Domov / Tisk kartic / Priprava grafične predloge za tisk kartic

Priprava grafične predloge za tisk kartic
(ID artikla: 1007)

NEKAJ NASVETOV
Pri pripravi grafične predloge za tisk kartic je potrebno biti pozoren na najrazličnejše stvari. Najpomembnejše je, da preden začnete ustvarjati grafiko za kartico, da se odločite kakšen tip kartice želite imeti (npr. Identifikacija zaposlenih, članske izkaznice, kartice zvestobe, plačniške kartice ipd.), saj je od tega odvisna tudi cena in vrsta tiskalnika, ki bo kartice natisnil.

Standardne bančne kartice merijo 86x54 mm. Levo se nahajajo tehnična navodila za pripravo za tisk, ter slike vzorcev z elementi, ki jih najpogosteje vsebujejo članske kartice, kartice ugodnosti in darilne kartice.

številke začnejo z različno številko od 0, da ne bi prišlo do dileme, če se začetne nule poreže ali ne. Numeracijo začnite na primer z 20170001 ali 10001 in ne s številko 00001. Število mest je poljubno, razen v primeru uporabe posebnih črtnih kod.

Darilne kartice vsebujejo na sprednji strani napis: Darilna kartica (Gift card), kartica za varno plačevanje na spletu, ipd.. Zadaj so pogoji, podatki o izdajatelju ter črtna koda.

Nekatere darilne kartice vsebujejo tudi napis z vrednostjo npr. 10 €, 25 €, 50 €, drugim pa se naloži poljubni znesek in napisa z vrednostjo darilne kartice ne vsebujejo.

Če potrebujete pomoč pri pripravi grafične podobe za tisk kartic oz. imate še dodatna vprašanja nam lahko pišete na: info@mave.si ali pokličete 031 586 049 in z veseljem vam bomo pomagali.
Informativni obrazec
Pošljite nam povpraševanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Vaše sporočilo je bilo poslano!
Nazaj

Ime in Priimek:
Podjetje:
E-mail:
Telefon:

Artikli, količina, rok:OPIS

Večina naših strank sama pripravi grafično podobo kartic oziroma v sodelovanju z oblikovalci s katerimi že sodelujejo.

Standardne bančne kartice merijo 86x54 mm. Levo se nahajajo tehnična navodila za pripravo za tisk, ter slike vzorcev z elementi, ki jih najpogosteje vsebujejo članske kartice, kartice ugodnosti in darilne kartice.

Članske kartice najpogosteje vsebujejo podatke o članu (ime, priimek, člansko številko) ter podatke o društvu.

Na kartici je lahko tudi barvna fotografija članov, ni pa nujno, saj je zbiranje fotografij članov in priprava le teh za tisk včasih zamudno opravilo. Na zadnji strani članske kartice so podatki o društvu (npr. naziv, naslov, davčna) ter polja za lepljenje nalepk z veljavnostjo. Nalepke za podaljševanje članarine so precej cenejše od izdelave novih izkaznic in zato se nalepke z veljavnostjo pogosto uporabljajo.

Kartice ugodnosti vsebujejo na sprednji strani neko kreativo z logotipom podjetja in napisom, da gre za kartice ugodnosti, kartice zvestobe, kartice zaupanja ali kaj podobnega.

Na zadnji strani so lahko pogoji uporabe kartice ter črtna koda s številko kartice. Številke kartice oz. rang števil si lahko izbere podjetje samo Predlagamo, da se številke začnejo z različno številko od 0, da ne bi prišlo do dileme, če se začetne nule poreže ali ne. Numeracijo začnite na primer z 20170001 ali 10001 in ne s številko 00001. Število mest je poljubno, razen v primeru uporabe posebnih črtnih kod.

Najpogosteje se uporablja črtno kodo tipa Code 128 in število znakov je poljubno (priporočamo 6 ali več), drugače pa se uporablja kodo EAN13 ali EAN8 in druge. Pri kodo EAN13 podjetje določi 12 znakov, 13 znak pa se izračuna z generatorjem kode. Podobno je pri kodi tipa EAN8, le da se določi 7 znakov, 8 pa se generira samodejno.

