Domov / Rešitve / Sistem za odklepanje vhodnih vrat od stanovanja v bloku

Sistem za odklepanje vhodnih vrat od stanovanja v bloku
(ID artikla: 3250)

Predstavljamo vam sistem za odpiranje vrat z elektronsko ključavnico, ki vam omogoča hitri vstop in je primerna tako za odrasle kot tudi za otroke.

Rešitev tvori pametna ključavnica Nuki Smart Lock ter modul za vpis PIN kode.

Nuki Smart Lock je elektromotorni mehanizem, ki se pritrdi na obstoječo ključavnico iz notranje strani in z vrtenjem ključa odklepa, zaklepa ter odpira vrata. To pametno ključavnico se upravlja preko mobilnega telefona (Android, iPhone, Huawei), vrata pa se lahko odklepa in odpira tudi s pomočjo pametne ure.

Zelo uporabni dodatek je brezžična PIN tipkovnica, ki vam omogoči hitri vstop s 6-mestno PIN kodo in zaklepanje vrat, ko greste ven brez ključa ali telefona.

Poleg zgoraj naštetih modulov je možno kupiti dodatni senzor za preverjanje, če so vrata odprta, modul za priključitev na obstoječi domofon, Nuki obesek in še nekaj drugih.

V tej rešitvi smo uporabili tudi Nuki obesek, ki je dobra izbira tudi za starejše osebe, ki slabo vidijo ali rade pozabljajo svojo PIN kodo.

Za nasvet pokličite 041 884 124 ali pišite na info@mave.si.
Informativni obrazec
Pošljite nam povpraševanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Vaše sporočilo je bilo poslano!
Nazaj

Ime in Priimek:
Podjetje:
E-mail:
Telefon:

Artikli, količina, rok:

OPIS

Začetno stanje

Naročnik ima za vstop v stanovanje v bloku novejša protivlomna vrata. Trenutno se vrata odpira z navadno kljuko in zaklepa s standardno cilindrično ključavnico. 

Trenutni izzivi:
- otroci so večji in sami vstopajo in izstopajo iz stanovanja, že večkrat so izgubili ključe od vhodnih vrat
- vhodna vrata v stanovanje morajo biti vedno zaklenjena, saj so se v bloku pojavile kraje
- sistem mora biti preprost za uporabo tudi za starejše, saj včasih stara mama sama vstopi in skuha otrokom kosilo

Rešitev

Najprej smo zamenjali kljuko na zunanji strani vrat z bunko, ki zagotovi, da so vrata varno zaprta tudi če niso zaklenjena. 

Ker obstoječi cilinder ni omogočal odklepanja iz zunanje strani, ko je iz notranje strani vstavljen ključ, smo ga zamenjali s cilindrom ISEO IR6 z dvojnim odpiranjem, ki se je izkazal kot zelo zanesljiv cilinder za uporabo s pametnimi ključavnicami.

Hkrati smo tudi preverili, da sega novi cilinder na notranji strani vsaj 3 mm preko rozete, kar je potrebno za dobro pričvrstitev pametne ključavnice. 

Na notranjo stran vrat smo namestili pametno ključavnico Nuki Smart Lock, ki vsebuje elektromotor za vrtenje ključa. Če so vrata odklenjena, pametna ključavnica za par sekund potegne noter jeziček od kljuke in s tem zagotovi hitri vstop, če pa so vrata zaklenjena, jih najprej odklene in nato še odpre.

Za hitri vstop brez ključev ali telefona, smo na zunanjo stran namestili brezžični modul za PIN kodo. Ta modul smo prilepili na okvir od vrat, lahko pa bi ga tudi privijačili. Ta modul omogoča hitri vstop z vpisom 6-mestne PIN kode in se je izkazalo, da so tudi 6 letni otroci že sposobni samostojnega vstopa s PIN kodo. 

Ker se je izkazalo, da ima stara mama težave z vpisom PIN kode (nima vedno s seboj očal), smo ji dodelili obesek Nuki Fob z gumbom premera 13 mm, ki ga lahko enostavno pritisne in tako odpre ali odklene vrata.

Od dodatnih nastavitev smo nastavili, da se vrata zvečer samodejno 2x zaklenejo in tipkovnica se čez noč deaktivira. 


Prednosti rešitve

Varno zaprt vhod v stanovanje, ki omogoča vstop tudi brez ključev ali mobilnega telefona.

Možnost hitrega odpiranja vrat čez dan, varno zaklenjena vrata ponoči.

