Domov / Tisk kartic / Priprava grafične predloge za tisk kartic

Priprava grafične predloge za tisk kartic
(ID artikla: 1007)

NEKAJ NASVETOV
Pri pripravi grafične predloge za tisk kartic je potrebno biti pozoren na najrazličnejše stvari. Najpomembnejše je, da preden začnete ustvarjati grafiko za kartico, da se odločite kakšen tip kartice želite imeti (npr. Identifikacija zaposlenih, članske izkaznice, kartice zvestobe, plačniške kartice ipd.), saj je od tega odvisna tudi cena in vrsta tiskalnika, ki bo kartice natisnil.

Standardne bančne kartice merijo 86x54 mm. Levo se nahajajo tehnična navodila za pripravo za tisk, ter slike vzorcev z elementi, ki jih najpogosteje vsebujejo članske kartice, kartice ugodnosti in darilne kartice.

številke začnejo z različno številko od 0, da ne bi prišlo do dileme, če se začetne nule poreže ali ne. Numeracijo začnite na primer z 20170001 ali 10001 in ne s številko 00001. Število mest je poljubno, razen v primeru uporabe posebnih črtnih kod.

Darilne kartice vsebujejo na sprednji strani napis: Darilna kartica (Gift card), kartica za varno plačevanje na spletu, ipd.. Zadaj so pogoji, podatki o izdajatelju ter črtna koda.

Nekatere darilne kartice vsebujejo tudi napis z vrednostjo npr. 10 €, 25 €, 50 €, drugim pa se naloži poljubni znesek in napisa z vrednostjo darilne kartice ne vsebujejo.

Če potrebujete pomoč pri pripravi grafične podobe za tisk kartic oz. imate še dodatna vprašanja nam lahko pišete na: info@mave.si ali pokličete 031 586 049 in z veseljem vam bomo pomagali.


Informativni obrazec
Pošljite nam povpraševanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Vaše sporočilo je bilo poslano!
Nazaj

Ime in Priimek:
Podjetje:
E-mail:
Telefon:

Artikli, količina, rok:OPIS

Večina naših strank sama pripravi grafično podobo kartic oziroma v sodelovanju z oblikovalci s katerimi že sodelujejo.

Standardne bančne kartice merijo 86x54 mm. Levo se nahajajo tehnična navodila za pripravo za tisk, ter slike vzorcev z elementi, ki jih najpogosteje vsebujejo članske kartice, kartice ugodnosti in darilne kartice.

Članske kartice najpogosteje vsebujejo podatke o članu (ime, priimek, člansko številko) ter podatke o društvu.

Na kartici je lahko tudi barvna fotografija članov, ni pa nujno, saj je zbiranje fotografij članov in priprava le teh za tisk včasih zamudno opravilo. Na zadnji strani članske kartice so podatki o društvu (npr. naziv, naslov, davčna) ter polja za lepljenje nalepk z veljavnostjo. Nalepke za podaljševanje članarine so precej cenejše od izdelave novih izkaznic in zato se nalepke z veljavnostjo pogosto uporabljajo.

Kartice ugodnosti vsebujejo na sprednji strani neko kreativo z logotipom podjetja in napisom, da gre za kartice ugodnosti, kartice zvestobe, kartice zaupanja ali kaj podobnega.

Na zadnji strani so lahko pogoji uporabe kartice ter črtna koda s številko kartice. Številke kartice oz. rang števil si lahko izbere podjetje samo Predlagamo, da se številke začnejo z različno številko od 0, da ne bi prišlo do dileme, če se začetne nule poreže ali ne. Numeracijo začnite na primer z 20170001 ali 10001 in ne s številko 00001. Število mest je poljubno, razen v primeru uporabe posebnih črtnih kod.

