Domov / RFID in NFC mediji / Potisk NFC kartic

Potisk NFC kartic
(ID artikla: 1057)

Želite s potiskanimi NFC karticami povečati ugled svojega podjetja in narediti svoje programske rešitve še bolj profesionalne?
Prišli ste na pravi naslov, saj obvladujemo različne tehnologije tiskanja NFC kartic in pomagali vam bomo izbrati najboljšo možnost za vaš projekt.

Pri tiskanju manjših količin kartic NFC (1–500 kosov) običajno uporabljamo visokokakovosten termo retransfer tisk. Ko izdelujemo več kot 500 NFC kartic, uporabljamo tehnologijo ofsetnega tiska in drugo profesionalno proizvodno opremo. Naše natisnjene NFC kartice se uporabljajo kot kartice zvestobe, članske izkaznice, darilne kartice in za druge identifikacijske namene.

Še ne veste kateri NFC čip potrebujete? Ni problema, tudi na tem področju vam bomo pomagali.
Obstaja več vrst čipov NFC, ampak naše stranke najpogosteje kupujejo NFC nalepke s čipi NTAG213, če potrebujejo večjo količino pomnilnika vzamejo čipe NTAG215 ali NTAG216, če pa imajo aplikacijo, kjer je pomembna varnost transakcij, izberejo čipe MIFARE DESFire® s 3DES kriptografskim mehanizmom. Če imate strojno opremo, ki deluje po standardu ISO 15693, potem so primerna izbira čipi ICODE® SLIX, saj ti predhodno navedeni čipi podpirajo drugi standard in s to strojno opremo ne bodo delovali.

Za ponudbo nam pošljite zahtevano količino, vrsto čipa, druge specifikacije in z veseljem vam bomo pomagali.
Informativni obrazec
Pošljite nam povpraševanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Vaše sporočilo je bilo poslano!
Nazaj

Ime in Priimek:
Podjetje:
E-mail:
Telefon:

Artikli, količina, rok:OPIS

NFC kartice so plastične kartice enake oblike in velikosti kot kreditne kartice (86 x 54 x 0,85 mm) in vsebujejo brezstični mikročip, ki je združljiv s standardi NFC.

Obstaja pet vrst čipov NFC, vendar za množične aplikacije običajno uporabljamo tri glavne vrste, NFC Type 2, 4 in 5.

NFC kartice tipa 2 so cenovno najugodnejše in vsebujejo NFC čipe, združljive s standardom ISO/IEC 14443-3A. Najpogostejši NFC čip tipa 2 je NTAG213. Ima 7-bajtno edinstveno identifikacijsko številko (UID) in pomnilnik, v katerega lahko uporabnik shrani do 144 bajtov podatkov-kar je enako 136-mestnemu URL-naslovu.

Če mora uporabnik zakodirati večjo količino podatkov, so na voljo drugi čipi NTAG - NTAG215 s 504 bajti pomnilnika EEPROM in NTAG216 s 888 bajti pomnilnika, kar je že dovolj za shranjevanje podatkov o elektronskih vizitkah (vCard).

Čipi NFC tipa 2 se običajno uporabljajo za:
- marketinške aplikacije (zapisi URL, video povezave, navigacija do ciljnega naslova itd.)
- Identifikacija osebe ali izdelka
- Predstavitev izdelka
- Bluetooth seznanjanje, konfiguracija Wi-Fi in drugo.

NFC tipa 4 so čipi NFC, združljivi s standardom ISO/IEC 14443-4A/B. Najpogosteje uporabljeni NFC čipi tipa 4 so čipi NXP MIFARE DESFire® s 7-bajtnim dolgim UID-om, pomnilnikom, v katerem lahko uporabnik shrani 2–8 kB bajtov podatkov, vsebujejo pa tudi več strojnih kriptografskih mehanizmov za varne transakcije.

Čipi NFC tipa 4 se običajno uporabljajo za:
- Mikro plačila
- Varen nadzor dostopa
- Javni prevoz
- Brezgotovinsko prodajanje
- Vstopnice.


Čipi NFC tipa 5 so skladni s standardi ISO/IEC 15693 in ISO 18000-3M1. Najpogosteje uporabljeni čipi NFC tipa 5 so čipi NXP ICODE® SLIX z 8-bajtnim UID-om in velikostjo pomnilnika okoli 321 bajtov.

