Domov / Tisk kartic / Izdelava kartic zvestobe

Izdelava kartic zvestobe
(ID artikla: 993)

UGODNO
Prenos dokumentov:
Kaj so kartice zvestobe in zakaj jih vaše podjetje potrebuje?

Kartice zvestobe ali članske izkaznice strank so odlično marketinško orodje za trgovska podjetja, wellness in druga podjetja, ki poslujejo s končnimi kupci.

V zameno za nekatere ugodnosti dobi izdajatelj kartice zvestobe kontaktne podatke stranke in odobritve za dodatno trženjsko komunikacijo preko elektronske pošte ali drugih kanalov. Znano je, da stranka, ki se vrača, podjetje stane veliko manj kot nova, zato so redne stranke zelo zaželene za podjetja.

Tipične kartice zvestobe so izdelane iz PVC materiala in imajo obojestranski barvni tisk z grafično podobo trgovca in črtno kodo s serijsko številko za hitro identifikacijo. Cena takšnih kartic se ob naročanju večjih količin vedno draži.
Specializirani smo za različne tehnologije tiskanja kartic zvestobe in vam lahko ponudimo najboljšo možnost, odvisno od količine, roka in drugih posebnosti.

Za tiskanje manjših količin (1–500 kos.) običajno uporabljamo visoko kakovostne termo re-transfer tiskalnike, ki natisnejo vsako kartico posebej in uporabljajo barve CMYK. Takšne kartice zvestobe imajo lahko tudi različne različice grafičnih podob ali prilagojene podatke. Po potrebi lahko uporabimo bele RFID ali NFC kartice z različnimi vrstami mikročipov.

Pri izdelavi več kot 500 kartic zvestobe uporabljamo tehnologijo ofsetnega tiska in drugo profesionalno proizvodno opremo, ki nam ponuja možnost tiskanja zlate, srebrne ali druge barve ozadja s kovinskim učinkom ali bleščicami.

Natisnemo lahko barve po Pantone lestvici zgornja plast kartice pa je lahko mal ali sijaj.

Za ponudbo nam pošljite na info@mave.si ali ali pokličite 041 884 124 za želeno količino, vrsto čipa, druge specifikacije in z veseljem vam bomo pomagali.
Informativni obrazec
Pošljite nam povpraševanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Vaše sporočilo je bilo poslano!
Nazaj

Ime in Priimek:
Podjetje:
E-mail:
Telefon:

Artikli, količina, rok:OPIS

Kartice zvestobe so dobro znano marketinško orodje, ki se uporablja v trgovinah, storitvenih podjetjih in drugih podjetjih, ki želijo negovati odnose s svojimi strankami, ki se vračajo. V zameno za različne ugodnosti, kot so: popusti, nagrade, rojstnodnevna darila, različni kuponi, izdajatelj kartice dobi kontaktne podatke stranke in odobritve za dodatne marketinške aktivnosti, ki povečujejo prodajo.

Način delovanja kartic zvestobe je zelo lahko razumljiv za vse generacije. Stranka pokaže kartico in v zameno prejme ugodnosti. Ni potrebe po namestitvi mobilnih aplikacij ali uporabi druge bolj zapletene tehnologije.

Kartice zvestobe so plastične kartice z običajno obliko in velikostjo kot kreditne kartice. Mere so določene s standardom ISO/IEC 7810:2003 ID-1 in so 85,60 mm x 53,98 mm x 0,76 mm.

Običajno so obojestranske, barvno tiskane PVC kartice z grafično podobo kluba zvestobe. Črtna koda ali QR koda s serijsko številko je cenejša možnost za hitro identifikacijo, pogosto pa izdelujemo tudi kartice zvestobe z različnimi RFID ali NFC mikročipi. Mikročipi zagotavljajo varne transakcije in so še posebej primerni za mikro plačila, zbiranje točk zvestobe in drugo uporabo.

Obstaja veliko možnosti za tiskanje kartic zvestobe:

1.    Količine 1–500 kos. tiskamo s termo retransfer tiskalniki;
2.    Večje količine kartic zvestobe natisnemo s tehnologijo ofsetnega tiska
3.    Za serizacijo ali personalizacijo uporabljamo termo tiskalnike z enobarvnimi trakovi (črna, bela, srebrna, zlata barva).

Tiskajte s termo transfernimi tiskalniki

Pri naročilu 1–500 natisnjenih kartic uporabljamo termo retransfer tiskalnike, ki tiskajo barve CMYK v osupljivi ločljivosti 600 dpi. Pri tiskanju s tehnologijo termo retransfer je grafična podoba kartice natisnjena na tanko prozorno folijo z grafičnimi podobami, ki so laminirane na površino kartice. Tiskana grafika je zato zaščitena s tanko plastično plastjo in je odporna na obrabo in praske.

Prednost termo transfernih tiskalnikov je, da natisnejo eno kartico naenkrat, kar nam omogoča, da po potrebi natisnemo tudi samo eno kartico. Ta tehnologija tiskanja je popolna tudi za kartice, ki vsebujejo mikročipe.

Pomanjkljivosti toplotnega re-transfernega tiska so visoki stroški trakov in počasna hitrost, zato je stroškovno manj učinkovit za večje količine.


Tehnologija ofsetnega tiska za kartice

Tehnologija ofsetnega tiska se uporablja za tiskanje večjih količin kartic zvestobe. Začetna količina za ofsetni tisk je 500 kosov, ker pa je cena kartice ugodnejša za večje količine, so najpogostejša naročila za 1000 kartic in več.

