Domov / Čitalniki / Syris RD200-U1 UHF čitalnik ki bere kot simulator tipkovnice

Syris RD200-U1 UHF čitalnik ki bere kot simulator tipkovnice
(ID artikla: 1465)

RD200-U1 je namizni čitalnik USB, ki deluje na frekvenci UHF v območju od 860 do 960 MHz in je kompatibilen s standardom EPC Class 1 Gen 2 in standardom ISO-18000-6C.

Privzeto deluje kot simulator tipkovnice in bere ID čipe UHF v formatu 24 HEX. Čitalnik vsebuje CD s številnimi uporabnimi orodji za nastavitev čitalnika in programsko opremo SDK.

Čitalnik RD200-U1 je izdelek priznanega proizvajalca RFID čitalnikov, družbe Syris Technology Corporation. Izstopa iz množice čitalnikov, ker je zelo zanesljiv in ima dodatna programska orodja, kar vam omogoča veliko možnosti za prilagoditev načina delovanja.

Z aplikacijo za nastavitev čitalnika, lahko nastavite doseg branja. Prebere UHF transponderje na razdalji do 1 m in jih zapiše na razdalji do 15 cm. Format branja ID-ja se lahko nastavi na več kot 50 različnih načinov.

Z namestitveno aplikacijo lahko upravljate piskač, dodajate prefix ali postfix, nastavite čitalnik na 'Virtual COM' ali 'AutoRead', kodirate čipe itd. Čitalnik podpira različne platforme, vključno z operacijski sistemi Windows, Android, Linux in Apple.

Če potrebujete večje število čitalnikov ali izdelavo po meri, se obrnite na nas. Pošljite e-mail na naslov info@mave.si ali nas pokličite na številko 041 884 124 in z veseljem vam bomo pomagali.
Cena/kos: 135,00 EUR (z DDV 164,70 EUR)
Status: Na zalogi
Dobava: 1-3 dni
ID artikla: 1465

Količina:

Skupaj:
135,00 EUR

Skupaj z DDV:
164,70 EUR
Dodaj v košarico
Imate posebne zahteve, potrebujete potisk?
Pošlji povpraševanje

OPIS

Syris RD200-U1 je namizni čitalnik za UHF brezkontaktne čipe, ki delujejo v frekvenčnem območju 860-960 MHz, in je v skladu s svetovnim standardom EPC Gen2 ISO/IEC 18000-6C. To je USB naprava »plug-and-play«, kar pomeni, da vam ni potrebno namestiti gonilnikov. Privzeto deluje kot simulator tipkovnice in prikaže ID kodo čipa na računalniškem zaslonu (znotraj Excel tabele, beležnice, spletne strani, vnosnega polja aplikacije, itd.). Privzeti format branja je 24 HEX (primer: E2806894000040064121091F).


Namestitvene možnosti in SDK programska orodja

Z namestitveno aplikacijo lahko nastavite format prebrane ID kode na več kot 50 različnih načinov, upravljate piskač, dodajate prefix ali postfix, vklopite kot 'Virtual COM' ali 'AutoRead' način, kodirate čipe itd.

Bralno moč lahko nastavite od -2 do 18 dbm. Manjša moč branja pomeni krajšo razdaljo branja. Prilagoditi je mogoče tudi frekvenčno območje za določeno geografsko območje.

Če želite prebrati ID čip na navideznih COM (Virtual COM), lahko to preprosto spremenite s priloženo programsko opremo čitalnika in jo nastavite na ta način. Obstaja še ena možnost za nastavitev načina delovanja čitalnika, t.i. "AutoRead", kjer čitalnik samodejno prebere podatke iz pomnilnika RFID oznak in jih prikaže na zaslonu. V bistvu deluje kot simulator tipkovnice za shranjene podatke v pomnilniku oznake. Pri kodiranju čipa lahko izberete svoj ključ, tako da shranjeni podatki ne bodo berljivi za javne ali nepooblaščene uporabnike. Če želite prebrati šifrirano vsebino, morate uporabiti isti ključ tudi na čitalniku. To se naredi z orodji za nastavitev in ko je enkrat nastavljen, lahko čitalnik uporabljate v katerikoli napravi.

Ko čitalnik deluje na Virtualni COM način, izpiše UID kodo v osnovnem formatu HEX, ki je ni možno spremeniti z orodji za nastavitev. Spremeniti jo morate naknadno, kar običajno zahteva nekaj programiranja.

Če na čitalnik v kratkem času dvakrat postavite isto oznako, bo oznako prebral le enkrat, ker ima funkcijo »Zaznava iste kartice«, kar pomeni, da iste kartice v določenem časovnem obdobju ne bo prebral dvakrat.

CD vsebuje orodja za konfiguracijo programske opreme, vključno z API-jem, vzorce programskih kod za BCB6, VB6, VB.NET in knjižnice za VC, VB, BCB, DevC in C#.

