Domov / RFID in NFC mediji / RFID kartice s potiskom

RFID kartice s potiskom
(ID artikla: 3074)

Iščete potiskane RFID kartice za evidenco prisotnosti na delu, članske izkaznice za fitnes ali kartice zvestobe?

Specializirani smo za tiskanje kartic z različnimi brezstičnimi čipi (MIFARE, EM4200 125 kHz, NFC, UHF...)

Glede na količino, rok izdelave in potrebnim RFID čipom, vam bomo pomagali izbrati najboljšo možnost.

Naše natisnjene RFID kartice se uporabljajo kot predplačniške kartice na festivalih, v igralnicah, wellnessu, kot darilne kartice, kartice zvestobe, službene kartice za dostop, hotelske kartice, članske izkaznice, fitnes karte...

Pošljite nam povpraševanje z vašo želeno količino, vrsto čipa in drugimi specifikacijami.
Informativni obrazec
Pošljite nam povpraševanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Vaše sporočilo je bilo poslano!
Nazaj

Ime in Priimek:
Podjetje:
E-mail:
Telefon:

Artikli, količina, rok:OPIS

RFID kartice so PVC kartice, s standardno dimenzijo v velikosti kreditne kartice in s RFID čipom (Radio Frequency Identification).

Čipi so razdeljeni na frekvenčne pasove, v katerih delujejo: ​​​​​​
- LF (nizka frekvenca pri 125 kHz),
- HF (visoka frekvenca pri 13,56 MHz)
- UHF (ultra visoka frekvenca med 860~960 MHz).

Posamezni čipi se nato razlikujejo po količini pomnilnika, razdalji branja, dodatni zaščiti ali drugih funkcionalnostih.

RFID čipi, ki jim najpogosteje uporabljamo, so:

- 13,56 MHz čipi: Mifare Classic®, NTAG, ICODE®, DESFire®, Ultralight, Fudan F08...
- 125 kHz čipi: EM4200, EM4102, EM4100, TK4100, T5577, EM4550 itd.
- UHF čipi: Alien Higgs-3 in drugi.


Pri tisku RFID kartice nudimo različne tehnologije tiska:

- Pri naročilu nad 500 natisnjenih RFID kartic običajno uporabljamo offset tehnologijo tiskanja.
- Pri naročilu do 500 natisnjenih RFID kartic uporabljamo termo retransfer tiskalnike
- Za serializacijo (QR kode, črtno kodo, oštevilčenje) ali personalizacijo z imeni uporabljamo posebne kartične tiskalnike, ki delajo enobarvni tisk (črna, bela, srebrna, zlata barva)

Offset tehnologija tiskanja RFID kartic

Tiskanje kartic RFID zahteva posebno opremo in jo običajno opravijo specializirane tiskarne. Pri uporabi tehnologije offset tiskanja se RFID kartice natisnejo med procesom izdelave kartic. Za tisk običajno uporabljamo barvni offset tisk v CMYK barvah, potopek pa kombiniramo s sitotiskom, ko je potrebno uporabiti pantone barve ali kovinske učinke (zlate ali srebrne barve, bleščice itd.).

Postopek izdelave RFID kartice je naslednji: 

Dizajn sprednje in hrbtne strani je natisnjen na tanki plastični podlagi, ki mora biti popolnoma bela in najvišje možne kakovosti. Pri tiskanju združimo več plastičnih slojev v eno plast.

Natisnjena RFID kartica vključuje naslednje sloje:

1.    prozoren zaščitni sloj,
2.    sloj z grafično podobo na sprednji strani, 
3.    jedro kartice z RFID čipom in anteno,
4.    sloj z grafično podobo na zadnji strani,
5.    in še en prozoren zaščitni sloj. 

Kakovost slojev vpliva na kakovost tiska in življenjsko dobo RFID čipa.

Kartica z vsemi plastmi je nato toplotno obdelana (laminirana), tako da se plasti združijo in tvorijo celoto. V naslednjem koraku izrežemo RFID kartice do njihove končne velikosti in oblike po ISO standardu ISO/IEC 7810 ID-1. Kasneje natisnemo spremenljive podatke, kot so QR kode, črtna koda, serijske številke, imena itd. Na koncu opravimo temeljit pregled kakovosti.

Pri izdelavi natisnjenih RFID kartic lahko dodamo naslednje funkcije:

-    podpisne površine, ki uporabnikom omogočajo pisanje podatkov na površini kartice s svinčnikom,
-    magnetna črta za starejše čitalnike magnetnih kartic (HiCo ali LoCo)
-    luknjanje kartice – luknja za pripenjanje ali vrvice
-    kodiranje čipov – pisanje podatkov po meri, spreminjanje ključev
-    varnostni hologrami in drugi varnostni elementi
-    rezanje po meri za izdelavo kartic v različnih oblikah.

RFID kartice, natisnjene s tehnologijo offset tiskanja, so zelo kakovostne in obstojne, vendar je postopek precej zapleten, zato je običajni čas izdelave 2–3 tedne.

Tiskanje RFID kartic s termo retransfer tiskalniki 

Pri naročilu majhnih količin natisnjenih kartic (1 do 500 kos) običajno uporabljamo visokokakovostne termo retransfer tiskalnike, ki tiskajo CMYK barve v osupljivi ločljivosti 600 dpi.  

