, dodajate prefix ali postfix, vklopite kot Virtual COM ali AutoRead način itd.

Če želite UID kodo prebrati na enak način kot druge NFC naprave (NFC telefoni, tablični računalniki itd.), morate spremeniti izhoden format na 14 HEX Reverse Byte. Ko končate z namestitvijo se nastavitve ohranijo in jih uporabljate lahko na različnih platformah, vključno z operacijskimi sistemi Android, Linux in Apple.

Deluje na frekvenci 13,56 MHz v skladu s RF protokolom ISO 14443A in B, in podpira čipe, kot so MIFARE Classic®, MIFARE® DESFire®, Fudan F08 in NFC čipi kot so NTAG213, NTAG215, NTAG216, itd.
Cena/kos: 85,00 EUR (z DDV 103,70 EUR)
Status: Na zalogi
Dobava: 1-3 dni
ID artikla: 1379

Količina:

Skupaj:
85,00 EUR

Skupaj z DDV:
103,70 EUR
Dodaj v košarico
Imate posebne zahteve, potrebujete potisk?
Pošlji povpraševanje

OPIS

Syris RD200-M1 je namizni čitalnik za branje brezkontaktnih čipov na frekvenci 13,56 MHz. Je USB plug-and-play naprava, kar pomeni, da vam ni potrebno nameščati gonilnikov.

Privzeto deluje kot simulator tipkovnice in prikaže UID kodo čipa na zaslonu (znotraj Excel tabele, beležnice, spletne strani, vnosnega polja aplikacije, itd.). Vključuje programska orodja in mogoče ga je uporabljati tudi kot serijski čitalnik.

Namestitvene možnosti in SDK programska orodja 

Čitalnik RD200-M1 se običajno uporablja za branje UID kode čipa v različnih formatih in prikazovanje na računalniškem zaslonu. Če želite branje UID kode na Virtual COM način, lahko enostavno spremenite nastavitev čitalnika. Obstaja tudi druga možnost nastavitve čitalnika kot »Autoread«. Tako samodejne prebere podatke iz pomnilnika in jih prikaže na zaslonu. Samodejno deluje kot simulator tipkovnice za shranjene podatke znotraj pomnilnika. Ko kodirate čip, lahko nastavite svoj ključ, tako da shranjeni podatki ne bodo vidni drugim. Če želite prebrati šifrirano vsebino, morate uporabiti enak ključ tudi na čitalniku. To naredite s pomočjo orodij za konfiguracijo in ko je nastavljeno, lahko uporabite čitalnik v kateri koli napravi. 


Syris RD200-M1 privzeto deluje kot simulator tipkovnice in prebere UID kodo čipa v formatu 8 HEX. Čitalnik vključuje CD s številnimi uporabnimi orodji za nastavitev čitalnika in SDK programska orodja. S priloženim konfiguratorjem lahko nastavite format izpisa prebrane UID kode na več kot 50 različnih načinov, upravljate piskač, dodajate prefix ali postfix, vklopite kot Virtual COM ali AutoRead način itd.

Za nastavitev formata branja čipov na enak način kot ga uporabljajo druge NFC naprave npr. telefoni in tablični računalniki, morate nastaviti izhodno obliko na format 14 HEX Reverse Byte. 

Ko čitalnik deluje na Virtualni COM način, izpiše UID kodo v osnovnem formatu 8 HEX, ki je ni možno spremeniti s konfiguratorjem. Spremeniti jo morate naknadno, kar običajno zahteva nekaj programiranja.

Samodejno je omogočena nastavitev »Zaznava iste kartice« (Same Card Detection), kar pomeni, da čitalnik ne bo dvakrat prebral iste kartice, če bo uporabljena znotraj določenega časovnega obdobja.

Na CD-ju najdete orodja za konfiguracijo, vključno z API, vzorce programskih kod za BCB6, VB6, VB.NET in knjižnice za VC, VB, BCB, DevC in C#.