RD200-U1 deluje na Applovih računalnikih in napravah z operacijskim sistemom Android, čeprav je konfigurator namenjen samo osebnim računalnikom. Če čitalnik namestite na osebnem računalniku, bo ohranil nastavitve tudi v drugih računalnikih Apple in ostalih platformah.


Podprti transponderji in vrste čipov

Syris RD200-U1 je primeren za različne vrste pasivnih RFID transponderjev oz. medijev, ki delujejo na frekvencah 860–960 MHz in vsebujejo čip EPC Gen 2, kot so EM4425, Alien Higgs-3, UCODE®, Impinj Monza in drugi.

Podpira različne oblike UHF transponderjev z brezstičnimi čipi kot so: nalepke, oznake, obeski, zapestnice, … Ta čitalnik ni namenjen oznakam z manjšimi antenami od 20 mm, ker jih ne prebere.


Povezljivost čitalnika in ohišje

RD200-U1 ima na ohišju USB Mini-B priključek, zraven pa dobite črn kabel, ki je dolg 1,5 m in ima na drugi strani standardni USB-C priključek. Kabel je zaščiten pred elektromagnetnimi motnjami.

Čitalnik Syris RD200-U1 lahko uporabljate na osebnih, prenosnih in tabličnih računalnikih, s priključkom USB-A. Če ga želite uporabljati na tabličnih računalnikih ali mobilnih telefonih s priključkom USB-C, morate uporabiti pretvornik USB-A do USB-C ali poseben USB kabel. Pretvornik ni priložen.

Ohišje je kompaktno in kakovostno izdelano. Na hrbtni strani vsakega čitalnika se nahaja oznaka z nazivom čitalnika in s črtno kodo. V zgornjem desnem kotu je LED lučka, ki sveti rdeče, ko je čitalnik v stanju pripravljenosti, in se pretvori v zeleno, ko čitalnik uspešno prebere medij.


Primeri uporabe čitalnika Syris RD200-U1

Čitalnik se običajno uporablja za identifikacijo uporabnikov za registracijo delovnega časa in ostale poslovne aplikacije, sledenju blaga, sredstev in opreme, na parkiriščih itd.

Čitalnik ni zasnovan za uporabo na kovinskih površinah. Magnetni tokovi čitalnika sprožijo vrtinčne tokove znotraj podlage in povzročijo slabo delovanje čitalnika ali da sploh ne deluje.

Če želite zagotoviti, da bo čitalnik dobro deloval, priporočamo, da ga namestite na plastiko, les ali drug neprevoden material debeline vsaj 1 cm ali več, ali uporabite poseben zaščitni material za delovanje v bližini kovine.


Preizkus razdalje branja čitalnika

Na razdaljo branja med UHF oznako in čitalnikom vplivajo številni različni dejavniki, na primer velikost anten in kakovost transponderjev, kovinskih in elektromagnetnih signalov itd.

Testirali smo čitalnik RD200-U1 in izmerili razdalje branja za različne vrste UHF oznak iz naše ponudbe. To ni uradni preizkus, saj so rezultati zgolj informativne narave, da si lahko predstavljate, katere razdalje branja lahko pričakujete.

Preizkus je pokazal, da lahko bere UHF kartice in oznake na razdalji več kot 1 meter (z največjo močjo branja 18 dbm). Na tej razdalji je včasih za branje potreboval več časa (približno 1 sekundo) in je na manjših razdaljah deloval bolje. Ko smo UHF kartico dlje časa postavili na čitalnik, jo je prebral le enkrat. Ko smo bralno moč nastavili na minimum (-2 dbm), je bila razdalja branja 14 centimetrov. Sistemi UHF so lahko občutljivi na orientacijo kartice glede na čitalnik. Najbolje bi delovalo, če bi kartico postavili vzporedno s čitalnikom. Preizkusili smo, kako deluje čitalnik, če kartica ni 100% vzporedna. Kljub temu je delovalo dobro, tudi če smo kartico položili pravokotno na čitalnik. Nekoliko smo bili presenečeni, da je včasih čitalnik potreboval več časa za branje kartice. Priporočamo, da ga dobro preizkusite, preden ga uporabite za avtomatizirane procese. Opazili smo, da je bralna razdalja za manjše oznake krajša, oznak manjših od 20 mm, pa sploh ni uspel prebrati. Zato pred večjim naročilom majhnih oznak priporočamo, da preizkusite njihovo delovanje s čitalnikom.

