Domov / Rešitve / Elektronska kontrola dostopa v stanovanja v večstanovanski hiši

Elektronska kontrola dostopa v stanovanja v večstanovanski hiši
(ID artikla: 3314)

V večstanovanski hiši smo opremili navadna vhodna vrata s čitalniki prstnih odtisov in vgradili električne ključavnice - odmikače. Za vstop v stanovanje je potrebno prisloniti registrirani prst ali vtipkati PIN kodo. Električna ključavnica temelji na sproščanju odmikača v okvirju vrat in nato se ta odpre s potiskom. Vrata je še vedno možno zakleniti ali odpreti tudi z navadnim ključem. Podroben primera je opisan spodaj.

Če potrebujete podobno rešitev, nas pokličite na 041 884 124 ali pišite na info@mave.si
Informativni obrazec
Pošljite nam povpraševanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Vaše sporočilo je bilo poslano!
Nazaj

Ime in Priimek:
Podjetje:
E-mail:
Telefon:

Artikli, količina, rok:OPIS

Začetno stanje

Večstanovanska hiša s skupnim vhodom, v kateri so 3 stanovanja za člane iste družine. Naročnik je želel vzpostaviti cenovno ugodni sistem za nadzor dostopa, da ne morejo sorodniki kar nemoteno vstopati v posamezna stanovanja. Pomembni dejavniki so bili: nizka cena, možnost vstopa s prstnim odtisom, hitro delovanje (max 2 sekundi za identifikacijo), možnost uporabe navadnega ključa.  

Rešitev

Za odpiranje vrat smo uporabili naprave za kontrolo dostopa s čitalnikom prstnih odtisov in tipkovnico za vpis PIN kode. V okvir vrat smo vgradili elektronske odmikače, ki po uspešni avtentikaciji uporabnika sprostijo zapahe in omogočijo vstop. Kljuke na zunanji strani vrat smo zamenjali z elegantnimi bunkami iz brušenega nerjavečega jekla.
Zaklepanje vrat z obstoječimi ključi je še vedno možno in s ključi je možen tudi vstop v primeru daljšega izpada elektrike ali okvare na sistemu.

Prednosti rešitve

Prost vstop v stanovanja ni več mogoč.
Za vstop je dovolj registrirani prstni odtis.
Preverjanje uporabnika traja manj kot 1 sekundo.
Rešitev je cenovno ugodna, ker so izbrane komponente z optimalnim razmerjem med ceno in kompleksnostjo.


Komponente rešitve

- Terminal za odpiranje vrat s PIN-om in prstnim odtisom

- standardni odmikač s primerno čelnico

- Bunka za kljuko iz nerjavečga jekla, rozeto in trnom

- 12 V napajalnik

- Montaža in priklop


Slabosti oziroma omejitve rešitve:

Montaža odmikačev v navadna stanovanjska vrata je lahko za navadnega uporabnika velik izziv. V našem primeru je za to poskrbel strokovnjak z dolgoletnimi izkušnjami na tem področju. Če delate prenovo vrat, predlagamo, da naročite tak okvir, ki ima že predvideno vgradnjo elektronskega odmikača.

Če potrebujete podobno rešitev, nas pokličite na 041 884 124 ali pišite na info@mave.si
 

Sorodni izdelki

IZ NAŠEGA BLOGA

Sep
07
2021
Najpogostejši RFID / NFC čipi za varno identifikacijo uporabnikov in plačevanje
Ali načrtujete NFC  aplikacije, ki zahtevajo varne izmenjavo podatkov? Želite uporabiti NFC čip za plačevanje ali zbiranje točk? Spoznajte najbolj priljubljene NFC čipe tipa 4 in v katerih oblikah so na voljo?

V tem članku vam bomo predstavili različne oblike RFID / NFC transponderjev s čipom MIFARE DESFire ter razlike med tremi generacijami čipov MIFARE DESFire EV1, EV2 in EV3.
Beri dalje
Avg
09
2021
Najboljša zamenjava za zelo priljubljeni NFC čitalnik ACR122U
NFC čitalnik ACR122U od proizvajalca ACS (Advanced Card Systems Ltd.) je zelo priljubljen brezkontaktni bralnik in se še vedno uporablja v številnih aplikacijah po vsem svetu. Podpira standard ISO 14443 A/B in je primeren za delo s čipi, MIFARE Classic®, MIFARE Ultralight®, MIFARE® DESFire®, NTAG, FeliCa in drugimi NFC čipi.
Prepoznaven je po svojem belem ohišju in modrem napisu NFC. Ker so se na trgu pojavili številni navidez identični ponaredki čitalnika ACR122U, proizvajalec ACS tega modela čitalnikov ne proizvaja več in številni dobavitelji so že razprodali originalne čitalnike. V tem članku boste izvedeli, katere so najboljše alternative originalnemu čitalniku ACR122U, da bo prehod na novo opremo kar se da enostaven.
 
Beri dalje
Jul
21
2021
Kako izbrati najprimernejši NFC čip za svojo aplikacijo?
NFC transponderji, kot so NFC nalepke, obeski, oznake, kartice in zapestnice, vsebujejo NFC čip in anteno v različnih vrstah ohišij. Obstaja kar pet tipov brezstičnih NFC čipov, ki so skladni z NFC protokol, imajo pa svoje posebne lastnosti. V tem članku bomo pojasnili razlike med NFC čipi, da boste lahko izbrali najprimernejšega za vašo aplikacijo.
 
Beri dalje
Jun
02
2021
Tipi RFID čitalnikov, pregled protokolov in komunikacijskih vmesnikov
Mnogi uporabljajo izraz RFID čitalnik, vendar iščejo različne vrste bližinskih naprav, kot so namizni čitalniki pametnih kartic, stenski čitalniki brezstičnih kartic, mobilni čitalniki, NFC kodirniki, NFC bralniki, naprave za nadzor dostopa, rešitve za spremljanje delovnega časa ali celo pametne ključavnice.

Za izbiro primerne naprave je potrebno poznati različne vrste RFID naprav in razlike v delovanju. Velikokrat ima naprava identično ohišje, majhna razlika v oznaki modela naprave pa pomeni, popolnoma drugačen princip delovanja in posledično primernost ali neprimernost za uporabo v želeni aplikaciji. 

Za lažje razumevanje in pomoč pri izbiri ustrezne naprave preberite spodnji članek ali stopite v stik z nami. Pomagali vam bomo razjasniti, katera najbolje ustreza vašim potrebam. Za bolj zapletene projekte ponujamo tudi svetovalne storitve.
Beri dalje

AAA
BONITETA

 

10+ LET
POSLOVANJA1000 +
REDNIH STRANK

 

POMOČ IN
SVETOVANJE

 

100% VAREN
NAKUP

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?