Pri uporabi tehnologije ofsetnega tiska se plastične plošče natisnejo v procesu izdelave kartice, listi se kasneje laminirajo skupaj in nazadnje  kartice izrežemo v standardno obliko. Za tisk običajno uporabljamo digitalni tisk z barvami CMYK, ki jih kombiniramo s sitotiskom, kadar potrebujemo barve Pantone ali kovinske učinke (zlate barve, srebro, bleščice itd.).

Pri izdelavi tiskanih kartic pogosto dodamo naslednje funkcije:

- RFID ali NFC TK4100 mikročipi (Mifare®, NTAG, ICODE®, DESFire®, EM4200 in drugi) 
- Podpisne “ploščice”, ki uporabnikom omogočajo, da s peresom napišejo podatke na površino kartice
- Magnetni trak za čitalnike magnetnih kartic (HiCo or LoCo)
- Luknjanje kartic – luknje na strani kartice za vrvice ali sponke
- Varnostni hologrami in drugi varnostni elementi
- Rezanje po meri za izdelavo kartic različnih oblik.

Kartice, natisnjene s tehnologijo ofsetnega tiska, so zelo kakovostne, trpežne in stroškovno učinkovite, vendar je proizvodni proces precej zapleten, zato je običajni čas izdelave 2–3 tedne.

Serializacija ali personalizacija

Kadar stranka potrebuje večjo količino personaliziranih kartic zvestobe, naredimo predtisk s tehnologijo ofsetnega tiska in zaporedno personalizacijo s podatki stranke. V ta namen uporabljamo posebne termične tiskalnike, ki lahko tiskajo v črni, beli, zlati ali srebrni barvi.


Naše storitve vključujejo:

-    Številčenje ali personalizacija iz Excelove tabele
-    Tiskanje različnih vrst črtnih in QR kod
-    Branje in tiskanje ID številk čipa v različnih formatih
-    Kodiranje čipov – pisanje podatkov po meri, sprememba ključev.

Pri branju in tiskanju ID številk čipov na kartice še posebej pazimo, da je format branja pravilen za želeno aplikacijo.  

Poleg kartic zvestobe nudimo tudi tiskane prijavnice, nalepke s črtno kodo in druge rešitve za čim lažji zajem podatkov obrazcev za prijavo.
 

Sorodni izdelki

IZ NAŠEGA BLOGA

Okt
27
2023
Etuiji za kartice, jojo obeski in drugi dodatki za lažjo registracijo delovnega časa v vašem podjetju
Skladno z spremembami zakona na področju evidenc delovnega časa so številni ponudniki programskih rešitev že prilagodili svoje produkte, da omogočajo elektronsko spremljanje prisotnosti, v podjetju Mave d.o.o. pa vam pomagamo z dobavo etuijev za zaščito kartic, jojo obeski z izvlečno vrvico, ki omogočajo enostavno prislanjanje kartic k čitalnikom ter s potiskanimi ovratnimi trakovi in številnimi drugimi dodatki.
Beri dalje
Okt
09
2023
Katere NFC čitalnike se najpogosteje uporablja za razvoj informacijskih rešitev z NFC tehnologijo?
NFC (Near Field Communication) tehnologija se uporablja v različnih informacijskih rešitvah, vključno z mobilnimi aplikacijami, namiznimi programi in vgrajenimi sistemskimi rešitvami.
Omogoča brezstično komunikacijo med napravami, ki so opremljene z NFC čipi, le ta pa  poteka na kratkih razdaljah, običajno do nekaj centimetrov.

Ko izbiramo primerni NFC čitalnik moramo upoštevati katero NFC funkcionalnost želimo doseči s čitalnikom,  združljivost z operacijskim sistemom, podprte standarde, robustnost zasnove, ceno…
Beri dalje
Apr
24
2023
Priporočila za učinkovitejšo uporabo pametne ključavnice Nuki in dodatnih modulov
Pametna ključavnica Nuki Smart Lock je inovativna naprava, ki se namesti na notranjo stran obstoječe ključavnice od vhodnih vrat in omogoča enostavno odklepanje in zaklepanje vrat preko mobilne aplikacije, PIN kode, prstnega odtisa ali na daljavo preko interneta. 

Poleg Nuki Smart Lock ključavnice lahko za odpiranje vrat uporabite tudi čitalnik prstnih odtisov,  tipkovnico za PIN kodo in ostale elemente, ki delujejo skupaj in zagotavljajo bolj udobno in varno uporabo pametne ključavnice.
Beri dalje
Mar
24
2023
Digitalno podpisovanje dokumentov z elektronsko osebno izkaznico in brezplačnim programom Adobe Reader
Ena od možnosti uporabe nove elektronske osebne izkaznice (eOI) je tudi digitalno podpisovanje dokumentov. Z njo lahko podpišete različne elektronske dokumente, kot so vloge za kredit, subvencije, prijave na razpise, pogodbe, račune, potrdila, dovoljenja, odločbe itd. V tem primeru podpišemo dokument kar preko računalnika in ga ni potrebno natisniti in poslati po pošti. 

Za digitalno podpisovanje potrebujete elektronsko osebno izkaznico (eOI), primeren bralnik pametnih kartic ter programsko opremo, ki omogoča uporabo digitalnih certifikatov za podpisovanje PDF dokumentov, kot je na primer brezplačni program Adobe Acrobat Reader. 

V nadaljevanju opisujemo postopek za digitalno podpisovanje dokumentov z eOI ter programom Adobe Reader in prednosti digitalnega podpisovanja.
Beri dalje

AAA
BONITETA

 

10+ LET
POSLOVANJA1000 +
REDNIH STRANK

 

POMOČ IN
SVETOVANJE

 

100% VAREN
NAKUP

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?