Domov / Tisk kartic / Izdelava kartic zvestobe

Izdelava kartic zvestobe
(ID artikla: 993)

UGODNO
Prenos dokumentov:
Kaj so kartice zvestobe in zakaj jih vaše podjetje potrebuje?

Kartice zvestobe ali članske izkaznice strank so odlično marketinško orodje za trgovska podjetja, wellness in druga podjetja, ki poslujejo s končnimi kupci.

V zameno za nekatere ugodnosti dobi izdajatelj kartice zvestobe kontaktne podatke stranke in odobritve za dodatno trženjsko komunikacijo preko elektronske pošte ali drugih kanalov. Znano je, da stranka, ki se vrača, podjetje stane veliko manj kot nova, zato so redne stranke zelo zaželene za podjetja.

Tipične kartice zvestobe so izdelane iz PVC materiala in imajo obojestranski barvni tisk z grafično podobo trgovca in črtno kodo s serijsko številko za hitro identifikacijo. Cena takšnih kartic se ob naročanju večjih količin vedno draži.
Specializirani smo za različne tehnologije tiskanja kartic zvestobe in vam lahko ponudimo najboljšo možnost, odvisno od količine, roka in drugih posebnosti.

Za tiskanje manjših količin (1–500 kos.) običajno uporabljamo visoko kakovostne termo re-transfer tiskalnike, ki natisnejo vsako kartico posebej in uporabljajo barve CMYK. Takšne kartice zvestobe imajo lahko tudi različne različice grafičnih podob ali prilagojene podatke. Po potrebi lahko uporabimo bele RFID ali NFC kartice z različnimi vrstami mikročipov.

Pri izdelavi več kot 500 kartic zvestobe uporabljamo tehnologijo ofsetnega tiska in drugo profesionalno proizvodno opremo, ki nam ponuja možnost tiskanja zlate, srebrne ali druge barve ozadja s kovinskim učinkom ali bleščicami.

Natisnemo lahko barve po Pantone lestvici zgornja plast kartice pa je lahko mal ali sijaj.

Za ponudbo nam pošljite na info@mave.si ali ali pokličite 041 884 124 za želeno količino, vrsto čipa, druge specifikacije in z veseljem vam bomo pomagali.
Informativni obrazec
Pošljite nam povpraševanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Vaše sporočilo je bilo poslano!
Nazaj

Ime in Priimek:
Podjetje:
E-mail:
Telefon:

Artikli, količina, rok:OPIS

Kartice zvestobe so dobro znano marketinško orodje, ki se uporablja v trgovinah, storitvenih podjetjih in drugih podjetjih, ki želijo negovati odnose s svojimi strankami, ki se vračajo. V zameno za različne ugodnosti, kot so: popusti, nagrade, rojstnodnevna darila, različni kuponi, izdajatelj kartice dobi kontaktne podatke stranke in odobritve za dodatne marketinške aktivnosti, ki povečujejo prodajo.

Način delovanja kartic zvestobe je zelo lahko razumljiv za vse generacije. Stranka pokaže kartico in v zameno prejme ugodnosti. Ni potrebe po namestitvi mobilnih aplikacij ali uporabi druge bolj zapletene tehnologije.

Kartice zvestobe so plastične kartice z običajno obliko in velikostjo kot kreditne kartice. Mere so določene s standardom ISO/IEC 7810:2003 ID-1 in so 85,60 mm x 53,98 mm x 0,76 mm.

Običajno so obojestranske, barvno tiskane PVC kartice z grafično podobo kluba zvestobe. Črtna koda ali QR koda s serijsko številko je cenejša možnost za hitro identifikacijo, pogosto pa izdelujemo tudi kartice zvestobe z različnimi RFID ali NFC mikročipi. Mikročipi zagotavljajo varne transakcije in so še posebej primerni za mikro plačila, zbiranje točk zvestobe in drugo uporabo.

Obstaja veliko možnosti za tiskanje kartic zvestobe:

1.    Količine 1–500 kos. tiskamo s termo retransfer tiskalniki;
2.    Večje količine kartic zvestobe natisnemo s tehnologijo ofsetnega tiska
3.    Za serizacijo ali personalizacijo uporabljamo termo tiskalnike z enobarvnimi trakovi (črna, bela, srebrna, zlata barva).

Tiskajte s termo transfernimi tiskalniki

Pri naročilu 1–500 natisnjenih kartic uporabljamo termo retransfer tiskalnike, ki tiskajo barve CMYK v osupljivi ločljivosti 600 dpi. Pri tiskanju s tehnologijo termo retransfer je grafična podoba kartice natisnjena na tanko prozorno folijo z grafičnimi podobami, ki so laminirane na površino kartice. Tiskana grafika je zato zaščitena s tanko plastično plastjo in je odporna na obrabo in praske.

Prednost termo transfernih tiskalnikov je, da natisnejo eno kartico naenkrat, kar nam omogoča, da po potrebi natisnemo tudi samo eno kartico. Ta tehnologija tiskanja je popolna tudi za kartice, ki vsebujejo mikročipe.

Pomanjkljivosti toplotnega re-transfernega tiska so visoki stroški trakov in počasna hitrost, zato je stroškovno manj učinkovit za večje količine.


Tehnologija ofsetnega tiska za kartice

Tehnologija ofsetnega tiska se uporablja za tiskanje večjih količin kartic zvestobe. Začetna količina za ofsetni tisk je 500 kosov, ker pa je cena kartice ugodnejša za večje količine, so najpogostejša naročila za 1000 kartic in več.