Darilne kartice vsebujejo na sprednji strani napis Darilna kartica, Gift card ali kaj podobnega, zadaj pa pogoje, podatke o izdajatelju ter črtno kodo. 

Če potrebujete pomoč pri pripravi grafične podobe za tisk kartic oz. imate dodatna vprašanja, vam bomo z veseljem pomagali. Pišete nam lahko na info@mave.si ali pa nas pokličete na 031 586 049.

Sorodni izdelki

IZ NAŠEGA BLOGA

Okt
27
2023
Etuiji za kartice, jojo obeski in drugi dodatki za lažjo registracijo delovnega časa v vašem podjetju
Skladno z spremembami zakona na področju evidenc delovnega časa so številni ponudniki programskih rešitev že prilagodili svoje produkte, da omogočajo elektronsko spremljanje prisotnosti, v podjetju Mave d.o.o. pa vam pomagamo z dobavo etuijev za zaščito kartic, jojo obeski z izvlečno vrvico, ki omogočajo enostavno prislanjanje kartic k čitalnikom ter s potiskanimi ovratnimi trakovi in številnimi drugimi dodatki.
Beri dalje
Okt
09
2023
Katere NFC čitalnike se najpogosteje uporablja za razvoj informacijskih rešitev z NFC tehnologijo?
NFC (Near Field Communication) tehnologija se uporablja v različnih informacijskih rešitvah, vključno z mobilnimi aplikacijami, namiznimi programi in vgrajenimi sistemskimi rešitvami.
Omogoča brezstično komunikacijo med napravami, ki so opremljene z NFC čipi, le ta pa  poteka na kratkih razdaljah, običajno do nekaj centimetrov.

Ko izbiramo primerni NFC čitalnik moramo upoštevati katero NFC funkcionalnost želimo doseči s čitalnikom,  združljivost z operacijskim sistemom, podprte standarde, robustnost zasnove, ceno…
Beri dalje
Apr
24
2023
Priporočila za učinkovitejšo uporabo pametne ključavnice Nuki in dodatnih modulov
Pametna ključavnica Nuki Smart Lock je inovativna naprava, ki se namesti na notranjo stran obstoječe ključavnice od vhodnih vrat in omogoča enostavno odklepanje in zaklepanje vrat preko mobilne aplikacije, PIN kode, prstnega odtisa ali na daljavo preko interneta. 

Poleg Nuki Smart Lock ključavnice lahko za odpiranje vrat uporabite tudi čitalnik prstnih odtisov,  tipkovnico za PIN kodo in ostale elemente, ki delujejo skupaj in zagotavljajo bolj udobno in varno uporabo pametne ključavnice.
Beri dalje
Mar
24
2023
Digitalno podpisovanje dokumentov z elektronsko osebno izkaznico in brezplačnim programom Adobe Reader
Ena od možnosti uporabe nove elektronske osebne izkaznice (eOI) je tudi digitalno podpisovanje dokumentov. Z njo lahko podpišete različne elektronske dokumente, kot so vloge za kredit, subvencije, prijave na razpise, pogodbe, račune, potrdila, dovoljenja, odločbe itd. V tem primeru podpišemo dokument kar preko računalnika in ga ni potrebno natisniti in poslati po pošti. 

Za digitalno podpisovanje potrebujete elektronsko osebno izkaznico (eOI), primeren bralnik pametnih kartic ter programsko opremo, ki omogoča uporabo digitalnih certifikatov za podpisovanje PDF dokumentov, kot je na primer brezplačni program Adobe Acrobat Reader. 

V nadaljevanju opisujemo postopek za digitalno podpisovanje dokumentov z eOI ter programom Adobe Reader in prednosti digitalnega podpisovanja.
Beri dalje

AAA
BONITETA

 

10+ LET
POSLOVANJA1000 +
REDNIH STRANK

 

POMOČ IN
SVETOVANJE

 

100% VAREN
NAKUP

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?