Domov / Rešitve / Odpiranje vhoda v pisarno z RFID obeski in PIN kodo

Odpiranje vhoda v pisarno z RFID obeski in PIN kodo
(ID artikla: 3286)

Moderna lesena vrata za vstop v pisarno smo predelali, in dodali sistem za elektronsko kontrolo dostopa, ki omogoča vstop le pooblaščenim osebam. Avtentifikacija oseb je izvedena s pomočjo RFID obeskov ali PIN kode, kontrola dostopa temelji na sproščanju odmikača v okvirju vrat.

Če potrebujete podobno rešitev, nas pokličite na 041 884 124 ali pišite na info@mave.si
Informativni obrazec
Pošljite nam povpraševanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Vaše sporočilo je bilo poslano!
Nazaj

Ime in Priimek:
Podjetje:
E-mail:
Telefon:

Artikli, količina, rok:



OPIS

Začetno stanje

Naročnik ima za vstop v pisarno moderna lesena vrata. Trenutno se vrata odpirajo z navadno kljuko in zaklepajo s standardno cilindrično ključavnico. Zaradi potrebe po omejitvi dostopa do pisarne želi sistem za hitro odpiranje vrat z RFID obeski ali PIN kodo.

Rešitev

Za odpiranje vrat smo uporabili kontrolo dostopa z RFID čitalnikom in tipkovnico za vpis PIN kode, ki ob uspešni avtentikaciji uporabnika sprosti odmikač v okvirju od vrat. Kljuko na zunanji strani smo zamenjali z elegantno bunko iz brušenega nerjavečega jekla. V okvir od vrat smo izrezali odprtino in natančno vgradili odmikač ter ga povezali s kontrolo dostopa in napajalnikom. Zaklepanje vrat z obstoječim ključem je še vedno možno in z uporabo ključa je možen vstop v primeru izpada elektrike ali okvare na sistemu.

Prednosti rešitve

Omogočen je hitri vstop v pisarno, avtentifikacija oseb traja le cca.1 sekundo.

Rešitev je cenovno ugodna, ker so izbrane komponente z optimalnim razmerjem med ceno in kompleksnostjo.

Za montažo so poskrbeli strokovnjaki z dolgoletnimi izkušnjami na tem področju. Vsakdo, ki je poskušal lepo vgraditi odmikač v podobna vrata ve, kakšna natančnost je potrebna, da se to pravilno opravi.


Komponente rešitve

- Načrtovanje projekta (posvet z naročnikom, ogled na lokaciji)

- Kontrola dostopa s 13.56 MHz RFID čitalcem,

- standardni odmikač s primerno čelnico

- Bunka za kljuko iz nerjavečga jekla, rozeto in trnom

- 12 V napajalnik

- RFID obeski s 13,56 MHz čipom

- Montaža in priklop

- Konfiguracija in priomopredaja naročniku

Če potrebujete podobno rešitev, nas pokličite na 041 884 124 ali pišite na info@mave.si
 

Sorodni izdelki

IZ NAŠEGA BLOGA

Jun
02
2021
Tipi RFID čitalnikov, pregled protokolov in komunikacijskih vmesnikov
Mnogi uporabljajo izraz RFID čitalnik, vendar iščejo različne vrste bližinskih naprav, kot so namizni čitalniki pametnih kartic, stenski čitalniki brezstičnih kartic, mobilni čitalniki, NFC kodirniki, NFC bralniki, naprave za nadzor dostopa, rešitve za spremljanje delovnega časa ali celo pametne ključavnice.

Za izbiro primerne naprave je potrebno poznati različne vrste RFID naprav in razlike v delovanju. Velikokrat ima naprava identično ohišje, majhna razlika v oznaki modela naprave pa pomeni, popolnoma drugačen princip delovanja in posledično primernost ali neprimernost za uporabo v želeni aplikaciji. 

Za lažje razumevanje in pomoč pri izbiri ustrezne naprave preberite spodnji članek ali stopite v stik z nami. Pomagali vam bomo razjasniti, katera najbolje ustreza vašim potrebam. Za bolj zapletene projekte ponujamo tudi svetovalne storitve.
Beri dalje
Maj
05
2021
Kako izbrati primerno napravo za elektronsko odklepanje domačih vrat
Ponudba elektronskih naprav za odklepanje vrat in kontrolo dostopa je iz dneva v dan večja in izbira najprimernejših naprav je zelo zahtevna naloga.

Najprej moramo premisliti kateri način elektronskega odklepanja bi nam najbolj koristil in kako bomo novi sistem uporabljali. Potem moramo preveriti obstoječe stanje, torej tip vrat, način odklepanja in zaklepanja, bližino inštalacij, način odpiranja in na koncu moramo upoštevati še cenovne omejitve.

Nizka cena čitalnikov in drugih komponent sistema za kontrolo dostopa ni zagotovilo za cenovno ugoden sistem, saj lahko pride rešitev z uporabo poceni komponent po opravljeni montaži in nakupu potrebnih dodatkov dražja, kot na rešitev z uporabo dražjih naprav, ki delujejo brezžično in ne zahtevajo dodatnih inštalacij.

Poglejmo si 3 praktične primere za boljše razumevanje in lažjo izbiro primernega sistema za odpiranje ali odklepanje domačih vrat...
Beri dalje
Apr
12
2021
Test razdalje branja NFC medijev z majhno anteno z različnimi NFC čitalniki
Na zahtevo stranke smo preverili kako naši NFC čitalniki berejo naše najmanjše NFC medije in smo ugotovili naslednje...

 
Beri dalje
Mar
22
2021
Možnosti in omejitve uporabe NFC tehnologije na telefonih iPhone
Uporabniki telefonov iPhone 7 ali novejših, z operacijskim sistemom iOS13 ali novejšim, lahko uporabljajo NFC tehnologijo. Ti telefoni poleg plačevanja z Apple Pay omogočajo tudi branje NFC čipov in pisanje nanje ter uporabo NFC tehnologije v raznih  aplikacijah. V tem prispevku smo predelali nekaj tipičnih vprašanj povezanih z NFC tehnologijo na teh napravah.
Beri dalje

AAA
BONITETA

 

10+ LET
POSLOVANJA



1000 +
REDNIH STRANK

 

POMOČ IN
SVETOVANJE

 

100% VAREN
NAKUP

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?