Pri uporabi tehnologije ofsetnega tiska se plastične plošče natisnejo v procesu izdelave kartice, listi se kasneje laminirajo skupaj in nazadnje  kartice izrežemo v standardno obliko. Za tisk običajno uporabljamo digitalni tisk z barvami CMYK, ki jih kombiniramo s sitotiskom, kadar potrebujemo barve Pantone ali kovinske učinke (zlate barve, srebro, bleščice itd.).

Pri izdelavi tiskanih kartic pogosto dodamo naslednje funkcije:

- RFID ali NFC TK4100 mikročipi (Mifare®, NTAG, ICODE®, DESFire®, EM4200 in drugi) 
- Podpisne “ploščice”, ki uporabnikom omogočajo, da s peresom napišejo podatke na površino kartice
- Magnetni trak za čitalnike magnetnih kartic (HiCo or LoCo)
- Luknjanje kartic – luknje na strani kartice za vrvice ali sponke
- Varnostni hologrami in drugi varnostni elementi
- Rezanje po meri za izdelavo kartic različnih oblik.

Kartice, natisnjene s tehnologijo ofsetnega tiska, so zelo kakovostne, trpežne in stroškovno učinkovite, vendar je proizvodni proces precej zapleten, zato je običajni čas izdelave 2–3 tedne.

Serializacija ali personalizacija

Kadar stranka potrebuje večjo količino personaliziranih kartic zvestobe, naredimo predtisk s tehnologijo ofsetnega tiska in zaporedno personalizacijo s podatki stranke. V ta namen uporabljamo posebne termične tiskalnike, ki lahko tiskajo v črni, beli, zlati ali srebrni barvi.


Naše storitve vključujejo:

-    Številčenje ali personalizacija iz Excelove tabele
-    Tiskanje različnih vrst črtnih in QR kod
-    Branje in tiskanje ID številk čipa v različnih formatih
-    Kodiranje čipov – pisanje podatkov po meri, sprememba ključev.

Pri branju in tiskanju ID številk čipov na kartice še posebej pazimo, da je format branja pravilen za želeno aplikacijo.  

Poleg kartic zvestobe nudimo tudi tiskane prijavnice, nalepke s črtno kodo in druge rešitve za čim lažji zajem podatkov obrazcev za prijavo.
 

Sorodni izdelki

IZ NAŠEGA BLOGA

Dec
29
2022
Digitalizacija poslovanja z NFC čipi in čitalnikom SYRIS RD300-H1-G
Ko delamo digitalizacijo poslovanja, potrebujemo mehanizme za hitro identifikacijo predmetov ali oseb in to lahko naredimo z uporabo brezstične tehnologije RFID ali NFC. Brezstični čipi vsebujejo ID številko in nekaj spomina, čitalniki lahko preberejo identifikacijsko številko čipa ali vpis vsebine v spominu čipa in izvedejo določeno funkcijo.

Najbolj preprost način delovanja čitalnika je ta, da preberejo ID številko čipa in jo prikažejo na zaslonu računalnika ali druge naprave. Če ste v Excelovi tabeli, se bo ID številka čipa pojavila v določeni celici in po branju se bo pozicija samodejno prestavila na naslednjo celico. Tak način delovanja imenujemo simulacija tipkovnice ali Keyboard Emulator, obstajajo pa še drugi načini delovanja čitalnikov in so opisani v nadaljevanju.
Beri dalje
Okt
18
2022
Čitalniki in napotki za aktivacijo nove elektronske osebne izkaznice
Kot številni državljani, ki so po 28. marcu prejeli novo elektronsko osebno izkaznico, sem tudi sam pred kratkim prejel pismo z geslom za aktivacijo osebne izkaznice in preveril delovanje novega sistema. V nadaljevanju opisujem postopek aktivacije, kompatibilnost s čitalniki ter možnosti uporabe nove osebne izkaznice…
Beri dalje
Sep
15
2022
Formati branja ID kod RFID čipov in nasveti za pretvorbo
Za potrebe identifikacije oseb ali predmetov, zelo pogosto uporabljamo identifikacijske številke, ki so zapisane v RFID čipu. Te kode so shranjene v dvojiški oz. binarni obliki (BIN), torej v obliki enic in ničel. Ko čip preberemo, običajno vidimo na zaslonu desetiško (DEC) ali šestnajstiško (HEX) vrednost. Čitalniki lahko isti zapis interpretirajo na različne načine oziroma, ga pred prikazom na zaslonu še dodatno obdelajo, tako, da obrnejo zaporedje bitov ali bajtov ali obrnejo hkrati zaporedje bitov ter bajtov.  V tem članku razlagamo o tem kako si lahko pomagate, če se prikazana vrednost, ki jo poda čitalnik ne ujema s kodami, v sistemu ali tabeli, in podajamo razlago kako berejo ID kodo Mifare, NFC in 125kHz čitalniki.
Beri dalje
Avg
20
2022
Vse kar morate vedeti o NFC nalepkah
Vas zanima kaj so NFC nalepke, katere čipe lahko vsebujejo in zakaj se uporabljajo? Se sprašujete, če lahko kupite NFC nalepko in z njo plačujete v trgovini? Vas zanima, če jo lahko NFC nalepite na telefon, se jo da skopirati? Vse to smo povzeli v spodnjem članku...
Beri dalje

AAA
BONITETA

 

10+ LET
POSLOVANJA1000 +
REDNIH STRANK

 

POMOČ IN
SVETOVANJE

 

100% VAREN
NAKUP

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?