Domov / Rešitve / Odpiranje vhoda v pisarno z RFID obeski in PIN kodo

Odpiranje vhoda v pisarno z RFID obeski in PIN kodo
(ID artikla: 3286)

Moderna lesena vrata za vstop v pisarno smo predelali, in dodali sistem za elektronsko kontrolo dostopa, ki omogoča vstop le pooblaščenim osebam. Avtentifikacija oseb je izvedena s pomočjo RFID obeskov ali PIN kode, kontrola dostopa temelji na sproščanju odmikača v okvirju vrat.

Če potrebujete podobno rešitev, nas pokličite na 041 884 124 ali pišite na info@mave.si
Informativni obrazec
Pošljite nam povpraševanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Vaše sporočilo je bilo poslano!
Nazaj

Ime in Priimek:
Podjetje:
E-mail:
Telefon:

Artikli, količina, rok:

OPIS

Začetno stanje

Naročnik ima za vstop v pisarno moderna lesena vrata. Trenutno se vrata odpirajo z navadno kljuko in zaklepajo s standardno cilindrično ključavnico. Zaradi potrebe po omejitvi dostopa do pisarne želi sistem za hitro odpiranje vrat z RFID obeski ali PIN kodo.

Rešitev

Za odpiranje vrat smo uporabili kontrolo dostopa z RFID čitalnikom in tipkovnico za vpis PIN kode, ki ob uspešni avtentikaciji uporabnika sprosti odmikač v okvirju od vrat. Kljuko na zunanji strani smo zamenjali z elegantno bunko iz brušenega nerjavečega jekla. V okvir od vrat smo izrezali odprtino in natančno vgradili odmikač ter ga povezali s kontrolo dostopa in napajalnikom. Zaklepanje vrat z obstoječim ključem je še vedno možno in z uporabo ključa je možen vstop v primeru izpada elektrike ali okvare na sistemu.

Prednosti rešitve

Omogočen je hitri vstop v pisarno, avtentifikacija oseb traja le cca.1 sekundo.

Rešitev je cenovno ugodna, ker so izbrane komponente z optimalnim razmerjem med ceno in kompleksnostjo.

Za montažo so poskrbeli strokovnjaki z dolgoletnimi izkušnjami na tem področju. Vsakdo, ki je poskušal lepo vgraditi odmikač v podobna vrata ve, kakšna natančnost je potrebna, da se to pravilno opravi.


Komponente rešitve

- Načrtovanje projekta (posvet z naročnikom, ogled na lokaciji)

- Kontrola dostopa s 13.56 MHz RFID čitalcem,

- standardni odmikač s primerno čelnico

- Bunka za kljuko iz nerjavečga jekla, rozeto in trnom

- 12 V napajalnik

- RFID obeski s 13,56 MHz čipom

- Montaža in priklop

- Konfiguracija in priomopredaja naročniku

Če potrebujete podobno rešitev, nas pokličite na 041 884 124 ali pišite na info@mave.si
 

Sorodni izdelki

IZ NAŠEGA BLOGA

Apr
24
2023
Priporočila za učinkovitejšo uporabo pametne ključavnice Nuki in dodatnih modulov
Pametna ključavnica Nuki Smart Lock je inovativna naprava, ki se namesti na notranjo stran obstoječe ključavnice od vhodnih vrat in omogoča enostavno odklepanje in zaklepanje vrat preko mobilne aplikacije, PIN kode, prstnega odtisa ali na daljavo preko interneta. 

Poleg Nuki Smart Lock ključavnice lahko za odpiranje vrat uporabite tudi čitalnik prstnih odtisov,  tipkovnico za PIN kodo in ostale elemente, ki delujejo skupaj in zagotavljajo bolj udobno in varno uporabo pametne ključavnice.
Beri dalje
Mar
24
2023
Digitalno podpisovanje dokumentov z elektronsko osebno izkaznico in brezplačnim programom Adobe Reader
Ena od možnosti uporabe nove elektronske osebne izkaznice (eOI) je tudi digitalno podpisovanje dokumentov. Z njo lahko podpišete različne elektronske dokumente, kot so vloge za kredit, subvencije, prijave na razpise, pogodbe, račune, potrdila, dovoljenja, odločbe itd. V tem primeru podpišemo dokument kar preko računalnika in ga ni potrebno natisniti in poslati po pošti. 

Za digitalno podpisovanje potrebujete elektronsko osebno izkaznico (eOI), primeren bralnik pametnih kartic ter programsko opremo, ki omogoča uporabo digitalnih certifikatov za podpisovanje PDF dokumentov, kot je na primer brezplačni program Adobe Acrobat Reader. 

V nadaljevanju opisujemo postopek za digitalno podpisovanje dokumentov z eOI ter programom Adobe Reader in prednosti digitalnega podpisovanja.
Beri dalje
Dec
29
2022
Digitalizacija poslovanja z NFC čipi in čitalnikom SYRIS RD300-H1-G
Ko delamo digitalizacijo poslovanja, potrebujemo mehanizme za hitro identifikacijo predmetov ali oseb in to lahko naredimo z uporabo brezstične tehnologije RFID ali NFC. Brezstični čipi vsebujejo ID številko in nekaj spomina, čitalniki lahko preberejo identifikacijsko številko čipa ali vpis vsebine v spominu čipa in izvedejo določeno funkcijo.

Najbolj preprost način delovanja čitalnika je ta, da preberejo ID številko čipa in jo prikažejo na zaslonu računalnika ali druge naprave. Če ste v Excelovi tabeli, se bo ID številka čipa pojavila v določeni celici in po branju se bo pozicija samodejno prestavila na naslednjo celico. Tak način delovanja imenujemo simulacija tipkovnice ali Keyboard Emulator, obstajajo pa še drugi načini delovanja čitalnikov in so opisani v nadaljevanju.
Beri dalje
Okt
18
2022
Čitalniki in napotki za aktivacijo nove elektronske osebne izkaznice
Kot številni državljani, ki so po 28. marcu prejeli novo elektronsko osebno izkaznico, sem tudi sam pred kratkim prejel pismo z geslom za aktivacijo osebne izkaznice in preveril delovanje novega sistema. V nadaljevanju opisujem postopek aktivacije, kompatibilnost s čitalniki ter možnosti uporabe nove osebne izkaznice…
Beri dalje

AAA
BONITETA

 

10+ LET
POSLOVANJA1000 +
REDNIH STRANK

 

POMOČ IN
SVETOVANJE

 

100% VAREN
NAKUP

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?