Možnost odpiranja vrat na daljavo (preko interneta) ter možnost vpogleda, če so otroci prišli domov (Activity log).

Možnost preprostega odklepanja vrat tudi za osebe, ki slabo vidijo ali imajo kakšne druge omejitve.

Rešitev ni zahtevala nobene dodatne inštalacije, vrtanja alii večjega posega na vratih.


Komponente rešitve

To sodobno rešitev za odklepanje vrat z mobilnim telefonom ali posebnim elektronskim ključe tvorijo komponente priznanega avstrijskega proizvajalca Nuki.


Pametna ključavnica Nuki Smart Lock

PIN tipkovnica Nuki Key Pad

Obesek Nuki Fob

Bunka za kljuko iz nerjavečga jekla, rozeto in trnom

Cilinder ISEO IR6 z dvojnim odklepanjem


Za nasvet pokličite 041 884 124 ali pišite na info@mave.si.

Sorodni izdelki

IZ NAŠEGA BLOGA

Okt
27
2023
Etuiji za kartice, jojo obeski in drugi dodatki za lažjo registracijo delovnega časa v vašem podjetju
Skladno z spremembami zakona na področju evidenc delovnega časa so številni ponudniki programskih rešitev že prilagodili svoje produkte, da omogočajo elektronsko spremljanje prisotnosti, v podjetju Mave d.o.o. pa vam pomagamo z dobavo etuijev za zaščito kartic, jojo obeski z izvlečno vrvico, ki omogočajo enostavno prislanjanje kartic k čitalnikom ter s potiskanimi ovratnimi trakovi in številnimi drugimi dodatki.
Beri dalje
Okt
09
2023
Katere NFC čitalnike se najpogosteje uporablja za razvoj informacijskih rešitev z NFC tehnologijo?
NFC (Near Field Communication) tehnologija se uporablja v različnih informacijskih rešitvah, vključno z mobilnimi aplikacijami, namiznimi programi in vgrajenimi sistemskimi rešitvami.
Omogoča brezstično komunikacijo med napravami, ki so opremljene z NFC čipi, le ta pa  poteka na kratkih razdaljah, običajno do nekaj centimetrov.

Ko izbiramo primerni NFC čitalnik moramo upoštevati katero NFC funkcionalnost želimo doseči s čitalnikom,  združljivost z operacijskim sistemom, podprte standarde, robustnost zasnove, ceno…
Beri dalje
Apr
24
2023
Priporočila za učinkovitejšo uporabo pametne ključavnice Nuki in dodatnih modulov
Pametna ključavnica Nuki Smart Lock je inovativna naprava, ki se namesti na notranjo stran obstoječe ključavnice od vhodnih vrat in omogoča enostavno odklepanje in zaklepanje vrat preko mobilne aplikacije, PIN kode, prstnega odtisa ali na daljavo preko interneta. 

Poleg Nuki Smart Lock ključavnice lahko za odpiranje vrat uporabite tudi čitalnik prstnih odtisov,  tipkovnico za PIN kodo in ostale elemente, ki delujejo skupaj in zagotavljajo bolj udobno in varno uporabo pametne ključavnice.
Beri dalje
Mar
24
2023
Digitalno podpisovanje dokumentov z elektronsko osebno izkaznico in brezplačnim programom Adobe Reader
Ena od možnosti uporabe nove elektronske osebne izkaznice (eOI) je tudi digitalno podpisovanje dokumentov. Z njo lahko podpišete različne elektronske dokumente, kot so vloge za kredit, subvencije, prijave na razpise, pogodbe, račune, potrdila, dovoljenja, odločbe itd. V tem primeru podpišemo dokument kar preko računalnika in ga ni potrebno natisniti in poslati po pošti. 

Za digitalno podpisovanje potrebujete elektronsko osebno izkaznico (eOI), primeren bralnik pametnih kartic ter programsko opremo, ki omogoča uporabo digitalnih certifikatov za podpisovanje PDF dokumentov, kot je na primer brezplačni program Adobe Acrobat Reader. 

V nadaljevanju opisujemo postopek za digitalno podpisovanje dokumentov z eOI ter programom Adobe Reader in prednosti digitalnega podpisovanja.
Beri dalje

AAA
BONITETA

 

10+ LET
POSLOVANJA1000 +
REDNIH STRANK

 

POMOČ IN
SVETOVANJE

 

100% VAREN
NAKUP

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?