Čitalnik RD200 deluje na Applovih računalnikih in na napravah z operacijskim sistemom Android, konfigurator pa je zasnovan samo za PC. Če namestite čitalnik na PC, se bodo nastavitve ohranile tudi na Applovih računalnikih in drugih platformah.


Povezljivost čitalnika in ohišje

Čitalnik RD200 ima na ohišju USB Mini-B priključek, zraven pa dobite črn kabel, ki je dolg 1,5 m in ima na drugi strani standardni USB-C priključek. Kabel je zaščiten pred elektromagnetnimi motnjami.

Čitalnik Syris RD200 lahko uporabljate na osebnih, prenosnih in tabličnih računalnikih, s priključkom USB-C. Če ga želite uporabljati na tabličnih računalnikih ali mobilnih telefonih s priključkom USB-A, morate uporabiti pretvornik USB-A do USB-C ali poseben USB kabel. Pretvornik ni priložen.

Ohišje je kompaktno in kakovostno izdelano. Na hrbtni strani vsakega čitalnika se nahaja oznaka z nazivom čitalnika in s črtno kodo. V zgornjem desnem kotu je LED lučka, ki sveti rdeče, ko je čitalnik v stanju pripravljenosti in postane zelena, ko ta uspešno prebere medij. 

RFID transponderji in podprti čipi

Čitalnik Syris RD200-M1 je primeren za različne vrste pasivnih RFID in NFC medijev, ki delujejo na frekvenci 13,56 MHz in so kompatibilni z ISO/IEC A in B standardom.

Podpira RFID in NFC medije kot so: kartice, nalepke, diski, obeski za ključe, zapestnice, … in RFID in NFC čipe kot so: MIFARE (Classic®, DESFire, Ultralight, Plus, …), NTAG čipi, Fundan F08 in še več. 

Ta čitalnik ni narejen za medije z manjšimi antenami od 20 mm, saj jih ne more prebrati. 

Preizkus razdalje branja čitalnika

Na razdaljo branja med medijem in čitalnikom vplivajo številni dejavniki, kot so: velikost antene in kakovost oznak, motnje kovinskih in elektromagnetnih signalov, itd.

Preizkusili smo čitalnik RD200-M1 in izmerili razdalje branja za različne RFID/NFC medije iz naše ponudbe. Pri tem ne gre za uradni preizkus, saj so rezultati zgolj informativne narave, da si lahko predstavljate, katere razdalje branja lahko pričakujete.

Preizkus je pokazal, da je največja razdalja branja dosežena z RFID karticami, ki vsebujejo čip MIFARE Classic® 1K, na razdalji 5,5 cm. Tudi razdalja branja drugih RFID kartic je bila dobra. Čitalnik je nekoliko slabše deloval pri RFID in NFC oznakah dimenzije 25 mm, pri manjših dimenzijah od 15 mm pa jih sploh ni uspel prebrati. 
Prišli smo do zanimive ugotovitve, da so nekatere oznake z enako vrsto čipa in enake dimenzije, delovale drugače. Zato priporočamo, da pri naročilu večjih količin, predhodno testirate kako izbrani medij deluje s čitalcem. 

Spodaj so navedene razdalje, izmerjene pri preizkusu:
 
