Domov / RFID in NFC mediji / RFID kartice s potiskom

RFID kartice s potiskom
(ID artikla: 3074)

TISK NA RFID KARTICE
Iščete potiskane RFID kartice za evidenco prisotnosti na delu, članske izkaznice za fitnes ali kartice zvestobe?

Specializirani smo za tiskanje kartic z različnimi brezstičnimi čipi (MIFARE, EM4200 125 kHz, NFC, UHF...)

Glede na količino, rok izdelave in potrebnim RFID čipom, vam bomo pomagali izbrati najboljšo možnost.

Naše natisnjene RFID kartice se uporabljajo kot predplačniške kartice na festivalih, v igralnicah, wellnessu, kot darilne kartice, kartice zvestobe, službene kartice za dostop, hotelske kartice, članske izkaznice, fitnes karte. itn.

Za ponudbo nam pošljite povpraševanje z želeno količino, vrsto čipa in drugimi specifikacijami. Pišete nam lahko preko spletnega obrazca, elektronske pošte info@mave.si ali preko telefona 041 884 124 in z veseljem vam bomo pomagali.
Informativni obrazec
Pošljite nam povpraševanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Vaše sporočilo je bilo poslano!
Nazaj

Ime in Priimek:
Podjetje:
E-mail:
Telefon:

Artikli, količina, rok:

OPIS

RFID kartice so PVC kartice, s standardno dimenzijo v velikosti kreditne kartice in s RFID čipom (Radio Frequency Identification).

Čipi so razdeljeni na frekvenčne pasove, v katerih delujejo: ​​​​​​
-    LF (nizka frekvenca pri 125 kHz),
-    HF (visoka frekvenca pri 13,56 MHz)
-    UHF (ultra visoka frekvenca med 860~960 MHz).

Posamezni čipi se nato razlikujejo po količini pomnilnika, razdalji branja, dodatni zaščiti ali drugih funkcionalnostih.

RFID čipi, ki jim najpogosteje uporabljamo, so:

-    13,56 MHz čipi: Mifare Classic®, NTAG, ICODE®, DESFire®, Ultralight, Fudan F08...
-    125 kHz čipi: EM4200, EM4102, EM4100, TK4100, T5577, EM4550 itd.
-    UHF čipi: Alien Higgs-3 in drugi.


Pri tisku RFID kartice nudimo različne tehnologije tiska:

-    Pri naročilu nad 500 natisnjenih RFID kartic običajno uporabljamo offset tehnologijo tiskanja.
-    Pri naročilu do 500 natisnjenih RFID kartic uporabljamo termo retransfer tiskalnike
-    Za serializacijo (QR kode, črtno kodo, oštevilčenje) ali personalizacijo z imeni uporabljamo posebne kartične tiskalnike, ki delajo enobarvni tisk (črna, bela, srebrna, zlata barva)


Offset tehnologija tiskanja RFID kartic

Tiskanje kartic RFID zahteva posebno opremo in jo običajno opravijo specializirane tiskarne. Pri uporabi tehnologije offset tiskanja se RFID kartice natisnejo med procesom izdelave kartic. Za tisk običajno uporabljamo barvni offset tisk v CMYK barvah, potopek pa kombiniramo s sitotiskom, ko je potrebno uporabiti pantone barve ali kovinske učinke (zlate ali srebrne barve, bleščice itd.).


Postopek izdelave RFID kartice je naslednji: 

Dizajn sprednje in hrbtne strani je natisnjen na tanki plastični podlagi, ki mora biti popolnoma bela in najvišje možne kakovosti. Pri tiskanju združimo več plastičnih slojev v eno plast.

Natisnjena RFID kartica vključuje naslednje sloje:

1.    prozoren zaščitni sloj,
2.    sloj z grafično podobo na sprednji strani, 
3.    jedro kartice z RFID čipom in anteno,
4.    sloj z grafično podobo na zadnji strani,
5.    in še en prozoren zaščitni sloj. 

Kakovost slojev vpliva na kakovost tiska in življenjsko dobo RFID čipa.

Kartica z vsemi plastmi je nato toplotno obdelana (laminirana), tako da se plasti združijo in tvorijo celoto. V naslednjem koraku izrežemo RFID kartice do njihove končne velikosti in oblike po ISO standardu ISO/IEC 7810 ID-1. Kasneje natisnemo spremenljive podatke, kot so QR kode, črtna koda, serijske številke, imena itd. Na koncu opravimo temeljit pregled kakovosti.

Pri izdelavi natisnjenih RFID kartic lahko dodamo naslednje funkcije:

-    podpisne površine, ki uporabnikom omogočajo pisanje podatkov na površini kartice s svinčnikom,
-    magnetna črta za starejše čitalnike magnetnih kartic (HiCo ali LoCo)
-    luknjanje kartice – luknja za pripenjanje ali vrvice
-    kodiranje čipov – pisanje podatkov po meri, spreminjanje ključev
-    varnostni hologrami in drugi varnostni elementi
-    rezanje po meri za izdelavo kartic v različnih oblikah.

RFID kartice, natisnjene s tehnologijo offset tiskanja, so zelo kakovostne in obstojne, vendar je postopek precej zapleten, zato je običajni čas izdelave 2–3 tedne.