Čipi NFC tipa 5 se običajno uporabljajo za:
- Knjižnice
- Preverjanje pristnosti izdelka
- Sledenje farmacevtskim izdelkom
- Vstopnice
- Označevanje osnovnih sredstev.

Če želite izvedeti več o čipih NFC in o tem, kako izbrati najboljšega, si oglejte članek:
https://www.mave.si/kako-izbrati-najprimernejsi-nfc-cip-za-svojo-aplikacijo-21-07-2021.html


Tehnologija tiskanja na NFC kartice

Za tiskanje kartic NFC običajno uporabljamo tri možnosti:
1. Tiskamo na že izdelane bele NFC kartice s kartičnimi tiskalniki;
2. NFC kartice potiskamo že med proizvodnim procesom (offset tisk);
3. Že izdelane NFC skartice lahko numeriramo ali personaliziramo in za to uporabljamo posebne tiskalnike, ki tiskajo spremenljivke enobarvno

Tisk NFC s termo retransfer tiskalniki

Pri naročanju 1–500 natisnjenih kartic NFC uporabljamo termoprenosne tiskalnike in tiskamo na že izdelane bele NFC kartice. Pri tiskanju s tehnologijo termo retransfera je podoba kartice natisnjena na tanko prozorno folijo, ta folija pa se med tiskom prenese na kartico.Podoba tiska se lahko razteza od roba do roba in je zaščitena s tanko plastjo prozorne plastike, zaradi česar je kartica nekoliko bolj odporna proti obrabi in praskam. Uporabljamo tiskalnike, ki tiskajo CMYK barve v osupljivi ločljivosti 600 dpi. Hitrost tiskanja za dvostransko tiskano kartico s to tehnologijo tiska je približno 1 kartica na minuto.

Prednost tovrstnega potiska NFC kartic je ta, da lahko natisnemo že eno samo kartico.eno kartico naenkrat, kar nam omogoča, da po potrebi natisnemo celo eno samo kartico. 

Pomanjkljivosti tiskanja s termo retransfer tiskalniki so visoki stroški potrošnega materiala in nizka hitrost, zato je pri večjih količinah manj stroškovno učinkovit.
 
NFC kartice potiskane z offset tiskom

Tehnologija ofsetnega tiskanja za NFC kartice zahteva posebno opremo za izdelavo kartic. Pri uporabi tehnologije ofsetnega tiska se kartice potiska že med postopkom izdelave kartic.
Podobo lartic potiskamo na plastične pole. Te pole združimo z zaščitnimi sloji in sredico, ki vsebuje NFC čipe ter vse skupaj termično laminiramo, da se plasti povežejo v celoto. Šele na koncu se izreže kartice v standardno obliko. Za tovrstno tiskanje običajno uporabljamo digitalni tisk v barvah CMYK, ki ga kombiniramo s sitotiskom, kadar so potrebne barve po  Pantone  lestvici ali barve s kovinskimi učinki (zlata, srebrna itd.).

Pri tiskanju NFC kartic med proizvodnim procesom lahko dodamo naslednje funkcije:

- Podpisna polja, ki uporabnikom omogočajo pisanje podatkov o površini kartice s peresom
- Magnetni trak za bralnike magnetnih kartic (HiCo ali LoCo)
- Prebijanje kartice - luknje na strani kartice za vrvice ali sponke
- Kodiranje čipov - pisanje podatkov po meri, menjava ključev
- Zaščitni hologrami in drugi varnostni elementi
- Rezanje po meri za izdelavo kart v različnih oblikah.

NFC kartice, natisnjene s tehnologijo offset tiskanja, so zelo kakovostne in vzdržljive, vendar je postopek precej zapleten, zato je običajen čas izdelave 2–3 tedne.


Serizacija ali personalizacija NFC kartic

Kadar je treba na kartice natisniti spremenljive podatke (npr. serijske številke, črtne kode, kode QR, imena itd.), uporabimo posebne termične tiskalnike, ki tiskajo enobarvno (običajno v črni, beli, zlati ali srebrni barvi) z enobarvnimi trakovi. poteka.

 Naše storitve vključujejo:
- Številčenje ali personalizacijo iz Excel tabele
- Tiskanje različnih vrst črtnih kod in QR kod
- Branje in tiskanje identifikacijskih številk čipov v različnih oblikah
- Kodiranje čipov NFC - pisanje naslova URL, podatkov po meri, sprememba ključev.