Spodaj so navedene razdalje, izmerjene pri preizkusu:
 
ID RFID / NFC značka Razdalja branja
1490 RFID kartice z UHF čipom Higgs-3 1 meter
  UCODE nalepka 1 meter
  Majhna UHF značka  ne bere

Tehnična specifikacija

Proizvajalec: Syris Technology Corp.
Naziv: RD200-U1

Frekvenca delovanja: 860 do 960 MHz
Vrsta čitalnika: namizni čitalnik
Razdalja branja: do 1 metra
RF protokol: EPC razreda 1 Gen2 in ISO/IEC 18000-6C

Vmesnik: USB
Programska oprema: CD z orodji za konfiguracijo in SDK (API, vzorci programskih kod za BCB6, VB6, VB.NET in knjižnica za VC, VB, BCB, DevC, C#.)

Vgrajena dvobarvna LED lučka in opozorilni signal.

USB vmesnik za nadgradnjo strojne programske opreme.

Dimenzije čitalnika: 105 x 72 x 16 mm (V/Š/D)
Dimenzije paketa: 200 x 165 x 37 mm (V/Š/D)

Teža čitalnika: 73 g
Teža paketa: 215 g

Carinska oznaka HS: 8471 90 00 00

Delovna temperatura in vlaga: -20°C do 65°C ~ 95% RV
Temperatura skladiščenja in vlaga: -30°C do 85°C ~ 95% RV
Napajanje: Standardno napajanje USB - 5V 500mA

Če potrebujete večje število čitalnikov ali izdelavo po meri, se obrnite na nas. Pošljite e-mail na naslov info@mave.si ali nas pokličite na številko 041 884 124 in z veseljem vam bomo pomagali.

Sorodni izdelki

IZ NAŠEGA BLOGA

Okt
27
2023
Etuiji za kartice, jojo obeski in drugi dodatki za lažjo registracijo delovnega časa v vašem podjetju
Skladno z spremembami zakona na področju evidenc delovnega časa so številni ponudniki programskih rešitev že prilagodili svoje produkte, da omogočajo elektronsko spremljanje prisotnosti, v podjetju Mave d.o.o. pa vam pomagamo z dobavo etuijev za zaščito kartic, jojo obeski z izvlečno vrvico, ki omogočajo enostavno prislanjanje kartic k čitalnikom ter s potiskanimi ovratnimi trakovi in številnimi drugimi dodatki.
Beri dalje
Okt
09
2023
Katere NFC čitalnike se najpogosteje uporablja za razvoj informacijskih rešitev z NFC tehnologijo?
NFC (Near Field Communication) tehnologija se uporablja v različnih informacijskih rešitvah, vključno z mobilnimi aplikacijami, namiznimi programi in vgrajenimi sistemskimi rešitvami.
Omogoča brezstično komunikacijo med napravami, ki so opremljene z NFC čipi, le ta pa  poteka na kratkih razdaljah, običajno do nekaj centimetrov.

Ko izbiramo primerni NFC čitalnik moramo upoštevati katero NFC funkcionalnost želimo doseči s čitalnikom,  združljivost z operacijskim sistemom, podprte standarde, robustnost zasnove, ceno…
Beri dalje
Apr
24
2023
Priporočila za učinkovitejšo uporabo pametne ključavnice Nuki in dodatnih modulov
Pametna ključavnica Nuki Smart Lock je inovativna naprava, ki se namesti na notranjo stran obstoječe ključavnice od vhodnih vrat in omogoča enostavno odklepanje in zaklepanje vrat preko mobilne aplikacije, PIN kode, prstnega odtisa ali na daljavo preko interneta. 

Poleg Nuki Smart Lock ključavnice lahko za odpiranje vrat uporabite tudi čitalnik prstnih odtisov,  tipkovnico za PIN kodo in ostale elemente, ki delujejo skupaj in zagotavljajo bolj udobno in varno uporabo pametne ključavnice.
Beri dalje
Mar
24
2023
Digitalno podpisovanje dokumentov z elektronsko osebno izkaznico in brezplačnim programom Adobe Reader
Ena od možnosti uporabe nove elektronske osebne izkaznice (eOI) je tudi digitalno podpisovanje dokumentov. Z njo lahko podpišete različne elektronske dokumente, kot so vloge za kredit, subvencije, prijave na razpise, pogodbe, račune, potrdila, dovoljenja, odločbe itd. V tem primeru podpišemo dokument kar preko računalnika in ga ni potrebno natisniti in poslati po pošti. 

Za digitalno podpisovanje potrebujete elektronsko osebno izkaznico (eOI), primeren bralnik pametnih kartic ter programsko opremo, ki omogoča uporabo digitalnih certifikatov za podpisovanje PDF dokumentov, kot je na primer brezplačni program Adobe Acrobat Reader. 

V nadaljevanju opisujemo postopek za digitalno podpisovanje dokumentov z eOI ter programom Adobe Reader in prednosti digitalnega podpisovanja.
Beri dalje

AAA
BONITETA

 

10+ LET
POSLOVANJA1000 +
REDNIH STRANK

 

POMOČ IN
SVETOVANJE

 

100% VAREN
NAKUP

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?