Tiskanje RFID kartic s termo retransfer tiskalniki 

Pri naročilu majhnih količin natisnjenih kartic (1 do 500 kos) običajno uporabljamo visokokakovostne termo retransfer tiskalnike, ki tiskajo CMYK barve v osupljivi ločljivosti 600 dpi.  

Prednost termo retransfer tiskalnika je v tem, da tiska eno kartico naenkrat in to nam omogoči, da lahko natisnemo le eno kartico, ko je to potrebno. Hitrost tiskanja za barvno dvostransko natisnjeno RFID kartico je približno ena kartica na minuto. Slabosti termo retransfer tiska so visoki stroški trakov in počasne hitrosti, zato je za večje količine manj stroškovno učinkovit.

Druge tehnologije tiskanja, kjer se nanesejo barve neposredno na kartice običajno niso primerne za tiskanje po celotni površini RFID kartice, ker čip lahko povzroči nekatere nepravilnosti na površini kartice in te nepravilnosti povzročijo napako pri tiskanju.

Oštevilčevanje ali personalizacija

Če naše stranke potrebujejo le odtis spremenljivk, uporabljamo posebne tiskalnike, ki uporabljajo enobarvne tiskarske folije (običajno v črni, beli, zlati ali srebrni barvi).

 Naše storitve vključujejo:
-    numeracijo ali personalizacijo s podatki iz Excel tabele
-    tiskanje različnih vrst črtnih kod in QR kod
-    branje in tiskanje ID številk čipa v različnih formatih
-    kodiranje čipov - pisanje podatkov po meri, spreminjanje ključev.

Pri branju in tiskanju ID številk čipa na karticah še posebej pazimo, da je oblika branja pravilna za želeno aplikacijo.

Za ponudbo nam pošljite povpraševanje z želeno količino, vrsto čipa in drugimi specifikacijami. Pišete nam lahko preko spletnega obrazca, elektronske pošte info@mave.si ali preko telefona 041 884 124 in z veseljem vam bomo pomagali.

Sorodni izdelki

IZ NAŠEGA BLOGA

Okt
27
2023
Etuiji za kartice, jojo obeski in drugi dodatki za lažjo registracijo delovnega časa v vašem podjetju
Skladno z spremembami zakona na področju evidenc delovnega časa so številni ponudniki programskih rešitev že prilagodili svoje produkte, da omogočajo elektronsko spremljanje prisotnosti, v podjetju Mave d.o.o. pa vam pomagamo z dobavo etuijev za zaščito kartic, jojo obeski z izvlečno vrvico, ki omogočajo enostavno prislanjanje kartic k čitalnikom ter s potiskanimi ovratnimi trakovi in številnimi drugimi dodatki.
Beri dalje
Okt
09
2023
Katere NFC čitalnike se najpogosteje uporablja za razvoj informacijskih rešitev z NFC tehnologijo?
NFC (Near Field Communication) tehnologija se uporablja v različnih informacijskih rešitvah, vključno z mobilnimi aplikacijami, namiznimi programi in vgrajenimi sistemskimi rešitvami.
Omogoča brezstično komunikacijo med napravami, ki so opremljene z NFC čipi, le ta pa  poteka na kratkih razdaljah, običajno do nekaj centimetrov.

Ko izbiramo primerni NFC čitalnik moramo upoštevati katero NFC funkcionalnost želimo doseči s čitalnikom,  združljivost z operacijskim sistemom, podprte standarde, robustnost zasnove, ceno…
Beri dalje
Apr
24
2023
Priporočila za učinkovitejšo uporabo pametne ključavnice Nuki in dodatnih modulov
Pametna ključavnica Nuki Smart Lock je inovativna naprava, ki se namesti na notranjo stran obstoječe ključavnice od vhodnih vrat in omogoča enostavno odklepanje in zaklepanje vrat preko mobilne aplikacije, PIN kode, prstnega odtisa ali na daljavo preko interneta. 

Poleg Nuki Smart Lock ključavnice lahko za odpiranje vrat uporabite tudi čitalnik prstnih odtisov,  tipkovnico za PIN kodo in ostale elemente, ki delujejo skupaj in zagotavljajo bolj udobno in varno uporabo pametne ključavnice.
Beri dalje
Mar
24
2023
Digitalno podpisovanje dokumentov z elektronsko osebno izkaznico in brezplačnim programom Adobe Reader
Ena od možnosti uporabe nove elektronske osebne izkaznice (eOI) je tudi digitalno podpisovanje dokumentov. Z njo lahko podpišete različne elektronske dokumente, kot so vloge za kredit, subvencije, prijave na razpise, pogodbe, račune, potrdila, dovoljenja, odločbe itd. V tem primeru podpišemo dokument kar preko računalnika in ga ni potrebno natisniti in poslati po pošti. 

Za digitalno podpisovanje potrebujete elektronsko osebno izkaznico (eOI), primeren bralnik pametnih kartic ter programsko opremo, ki omogoča uporabo digitalnih certifikatov za podpisovanje PDF dokumentov, kot je na primer brezplačni program Adobe Acrobat Reader. 

V nadaljevanju opisujemo postopek za digitalno podpisovanje dokumentov z eOI ter programom Adobe Reader in prednosti digitalnega podpisovanja.
Beri dalje

AAA
BONITETA

 

10+ LET
POSLOVANJA1000 +
REDNIH STRANK

 

POMOČ IN
SVETOVANJE

 

100% VAREN
NAKUP

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?