Pri branju in tiskanju identifikacijskih številk čipov na kartice smo še posebej pozorni, da je format branja pravilen za želeno aplikacijo.


Za ponudbo izpolnite spletni obrazec, pišite na info@mave.si ali nas pokličite na 041 884 124 in z veseljem vam bomo pomagali.

Sorodni izdelki

IZ NAŠEGA BLOGA

Nov
22
2021
13 tipičnih primerov uporabe NFC tehnologije
NFC tehnologija je na trgu že nekaj desetletij in se ne razlikuje veliko od drugih RFID tehnologij. Načelo delovanja je zelo podobno. Ko majhen brezkontaktni čip z anteno sprejme signal od čitalnika, sporoči nazaj nekaj informacij. Ta tehnologija je v zadnjih letih pridobila še večjo prepoznavnost in uporabnost, saj jo zdaj v pametne telefone vgrajujejo verjetno že vsi proizvajalci telefonov. Ti telefoni lahko varno komunicirajo s POS terminali med bančnimi transakcijami, lahko kodirajo NFC čipe, berejo NFC oznake in komunicirajo tudi z drugimi NFC telefoni.

Ta tehnologija temelji na bližini, kar pomeni, da običajno deluje le nekaj centimetrov od čitalnika ali pa se morate dejansko dotakniti NFC oznak ali druge NFC naprave.

NFC čipe lahko vgradimo v različne izdelke, da jih lahko prepoznamo in preverimo njihovo pristnost. Ljudje lahko uporabljajo NFC ključke za odklepanje vrat, beleženje prisotnosti na delovnem mestu itd. NFC lahko zažene spletne strani, odpre video predstavitve, zadnja leta pa je ta tehnologija vse bolj prisotna v rešitvah za mobilno plačevanje.

Ker so možnosti uporabe tako rekoč neomejene, smo povzeli 13 tipičnih primerov uporabe NFC tehnologije.
Beri dalje
Okt
25
2021
Digitalna vizitka - poslovno darilo, ki ga lahko pošiljate tudi po pošti
V tem članku vam predstavljamo idejo za uporabno poslovno darilo - Digitalno poslovno vizitko.  Z digitalno vizitko hitro in brezstično prenesemo svoje kontaktne podatke v telefonski imenik svojih novih prijateljev ali poslovnih partnerjev. 

Digitalna vizitka je plastična kartica, ki vsebuje NFC čip v katerega prejemnik s telefonom vpiše svoje kontaktne podatke in ko spozna novega prijatelja ali poslovnega partnerja, lahko brezstično in hitro prenese svoje kontaktne podatke v prijateljev telefon. 
Beri dalje
Sep
07
2021
Najpogostejši RFID / NFC čipi za varno identifikacijo uporabnikov in plačevanje
Ali načrtujete NFC  aplikacije, ki zahtevajo varne izmenjavo podatkov? Želite uporabiti NFC čip za plačevanje ali zbiranje točk? Spoznajte najbolj priljubljene NFC čipe tipa 4 in v katerih oblikah so na voljo?

V tem članku vam bomo predstavili različne oblike RFID / NFC transponderjev s čipom MIFARE DESFire ter razlike med tremi generacijami čipov MIFARE DESFire EV1, EV2 in EV3.
Beri dalje
Avg
09
2021
Najboljša zamenjava za zelo priljubljeni NFC čitalnik ACR122U
NFC čitalnik ACR122U od proizvajalca ACS (Advanced Card Systems Ltd.) je zelo priljubljen brezkontaktni bralnik in se še vedno uporablja v številnih aplikacijah po vsem svetu. Podpira standard ISO 14443 A/B in je primeren za delo s čipi, MIFARE Classic®, MIFARE Ultralight®, MIFARE® DESFire®, NTAG, FeliCa in drugimi NFC čipi.
Prepoznaven je po svojem belem ohišju in modrem napisu NFC. Ker so se na trgu pojavili številni navidez identični ponaredki čitalnika ACR122U, proizvajalec ACS tega modela čitalnikov ne proizvaja več in številni dobavitelji so že razprodali originalne čitalnike. V tem članku boste izvedeli, katere so najboljše alternative originalnemu čitalniku ACR122U, da bo prehod na novo opremo kar se da enostaven.
 
Beri dalje

AAA
BONITETA

 

10+ LET
POSLOVANJA1000 +
REDNIH STRANK

 

POMOČ IN
SVETOVANJE

 

100% VAREN
NAKUP

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?