RFID / NFC Transponder Izmerjena razdalja branja
Kartice MIFARE Classic® 1K NXP 5,5 cm
Kartice MIFARE Ultralight® NXP 4,5 cm
Bele RFID kartice s frekvenco 13.56 MHz in 1kB spomina 4,5 cm
Prozorna NFC nalepka dimenzije 35 mm 4 cm
Kombinirana RFID kartica s 125 kHz in 13.56 MHz čipom 3,5 cm
Prozorna nalepka dimenzije 35x35 mm s čipom MIFARE Classic® EV1 1k 3,5 cm
RFID obeski MIFARE Classic® EV1 1K 3,5 cm
Kartice MIFARE® DESFire® EV2 4kB 3 cm
Plastična nalepka s 13.56 MHz 1 kB čipom in 3M lepilom 3 cm
NFC kartice NTAG216 3 cm
Bele NFC kartice NTAG213 2,5 cm
RFID obesek z 13.56 MHz 1k čipom 2,5 cm
Plastične tanke nalepke čipom MIFARE Classic® EV1 1k 2,5 cm
RFID obesek s čipom MIFARE Ultralight® 2,5 cm
Plastična NFC nalepka z zaščito za na kovino in močnim 3M lepilom 2,5 cm
Plastična NFC nalepka velikosti 50x30mm s čipom NTAG213 2,5 cm
MIFARE Plus® S 4k 7 byte UID 2 cm
NFC nalepka premera 25 mm, PET material, močno 3M lepilo 2 cm
NFC obesek s čipom NTAG213 2 cm
Potiskane nalite NFC nalepke z zaščito za na kovino 2 cm
Silikonske RFID zapestnice MIFARE® Classic EV1 1K 2 cm
Prestižni RFID obesek s čipom MIFARE Classic® EV1 1K 1,5 cm
Robustna PVC nalepka s čipom MIFARE Classic® EV1 1k in zaščito za na kovino 1 cm
Plastične NFC nalepke MIFARE® DESFire® EV2 2K 1 cm
Prozorna NFC nalepka NTAG216 1 cm
Prozorni PVC disk premera 20 mm s čipom NTAG213 0,5 cm
PVC disk z RFID 125 kHz in NFC čipom 0,5 cm
Prestižni NFC obesek s čipom NTAG213 0,5 cm
Obesek z RFID in NFC čipom na dotik
MIFARE Classic® EV1 1k RFID nalepke z zaščito za na kovino ne bere
NFC nalepka dimenzije 19x12 mm ne bere
NFC nalepke MIFARE® DESFire® EV2 2K on-metal ne bere
NFC disk premera 13 mm čip NTAG213 brez lepila ne bere

 Čitalnik Syris  RFID RD2 00-M1 se pogosto uporablja za: registracijo delovnega časa, avtentikacijo uporabnikov poslovnih aplikacij, sledenju sredstev, brezstično plačevanje itd.

Čitalnik ni zasnovan za uporabo na kovinskih površinah. Magnetni tokovi čitalnika sprožijo vrtinčne tokove znotraj podlage in povzročijo slabo delovanje čitalnika ali da sploh ne deluje.

Če želite zagotoviti, da bo čitalnik dobro deloval, priporočamo, da ga namestite na plastiko, les ali drug neprevoden material debeline vsaj 1 cm ali več, ali uporabite poseben zaščitni material za delovanje v bližini kovine. 

Tehnična specifikacija

Proizvajalec: Syris Technology Corp.
Naziv: RD200-H1-G

Frekvenca delovanja: 13,56 MHz
Vrsta čitalnika: namizni čitalnik
Razdalja branja: do 7 cm
RF protokol: ISO14443

Vmesnik: USB
Programska oprema: CD z orodji za konfiguracijo in SDK programska orodja (API, vzorci programskih kod za BCB6, VB6, VB.NET in knjižnice za VC, VB, BCB, DevC, C# knjižnica.)

Vgrajena dvobarvna LED lučka in opozorilni signal.

USB vmesnik za nadgradnjo strojne programske opreme.

Dimenzije čitalnika: 105 x  72  x 16 mm (V/Š/D)
Dimenzije paketa: 200 x 165 x 37 mm (V/Š/D)


Teža čitalnika: 73  g
Teža paketa: 215  g

Carinska oznaka HS: 8471 90 00 00

Delovna temperatura in vlaga: -20°C do 65°C  95% RV
Temperatura skladiščenja in vlaga: -30°C do 85°C  95% RV

Napajanje: preko USB povezave -  5V 500mA


Če potrebujete večje število čitalnikov ali izdelavo po meri, se obrnite na nas. Pošljite e-mail na naslov info@mave.si ali nas pokličite na številko 041 884 124 in z veseljem vam bomo pomagali.


