Domov / Rešitve / Elektronska kontrola dostopa v stanovanja v večstanovanski hiši

Elektronska kontrola dostopa v stanovanja v večstanovanski hiši
(ID artikla: 3314)

V večstanovanski hiši smo opremili navadna vhodna vrata s čitalniki prstnih odtisov in vgradili električne ključavnice - odmikače. Za vstop v stanovanje je potrebno prisloniti registrirani prst ali vtipkati PIN kodo.

Električna ključavnica temelji na sproščanju odmikača v okvirju vrat in nato se ta odpre s potiskom. Vrata je še vedno možno zakleniti ali odpreti tudi z navadnim ključem. Podroben primera je opisan spodaj.

Če potrebujete podobno rešitev, nas pokličite na 041 884 124 ali pišite na info@mave.si
Informativni obrazec
Pošljite nam povpraševanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Vaše sporočilo je bilo poslano!
Nazaj

Ime in Priimek:
Podjetje:
E-mail:
Telefon:

Artikli, količina, rok:

OPIS

Začetno stanje

Večstanovanska hiša s skupnim vhodom, v kateri so 3 stanovanja za člane iste družine. Naročnik je želel vzpostaviti cenovno ugodni sistem za nadzor dostopa, da ne morejo sorodniki kar nemoteno vstopati v posamezna stanovanja. Pomembni dejavniki so bili: nizka cena, možnost vstopa s prstnim odtisom, hitro delovanje (max 2 sekundi za identifikacijo), možnost uporabe navadnega ključa.  

Rešitev

Za odpiranje vrat smo uporabili naprave za kontrolo dostopa s čitalnikom prstnih odtisov in tipkovnico za vpis PIN kode. V okvir vrat smo vgradili elektronske odmikače, ki po uspešni avtentikaciji uporabnika sprostijo zapahe in omogočijo vstop. Kljuke na zunanji strani vrat smo zamenjali z elegantnimi bunkami iz brušenega nerjavečega jekla.
Zaklepanje vrat z obstoječimi ključi je še vedno možno in s ključi je možen tudi vstop v primeru daljšega izpada elektrike ali okvare na sistemu.

Prednosti rešitve

Prost vstop v stanovanja ni več mogoč.
Za vstop je dovolj registrirani prstni odtis.
Preverjanje uporabnika traja manj kot 1 sekundo.
Rešitev je cenovno ugodna, ker so izbrane komponente z optimalnim razmerjem med ceno in kompleksnostjo.


Komponente rešitve

- Terminal za odpiranje vrat s PIN-om in prstnim odtisom

- standardni odmikač s primerno čelnico

- Bunka za kljuko iz nerjavečga jekla, rozeto in trnom

- 12 V napajalnik

- Montaža in priklop


Slabosti oziroma omejitve rešitve:

Montaža odmikačev v navadna stanovanjska vrata je lahko za navadnega uporabnika velik izziv. V našem primeru je za to poskrbel strokovnjak z dolgoletnimi izkušnjami na tem področju. Če delate prenovo vrat, predlagamo, da naročite tak okvir, ki ima že predvideno vgradnjo elektronskega odmikača.

Če potrebujete podobno rešitev, nas pokličite na 041 884 124 ali pišite na info@mave.si
 

Sorodni izdelki

IZ NAŠEGA BLOGA

Apr
24
2023
Priporočila za učinkovitejšo uporabo pametne ključavnice Nuki in dodatnih modulov
Pametna ključavnica Nuki Smart Lock je inovativna naprava, ki se namesti na notranjo stran obstoječe ključavnice od vhodnih vrat in omogoča enostavno odklepanje in zaklepanje vrat preko mobilne aplikacije, PIN kode, prstnega odtisa ali na daljavo preko interneta. 

Poleg Nuki Smart Lock ključavnice lahko za odpiranje vrat uporabite tudi čitalnik prstnih odtisov,  tipkovnico za PIN kodo in ostale elemente, ki delujejo skupaj in zagotavljajo bolj udobno in varno uporabo pametne ključavnice.
Beri dalje
Mar
24
2023
Digitalno podpisovanje dokumentov z elektronsko osebno izkaznico in brezplačnim programom Adobe Reader
Ena od možnosti uporabe nove elektronske osebne izkaznice (eOI) je tudi digitalno podpisovanje dokumentov. Z njo lahko podpišete različne elektronske dokumente, kot so vloge za kredit, subvencije, prijave na razpise, pogodbe, račune, potrdila, dovoljenja, odločbe itd. V tem primeru podpišemo dokument kar preko računalnika in ga ni potrebno natisniti in poslati po pošti. 

Za digitalno podpisovanje potrebujete elektronsko osebno izkaznico (eOI), primeren bralnik pametnih kartic ter programsko opremo, ki omogoča uporabo digitalnih certifikatov za podpisovanje PDF dokumentov, kot je na primer brezplačni program Adobe Acrobat Reader. 

V nadaljevanju opisujemo postopek za digitalno podpisovanje dokumentov z eOI ter programom Adobe Reader in prednosti digitalnega podpisovanja.
Beri dalje
Dec
29
2022
Digitalizacija poslovanja z NFC čipi in čitalnikom SYRIS RD300-H1-G
Ko delamo digitalizacijo poslovanja, potrebujemo mehanizme za hitro identifikacijo predmetov ali oseb in to lahko naredimo z uporabo brezstične tehnologije RFID ali NFC. Brezstični čipi vsebujejo ID številko in nekaj spomina, čitalniki lahko preberejo identifikacijsko številko čipa ali vpis vsebine v spominu čipa in izvedejo določeno funkcijo.

Najbolj preprost način delovanja čitalnika je ta, da preberejo ID številko čipa in jo prikažejo na zaslonu računalnika ali druge naprave. Če ste v Excelovi tabeli, se bo ID številka čipa pojavila v določeni celici in po branju se bo pozicija samodejno prestavila na naslednjo celico. Tak način delovanja imenujemo simulacija tipkovnice ali Keyboard Emulator, obstajajo pa še drugi načini delovanja čitalnikov in so opisani v nadaljevanju.
Beri dalje
Okt
18
2022
Čitalniki in napotki za aktivacijo nove elektronske osebne izkaznice
Kot številni državljani, ki so po 28. marcu prejeli novo elektronsko osebno izkaznico, sem tudi sam pred kratkim prejel pismo z geslom za aktivacijo osebne izkaznice in preveril delovanje novega sistema. V nadaljevanju opisujem postopek aktivacije, kompatibilnost s čitalniki ter možnosti uporabe nove osebne izkaznice…
Beri dalje

AAA
BONITETA

 

10+ LET
POSLOVANJA1000 +
REDNIH STRANK

 

POMOČ IN
SVETOVANJE

 

100% VAREN
NAKUP

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?