Domov / Rešitve / Elektronska kontrola dostopa v stanovanja v večstanovanski hiši

Elektronska kontrola dostopa v stanovanja v večstanovanski hiši
(ID artikla: 3314)

V večstanovanski hiši smo opremili navadna vhodna vrata s čitalniki prstnih odtisov in vgradili električne ključavnice - odmikače. Za vstop v stanovanje je potrebno prisloniti registrirani prst ali vtipkati PIN kodo. Električna ključavnica temelji na sproščanju odmikača v okvirju vrat in nato se ta odpre s potiskom. Vrata je še vedno možno zakleniti ali odpreti tudi z navadnim ključem. Podroben primera je opisan spodaj.

Če potrebujete podobno rešitev, nas pokličite na 041 884 124 ali pišite na info@mave.si
Informativni obrazec
Pošljite nam povpraševanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Vaše sporočilo je bilo poslano!
Nazaj

Ime in Priimek:
Podjetje:
E-mail:
Telefon:

Artikli, količina, rok:OPIS

Začetno stanje

Večstanovanska hiša s skupnim vhodom, v kateri so 3 stanovanja za člane iste družine. Naročnik je želel vzpostaviti cenovno ugodni sistem za nadzor dostopa, da ne morejo sorodniki kar nemoteno vstopati v posamezna stanovanja. Pomembni dejavniki so bili: nizka cena, možnost vstopa s prstnim odtisom, hitro delovanje (max 2 sekundi za identifikacijo), možnost uporabe navadnega ključa.  

Rešitev

Za odpiranje vrat smo uporabili naprave za kontrolo dostopa s čitalnikom prstnih odtisov in tipkovnico za vpis PIN kode. V okvir vrat smo vgradili elektronske odmikače, ki po uspešni avtentikaciji uporabnika sprostijo zapahe in omogočijo vstop. Kljuke na zunanji strani vrat smo zamenjali z elegantnimi bunkami iz brušenega nerjavečega jekla.
Zaklepanje vrat z obstoječimi ključi je še vedno možno in s ključi je možen tudi vstop v primeru daljšega izpada elektrike ali okvare na sistemu.

Prednosti rešitve

Prost vstop v stanovanja ni več mogoč.
Za vstop je dovolj registrirani prstni odtis.
Preverjanje uporabnika traja manj kot 1 sekundo.
Rešitev je cenovno ugodna, ker so izbrane komponente z optimalnim razmerjem med ceno in kompleksnostjo.


Komponente rešitve

- Terminal za odpiranje vrat s PIN-om in prstnim odtisom

- standardni odmikač s primerno čelnico

- Bunka za kljuko iz nerjavečga jekla, rozeto in trnom

- 12 V napajalnik

- Montaža in priklop


Slabosti oziroma omejitve rešitve:

Montaža odmikačev v navadna stanovanjska vrata je lahko za navadnega uporabnika velik izziv. V našem primeru je za to poskrbel strokovnjak z dolgoletnimi izkušnjami na tem področju. Če delate prenovo vrat, predlagamo, da naročite tak okvir, ki ima že predvideno vgradnjo elektronskega odmikača.

Če potrebujete podobno rešitev, nas pokličite na 041 884 124 ali pišite na info@mave.si
 

Sorodni izdelki

IZ NAŠEGA BLOGA

Jun
03
2022
Plastične kartice za označevanje prtljage - lepo in uporabno darilo za vaše kupce
Kartice za označevanje prtljage so odlično marketinško orodje in zelo uporabno darilo. S tako kartico bo imetnik hitreje prepoznal svojo prtljago na letališču, v primeru izgube prtljage bo le ta hitreje našla svojega lastnika, za vaše podjetje pa so brendirane kartice odlična priložnost za dodatno promocijo vašega podjetja ali vaše blagovne znamke. Izdelamo lahko že od 1 kartice dalje. Oglejte si različne možnosti izvedbe, okvirne dobavne roke ter cene...
Beri dalje
Maj
26
2022
Kako delujejo digitalne poslovne vizitke z NFC čipom in QR kodo in s katerimi telefoni jih lahko uporabimo?
Digitalne poslovne vizitke so plastične kartice v dimenziji bančnih kartic in služijo za hitro izmenjavo vaših kontaktnih podatkov z vašimi novimi kupci, poslovnimi partnerji ali prijatelji.
Vsebina vizitke je lahko shranjena v NFC čipu, QR kodi ali na internetni povezavi. Kako pa je z delovanjem take vizitke in na katerih mobilnih telefonih delujejo?
Beri dalje
Apr
22
2022
SYRIS RD200-LF Čitalnik za 125 kHz RFID čipe, ki deluje kot simulator tipkovnice, Virtual COM čitalnik in še mnogo več
Potrebujete nov USB čitalnik za vaše 125 kHz kartice pa ne veste katerega izbrati? Sploh veste, da ti čitalniki lahko berejo isto kartico na več načinov in da morate paziti, da bo novi čitalnik bral kartice na enak način kot stari čitalnik? V tem članku bomo podali nekaj nasvetov za lažjo izbiro novega čitalnika, podali test delovanja in možnosti za nastavitev čitalnika RD200-LF ter izpostavili par posebnosti na katere morate biti pozorni.
Beri dalje
Mar
30
2022
Vse kar morate vedeti o NFC karticah
Vas zanima katere NFC čipe lahko vgradimo v NFC kartice, kakšne so razlike med njimi in na kaj morate biti pozorni? Preverite katere so možnosti za potisk NFC kartic in kdaj je smiselno uporabiti določeno tehnologijo in nenazadnje čemu lahko vse uporabite tovrstne brezstične kartice…  
 
Beri dalje

AAA
BONITETA

 

10+ LET
POSLOVANJA1000 +
REDNIH STRANK

 

POMOČ IN
SVETOVANJE

 

100% VAREN
NAKUP

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?