Prednost termo retransfer tiskalnika je v tem, da tiska eno kartico naenkrat in to nam omogoči, da lahko natisnemo le eno kartico, ko je to potrebno. Hitrost tiskanja za barvno dvostransko natisnjeno RFID kartico je približno ena kartica na minuto. Slabosti termo retransfer tiska so visoki stroški trakov in počasne hitrosti, zato je za večje količine manj stroškovno učinkovit.

Druge tehnologije tiskanja, kjer se nanesejo barve neposredno na kartice običajno niso primerne za tiskanje po celotni površini RFID kartice, ker čip lahko povzroči nekatere nepravilnosti na površini kartice in te nepravilnosti povzročijo napako pri tiskanju.

Oštevilčevanje ali personalizacija

Če naše stranke potrebujejo le odtis spremenljivk, uporabljamo posebne tiskalnike, ki uporabljajo enobarvne tiskarske folije (običajno v črni, beli, zlati ali srebrni barvi).

 Naše storitve vključujejo:
-    numeracijo ali personalizacijo s podatki iz Excel tabele
-    tiskanje različnih vrst črtnih kod in QR kod
-    branje in tiskanje ID številk čipa v različnih formatih
-    kodiranje čipov - pisanje podatkov po meri, spreminjanje ključev.

Pri branju in tiskanju ID številk čipa na karticah še posebej pazimo, da je oblika branja pravilna za želeno aplikacijo.

Za ponudbo nam pošljite povpraševanje z želeno količino, vrsto čipa in drugimi specifikacijami. Dosegljivi smo preko spletnega obrazca, elektronske pošte info@mave.si ali telefona 041 884 124.

Sorodni izdelki

IZ NAŠEGA BLOGA

Sep
07
2021
Najpogostejši RFID / NFC čipi za varno identifikacijo uporabnikov in plačevanje
Ali načrtujete NFC  aplikacije, ki zahtevajo varne izmenjavo podatkov? Želite uporabiti NFC čip za plačevanje ali zbiranje točk? Spoznajte najbolj priljubljene NFC čipe tipa 4 in v katerih oblikah so na voljo?

V tem članku vam bomo predstavili različne oblike RFID / NFC transponderjev s čipom MIFARE DESFire ter razlike med tremi generacijami čipov MIFARE DESFire EV1, EV2 in EV3.
Beri dalje
Avg
09
2021
Najboljša zamenjava za zelo priljubljeni NFC čitalnik ACR122U
NFC čitalnik ACR122U od proizvajalca ACS (Advanced Card Systems Ltd.) je zelo priljubljen brezkontaktni bralnik in se še vedno uporablja v številnih aplikacijah po vsem svetu. Podpira standard ISO 14443 A/B in je primeren za delo s čipi, MIFARE Classic®, MIFARE Ultralight®, MIFARE® DESFire®, NTAG, FeliCa in drugimi NFC čipi.
Prepoznaven je po svojem belem ohišju in modrem napisu NFC. Ker so se na trgu pojavili številni navidez identični ponaredki čitalnika ACR122U, proizvajalec ACS tega modela čitalnikov ne proizvaja več in številni dobavitelji so že razprodali originalne čitalnike. V tem članku boste izvedeli, katere so najboljše alternative originalnemu čitalniku ACR122U, da bo prehod na novo opremo kar se da enostaven.
 
Beri dalje
Jul
21
2021
Kako izbrati najprimernejši NFC čip za svojo aplikacijo?
NFC transponderji, kot so NFC nalepke, obeski, oznake, kartice in zapestnice, vsebujejo NFC čip in anteno v različnih vrstah ohišij. Obstaja kar pet tipov brezstičnih NFC čipov, ki so skladni z NFC protokol, imajo pa svoje posebne lastnosti. V tem članku bomo pojasnili razlike med NFC čipi, da boste lahko izbrali najprimernejšega za vašo aplikacijo.
 
Beri dalje
Jun
02
2021
Tipi RFID čitalnikov, pregled protokolov in komunikacijskih vmesnikov
Mnogi uporabljajo izraz RFID čitalnik, vendar iščejo različne vrste bližinskih naprav, kot so namizni čitalniki pametnih kartic, stenski čitalniki brezstičnih kartic, mobilni čitalniki, NFC kodirniki, NFC bralniki, naprave za nadzor dostopa, rešitve za spremljanje delovnega časa ali celo pametne ključavnice.

Za izbiro primerne naprave je potrebno poznati različne vrste RFID naprav in razlike v delovanju. Velikokrat ima naprava identično ohišje, majhna razlika v oznaki modela naprave pa pomeni, popolnoma drugačen princip delovanja in posledično primernost ali neprimernost za uporabo v želeni aplikaciji. 

Za lažje razumevanje in pomoč pri izbiri ustrezne naprave preberite spodnji članek ali stopite v stik z nami. Pomagali vam bomo razjasniti, katera najbolje ustreza vašim potrebam. Za bolj zapletene projekte ponujamo tudi svetovalne storitve.
Beri dalje

AAA
BONITETA

 

10+ LET
POSLOVANJA1000 +
REDNIH STRANK

 

POMOČ IN
SVETOVANJE

 

100% VAREN
NAKUP

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?