Najpogosteje se uporablja črtno kodo tipa Code 128 in število znakov je poljubno (priporočamo 6 ali več), drugače pa se uporablja kodo EAN13 ali EAN8 in druge. Pri kodo EAN13 podjetje določi 12 znakov, 13 znak pa se izračuna z generatorjem kode. Podobno je pri kodi tipa EAN8, le da se določi 7 znakov, 8 pa se generira samodejno.

Darilne kartice vsebujejo na sprednji strani napis Darilna kartica, Gift card ali kaj podobnega, zadaj pa pogoje, podatke o izdajatelju ter črtno kodo. 

Če potrebujete pomoč pri pripravi grafične podobe za tisk kartic oz. imate dodatna vprašanja, vam bomo z veseljem pomagali. Pišete nam lahko na info@mave.si ali pa nas pokličete na 031 586 049.

Sorodni izdelki

IZ NAŠEGA BLOGA

Dec
29
2022
Digitalizacija poslovanja z NFC čipi in čitalnikom SYRIS RD300-H1-G
Ko delamo digitalizacijo poslovanja, potrebujemo mehanizme za hitro identifikacijo predmetov ali oseb in to lahko naredimo z uporabo brezstične tehnologije RFID ali NFC. Brezstični čipi vsebujejo ID številko in nekaj spomina, čitalniki lahko preberejo identifikacijsko številko čipa ali vpis vsebine v spominu čipa in izvedejo določeno funkcijo.

Najbolj preprost način delovanja čitalnika je ta, da preberejo ID številko čipa in jo prikažejo na zaslonu računalnika ali druge naprave. Če ste v Excelovi tabeli, se bo ID številka čipa pojavila v določeni celici in po branju se bo pozicija samodejno prestavila na naslednjo celico. Tak način delovanja imenujemo simulacija tipkovnice ali Keyboard Emulator, obstajajo pa še drugi načini delovanja čitalnikov in so opisani v nadaljevanju.
Beri dalje
Okt
18
2022
Čitalniki in napotki za aktivacijo nove elektronske osebne izkaznice
Kot številni državljani, ki so po 28. marcu prejeli novo elektronsko osebno izkaznico, sem tudi sam pred kratkim prejel pismo z geslom za aktivacijo osebne izkaznice in preveril delovanje novega sistema. V nadaljevanju opisujem postopek aktivacije, kompatibilnost s čitalniki ter možnosti uporabe nove osebne izkaznice…
Beri dalje
Sep
15
2022
Formati branja ID kod RFID čipov in nasveti za pretvorbo
Za potrebe identifikacije oseb ali predmetov, zelo pogosto uporabljamo identifikacijske številke, ki so zapisane v RFID čipu. Te kode so shranjene v dvojiški oz. binarni obliki (BIN), torej v obliki enic in ničel. Ko čip preberemo, običajno vidimo na zaslonu desetiško (DEC) ali šestnajstiško (HEX) vrednost. Čitalniki lahko isti zapis interpretirajo na različne načine oziroma, ga pred prikazom na zaslonu še dodatno obdelajo, tako, da obrnejo zaporedje bitov ali bajtov ali obrnejo hkrati zaporedje bitov ter bajtov.  V tem članku razlagamo o tem kako si lahko pomagate, če se prikazana vrednost, ki jo poda čitalnik ne ujema s kodami, v sistemu ali tabeli, in podajamo razlago kako berejo ID kodo Mifare, NFC in 125kHz čitalniki.
Beri dalje
Avg
20
2022
Vse kar morate vedeti o NFC nalepkah
Vas zanima kaj so NFC nalepke, katere čipe lahko vsebujejo in zakaj se uporabljajo? Se sprašujete, če lahko kupite NFC nalepko in z njo plačujete v trgovini? Vas zanima, če jo lahko NFC nalepite na telefon, se jo da skopirati? Vse to smo povzeli v spodnjem članku...
Beri dalje

AAA
BONITETA

 

10+ LET
POSLOVANJA1000 +
REDNIH STRANK

 

POMOČ IN
SVETOVANJE

 

100% VAREN
NAKUP

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?