MIFARE®, MIFARE CLASSIC®, DESFire®, ICODE® so registrirane blagovne znamke v lasti NXP B.V. Med družbama NXP B.V. in Mave d.o.o. ni nikakršne povezave.

Sorodni izdelki

IZ NAŠEGA BLOGA

Sep
07
2021
Najpogostejši RFID / NFC čipi za varno identifikacijo uporabnikov in plačevanje
Ali načrtujete NFC  aplikacije, ki zahtevajo varne izmenjavo podatkov? Želite uporabiti NFC čip za plačevanje ali zbiranje točk? Spoznajte najbolj priljubljene NFC čipe tipa 4 in v katerih oblikah so na voljo?

V tem članku vam bomo predstavili različne oblike RFID / NFC transponderjev s čipom MIFARE DESFire ter razlike med tremi generacijami čipov MIFARE DESFire EV1, EV2 in EV3.
Beri dalje
Avg
09
2021
Najboljša zamenjava za zelo priljubljeni NFC čitalnik ACR122U
NFC čitalnik ACR122U od proizvajalca ACS (Advanced Card Systems Ltd.) je zelo priljubljen brezkontaktni bralnik in se še vedno uporablja v številnih aplikacijah po vsem svetu. Podpira standard ISO 14443 A/B in je primeren za delo s čipi, MIFARE Classic®, MIFARE Ultralight®, MIFARE® DESFire®, NTAG, FeliCa in drugimi NFC čipi.
Prepoznaven je po svojem belem ohišju in modrem napisu NFC. Ker so se na trgu pojavili številni navidez identični ponaredki čitalnika ACR122U, proizvajalec ACS tega modela čitalnikov ne proizvaja več in številni dobavitelji so že razprodali originalne čitalnike. V tem članku boste izvedeli, katere so najboljše alternative originalnemu čitalniku ACR122U, da bo prehod na novo opremo kar se da enostaven.
 
Beri dalje
Jul
21
2021
Kako izbrati najprimernejši NFC čip za svojo aplikacijo?
NFC transponderji, kot so NFC nalepke, obeski, oznake, kartice in zapestnice, vsebujejo NFC čip in anteno v različnih vrstah ohišij. Obstaja kar pet tipov brezstičnih NFC čipov, ki so skladni z NFC protokol, imajo pa svoje posebne lastnosti. V tem članku bomo pojasnili razlike med NFC čipi, da boste lahko izbrali najprimernejšega za vašo aplikacijo.
 
Beri dalje
Jun
02
2021
Tipi RFID čitalnikov, pregled protokolov in komunikacijskih vmesnikov
Mnogi uporabljajo izraz RFID čitalnik, vendar iščejo različne vrste bližinskih naprav, kot so namizni čitalniki pametnih kartic, stenski čitalniki brezstičnih kartic, mobilni čitalniki, NFC kodirniki, NFC bralniki, naprave za nadzor dostopa, rešitve za spremljanje delovnega časa ali celo pametne ključavnice.

Za izbiro primerne naprave je potrebno poznati različne vrste RFID naprav in razlike v delovanju. Velikokrat ima naprava identično ohišje, majhna razlika v oznaki modela naprave pa pomeni, popolnoma drugačen princip delovanja in posledično primernost ali neprimernost za uporabo v želeni aplikaciji. 

Za lažje razumevanje in pomoč pri izbiri ustrezne naprave preberite spodnji članek ali stopite v stik z nami. Pomagali vam bomo razjasniti, katera najbolje ustreza vašim potrebam. Za bolj zapletene projekte ponujamo tudi svetovalne storitve.
Beri dalje

AAA
BONITETA

 

10+ LET
POSLOVANJA1000 +
REDNIH STRANK

 

POMOČ IN
SVETOVANJE

 

100% VAREN
NAKUP

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?