Domov / Rešitve / Odpiranje vhoda v pisarno z RFID obeski in PIN kodo

Odpiranje vhoda v pisarno z RFID obeski in PIN kodo
(ID artikla: 3286)

Moderna lesena vrata za vstop v pisarno smo predelali, in dodali sistem za elektronsko kontrolo dostopa, ki omogoča vstop le pooblaščenim osebam. Avtentifikacija oseb je izvedena s pomočjo RFID obeskov ali PIN kode, kontrola dostopa temelji na sproščanju odmikača v okvirju vrat.

Če potrebujete podobno rešitev, nas pokličite na 041 884 124 ali pišite na info@mave.si
Informativni obrazec
Pošljite nam povpraševanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Vaše sporočilo je bilo poslano!
Nazaj

Ime in Priimek:
Podjetje:
E-mail:
Telefon:

Artikli, količina, rok:OPIS

Začetno stanje

Naročnik ima za vstop v pisarno moderna lesena vrata. Trenutno se vrata odpirajo z navadno kljuko in zaklepajo s standardno cilindrično ključavnico. Zaradi potrebe po omejitvi dostopa do pisarne želi sistem za hitro odpiranje vrat z RFID obeski ali PIN kodo.

Rešitev

Za odpiranje vrat smo uporabili kontrolo dostopa z RFID čitalnikom in tipkovnico za vpis PIN kode, ki ob uspešni avtentikaciji uporabnika sprosti odmikač v okvirju od vrat. Kljuko na zunanji strani smo zamenjali z elegantno bunko iz brušenega nerjavečega jekla. V okvir od vrat smo izrezali odprtino in natančno vgradili odmikač ter ga povezali s kontrolo dostopa in napajalnikom. Zaklepanje vrat z obstoječim ključem je še vedno možno in z uporabo ključa je možen vstop v primeru izpada elektrike ali okvare na sistemu.

Prednosti rešitve

Omogočen je hitri vstop v pisarno, avtentifikacija oseb traja le cca.1 sekundo.

Rešitev je cenovno ugodna, ker so izbrane komponente z optimalnim razmerjem med ceno in kompleksnostjo.

Za montažo so poskrbeli strokovnjaki z dolgoletnimi izkušnjami na tem področju. Vsakdo, ki je poskušal lepo vgraditi odmikač v podobna vrata ve, kakšna natančnost je potrebna, da se to pravilno opravi.


Komponente rešitve

- Načrtovanje projekta (posvet z naročnikom, ogled na lokaciji)

- Kontrola dostopa s 13.56 MHz RFID čitalcem,

- standardni odmikač s primerno čelnico

- Bunka za kljuko iz nerjavečga jekla, rozeto in trnom

- 12 V napajalnik

- RFID obeski s 13,56 MHz čipom

- Montaža in priklop

- Konfiguracija in priomopredaja naročniku

Če potrebujete podobno rešitev, nas pokličite na 041 884 124 ali pišite na info@mave.si
 

Sorodni izdelki

IZ NAŠEGA BLOGA

Sep
07
2021
Najpogostejši RFID / NFC čipi za varno identifikacijo uporabnikov in plačevanje
Ali načrtujete NFC  aplikacije, ki zahtevajo varne izmenjavo podatkov? Želite uporabiti NFC čip za plačevanje ali zbiranje točk? Spoznajte najbolj priljubljene NFC čipe tipa 4 in v katerih oblikah so na voljo?

V tem članku vam bomo predstavili različne oblike RFID / NFC transponderjev s čipom MIFARE DESFire ter razlike med tremi generacijami čipov MIFARE DESFire EV1, EV2 in EV3.
Beri dalje
Avg
09
2021
Najboljša zamenjava za zelo priljubljeni NFC čitalnik ACR122U
NFC čitalnik ACR122U od proizvajalca ACS (Advanced Card Systems Ltd.) je zelo priljubljen brezkontaktni bralnik in se še vedno uporablja v številnih aplikacijah po vsem svetu. Podpira standard ISO 14443 A/B in je primeren za delo s čipi, MIFARE Classic®, MIFARE Ultralight®, MIFARE® DESFire®, NTAG, FeliCa in drugimi NFC čipi.
Prepoznaven je po svojem belem ohišju in modrem napisu NFC. Ker so se na trgu pojavili številni navidez identični ponaredki čitalnika ACR122U, proizvajalec ACS tega modela čitalnikov ne proizvaja več in številni dobavitelji so že razprodali originalne čitalnike. V tem članku boste izvedeli, katere so najboljše alternative originalnemu čitalniku ACR122U, da bo prehod na novo opremo kar se da enostaven.
 
Beri dalje
Jul
21
2021
Kako izbrati najprimernejši NFC čip za svojo aplikacijo?
NFC transponderji, kot so NFC nalepke, obeski, oznake, kartice in zapestnice, vsebujejo NFC čip in anteno v različnih vrstah ohišij. Obstaja kar pet tipov brezstičnih NFC čipov, ki so skladni z NFC protokol, imajo pa svoje posebne lastnosti. V tem članku bomo pojasnili razlike med NFC čipi, da boste lahko izbrali najprimernejšega za vašo aplikacijo.
 
Beri dalje
Jun
02
2021
Tipi RFID čitalnikov, pregled protokolov in komunikacijskih vmesnikov
Mnogi uporabljajo izraz RFID čitalnik, vendar iščejo različne vrste bližinskih naprav, kot so namizni čitalniki pametnih kartic, stenski čitalniki brezstičnih kartic, mobilni čitalniki, NFC kodirniki, NFC bralniki, naprave za nadzor dostopa, rešitve za spremljanje delovnega časa ali celo pametne ključavnice.

Za izbiro primerne naprave je potrebno poznati različne vrste RFID naprav in razlike v delovanju. Velikokrat ima naprava identično ohišje, majhna razlika v oznaki modela naprave pa pomeni, popolnoma drugačen princip delovanja in posledično primernost ali neprimernost za uporabo v želeni aplikaciji. 

Za lažje razumevanje in pomoč pri izbiri ustrezne naprave preberite spodnji članek ali stopite v stik z nami. Pomagali vam bomo razjasniti, katera najbolje ustreza vašim potrebam. Za bolj zapletene projekte ponujamo tudi svetovalne storitve.
Beri dalje

AAA
BONITETA

 

10+ LET
POSLOVANJA1000 +
REDNIH STRANK

 

POMOČ IN
SVETOVANJE

 

100% VAREN
NAKUP

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?