Domov / Napajalniki Pretvorniki Dodatki / Pretvornik RS232 na RS485

Pretvornik RS232 na RS485
(ID artikla: 3812)

NA
ZALOGI
Pretvornik, ki nam omogoča priklop čitalnika z RS232 priklopom na krmilnik, ki podpira protokol RS485.

Tovrstni pretvorniki so nepogrešljivi za avtomatizacijo v industriji ter za uporabo s sistemi za nadzor dostopa. 

Za ponudbo nam pišite na info@mave.si ali nas pokličite na številko 041 884 124
Informativni obrazec
Pošljite nam povpraševanje in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
Vaše sporočilo je bilo poslano!
Nazaj

Ime in Priimek:
Podjetje:
E-mail:
Telefon:

Artikli, količina, rok:

OPIS

Pretvornik iz RS232 na RS485 se uporablja za pretvorbo signalov med dvema različnima vrstama serijskih komunikacijskih protokolov: Oba protokola (RS232 in RS485) se uporabljata za serijsko komunikacijo, vendar imata različne lastnosti in se uporabljata v različnih aplikacijah. 

RS485 podpira komunikacijo na daljše razdalje (do 1200 metrov) v primerjavi z RS232, ki je omejen na približno 15 metrov. Pretvornik omogoča uporabo naprav, ki delujejo na RS232, v sistemih, kjer je potrebna dolga razdalja prenosa.

RS485 uporablja diferencialno signalizacijo, kar pomeni, da je manj občutljiv na elektromagnetne motnje v primerjavi z RS232. To je pomembno v industrijskih okoljih ali kjer je veliko električnih motenj.

RS485 podpira večtočkovno povezavo, kar pomeni, da je možno povezati več naprav (do 32 ali več) na eno komunikacijsko linijo. RS232 pa je zasnovan za komunikacijo ena-na-ena. Pretvornik omogoča napravam z RS232 vmesnikom sodelovanje v večtočkovni komunikaciji RS485.

RS485 je pogosto uporabljen v industrijskih aplikacijah za komunikacijo med napravami, kot so krmilniki, senzorji in merilniki. Pretvornik omogoča integracijo naprav z RS232 v takšne industrijske sisteme.

Pretvornik RS232 na RS485 vsebuje poleg konektorjev tipa DB9  tudi modul za direktni priklop na krmilnik z žično povezavo. 

Za ponudbo nam pišite na info@mave.si ali nas pokličite na številko 041 884 124.

Sorodni izdelki

IZ NAŠEGA BLOGA

Okt
27
2023
Etuiji za kartice, jojo obeski in drugi dodatki za lažjo registracijo delovnega časa v vašem podjetju
Skladno z spremembami zakona na področju evidenc delovnega časa so številni ponudniki programskih rešitev že prilagodili svoje produkte, da omogočajo elektronsko spremljanje prisotnosti, v podjetju Mave d.o.o. pa vam pomagamo z dobavo etuijev za zaščito kartic, jojo obeski z izvlečno vrvico, ki omogočajo enostavno prislanjanje kartic k čitalnikom ter s potiskanimi ovratnimi trakovi in številnimi drugimi dodatki.
Beri dalje
Okt
09
2023
Katere NFC čitalnike se najpogosteje uporablja za razvoj informacijskih rešitev z NFC tehnologijo?
NFC (Near Field Communication) tehnologija se uporablja v različnih informacijskih rešitvah, vključno z mobilnimi aplikacijami, namiznimi programi in vgrajenimi sistemskimi rešitvami.
Omogoča brezstično komunikacijo med napravami, ki so opremljene z NFC čipi, le ta pa  poteka na kratkih razdaljah, običajno do nekaj centimetrov.

Ko izbiramo primerni NFC čitalnik moramo upoštevati katero NFC funkcionalnost želimo doseči s čitalnikom,  združljivost z operacijskim sistemom, podprte standarde, robustnost zasnove, ceno…
Beri dalje
Apr
24
2023
Priporočila za učinkovitejšo uporabo pametne ključavnice Nuki in dodatnih modulov
Pametna ključavnica Nuki Smart Lock je inovativna naprava, ki se namesti na notranjo stran obstoječe ključavnice od vhodnih vrat in omogoča enostavno odklepanje in zaklepanje vrat preko mobilne aplikacije, PIN kode, prstnega odtisa ali na daljavo preko interneta. 

Poleg Nuki Smart Lock ključavnice lahko za odpiranje vrat uporabite tudi čitalnik prstnih odtisov,  tipkovnico za PIN kodo in ostale elemente, ki delujejo skupaj in zagotavljajo bolj udobno in varno uporabo pametne ključavnice.
Beri dalje
Mar
24
2023
Digitalno podpisovanje dokumentov z elektronsko osebno izkaznico in brezplačnim programom Adobe Reader
Ena od možnosti uporabe nove elektronske osebne izkaznice (eOI) je tudi digitalno podpisovanje dokumentov. Z njo lahko podpišete različne elektronske dokumente, kot so vloge za kredit, subvencije, prijave na razpise, pogodbe, račune, potrdila, dovoljenja, odločbe itd. V tem primeru podpišemo dokument kar preko računalnika in ga ni potrebno natisniti in poslati po pošti. 

Za digitalno podpisovanje potrebujete elektronsko osebno izkaznico (eOI), primeren bralnik pametnih kartic ter programsko opremo, ki omogoča uporabo digitalnih certifikatov za podpisovanje PDF dokumentov, kot je na primer brezplačni program Adobe Acrobat Reader. 

V nadaljevanju opisujemo postopek za digitalno podpisovanje dokumentov z eOI ter programom Adobe Reader in prednosti digitalnega podpisovanja.
Beri dalje

AAA
BONITETA

 

10+ LET
POSLOVANJA1000 +
REDNIH STRANK

 

POMOČ IN
SVETOVANJE

 

100% VAREN
NAKUP

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?