Domov / Izbrana ponudba / NFC čitalnik ACR 1252U

NFC čitalnik ACR 1252U
(ID artikla: 3295)

TUDI ZA OSEBNE IZKAZNICE
ACR1252U je naslednik zelo priljubljenega NFC čitalnika ACR122U in ponuja nekaj dodatnih funkcionalnosti, zaradi katerih je zanimiv za vsakega razvijalca aplikacij NFC.

Primeren je tudi za aktivacijo in uporabo nove elektronske osebne izkaznice.

Deluje lahko v treh načinih: kot čitalnik kartic / zapisovalnik, simulator kartic in podpira peer-to-peer komunikacijo. Funkcija peer-to-peer omogoča ACR1252U komunikacijo z drugimi napravami, ki podpirajo NFC. Funkcija simulacije kartice omogoča, da se naprava NFC obnaša enako kot standardna brezkontaktna kartica.

Če nimate neke namenske aplikacije, potrebujete za delo s tem čitalnikom nekaj programerskega znanja za klicanje API ukazov. Poleg čitalnika ni nobene programske opreme, seznam API ukazov in dokumentacija se nahaja na proizvajalčevi spletni strani.

Za povpraševanje, ponudbo ali če imate kakšno vprašanje, nam pošljite e-mail na naslov info@mave.si ali nas pokličite na številko 041 884 124 in z veseljem vam bomo pomagali.
Cena/kos: 59,00 EUR (z DDV 71,98 EUR)
Status: Na zalogi
Dobava: 1-3 dni

Model:

(ID artikla: A1A)
ID artikla: 3295

Količina:

Skupaj:
59,00 EUR

Skupaj z DDV:
71,98 EUR
Dodaj v košarico
Imate posebne zahteve, potrebujete potisk?
Pošlji povpraševanje

OPIS

NFC čitalnik ACR1252U je večprotokolna namizna naprava NFC, ki lahko deluje kot čitalnik/zapisovalnik kartic, simulator kartic in podpira tudi peer-to-peer komunikacijo.

Deluje na frekvenci 13,56 MHz in podpira protokole ISO/IEC 14443 kartice tipa A in B, MIFARE®, FeliCa in čipe NFC, skladne z ISO 18092. Deluje tudi na več platformah (Windows® CE, Windows®, Linux®, MAC OS®, Solaris, Android™).

ACR1252U izdeluje proizvajalec Advanced Card Systems Ltd., ki je med 3 najboljšimi svetovnimi dobavitelji čitalnikov pametnih kartic, povezanih z osebnim računalnikom. Njihovi izdelki se uporabljajo v različnih aplikacijah (nadzor dostopa, plačila, identifikacija uporabnikov in sredstev, prodajni sistemi itd.) v več kot 100 državah po vsem svetu.

Na voljo sta dva modela čitalnikov ACR1252. ACR1252U-M1 ima režo SAM (Secure Access Module), ki se lahko uporablja skupaj s kartico SAM za varne transakcije. ACR1252U-M2 je različica brez reže SAM, ostale funkcionalnosti pa so enake.

Ob nakupu bralnika ACR1252 ni vključena programska oprema in morate uporabiti NFC aplikacije tretjih oseb ali pisati svoje z API-jem PCSC za uporabo programiranja aplikacij.

Gonilniki in tehnična dokumentacija so na voljo na spletni strani proizvajalca, ki je na voljo tukaj

Za razvoj varnih aplikacij NFC ali RFID priporočamo nakup razvojnega kompleta ACR1252U SDK, ki vključuje čitalnik ACR1252-M1, zbirko vzorčnih kod, skladnih s PC/SC, in vzorčnih transponderjev, vključno s karticami Mifare® 1K, brezkontaktnimi pametnimi karticami ACOS3 in ACOS6-SAM kartica modula varnega dostopa SAM.


Priključek in ohišje čitalnika

ACR1252U ima na ohišje pritrjen fiksni kabel, na drugi strani pa priključek USB-A. Kabel je črne barve, dolg 1m in ima zaščito pred elektromagnetnimi motnjami. Fiksni kabel poveča zanesljivost rešitve, saj ga ni mogoče po nesreči izvleči.

To napravo lahko uporabljate z osebnim računalnikom, prenosnikom, tabličnimi računalniki, in če uporabljate pretvornik USB-A v USB-C, jo lahko uporabljate celo z mobilnimi telefoni ali tabličnimi računalniki s priključkom USB-C. Pretvornik ni priložen bralniku.

Ohišje je mat črno, kompaktno in lepo izdelano. Ima znani beli logotip NFC in ACS. Na hrbtni strani vsakega čitalnika je nalepka z imenom čitalnika in črtno kodo. V zgornjem desnem kotu je LED lučka, ki sveti rdeče, ko je čitalnik v stanju pripravljenosti, in sveti zeleno, ko uspešno prebere transponder.

ACR1252U-M1 ima režo SAM, ki je na voljo, ko odprete ohišje (štirje vijaki pod protizdrsnimi gumijastimi nogami). 

Transponderji in podprti čipi

ACR1252U je primeren za delo z različnimi vrstami pasivnih RFID transponderjev, ki delujejo na frekvenci 13,56 MHz – in podpira tudi standarde NFC.

Najpogostejše vrste transponderjev so NFC in RFID nalepke, oznake ali tagi, RFID kartice, obeski, zapestnice itd.

Podpira naslednje čipe: MIFARE®, NTAG213, NTAG215, NTAG216, DESFire®, Fudan F08, FeliCa in druge čipe NFC ISO/IEC 18092.

Ta čitalnik dobro bere tudi transponderje z majhnimi antenami.


Preizkus čitalnika ACR1252

Na razdaljo branja med oznako NFC in čitalnikom vpliva veliko različnih dejavnikov:
-    Kakovost bralnika in oznak.
-    Motnje kovinskih in elektromagnetnih signalov (namizni čitalnik ni narejen za uporabo na kovinskih mizah in drugih osnovah)
-    Razdalja, ki jo določijo proizvajalci čipov 
-    Velikost anten z oznako RFID.

Preizkusili smo ACR1252U-M1 in izmerili razdalje branja za različne vrste oznak NFC in RFID v naši ponudbi. To ni uradni test in je bil narejen zato, da vas obvesti, kakšne razdalje branja lahko pričakujete s svojo aplikacijo.

Oznake NFC z manjšimi antenami od 25 mm so običajno težje berljive, razdalja branja pa je vedno manjša. ACR1252U-M1 se je obnesel veliko bolje kot drugi podobni čitalniki in je prebral celo naše manjše oznake NFC. Čitalnik je uspešno prebral 13 mm NFC oznako na razdalji 0,5 mm, kjer je drugi čitalniki sploh niso mogli prebrati. Najboljšo razdaljo branja smo dosegli z RFID karticami z velikostjo antene 76 x 45 mm.


Spodaj so razdalje, ki smo jih izmerili z našim testom:
 
RFID / NFC Transponder      Izmerjena razdalja branja
Prozorna NFC nalepka v velikosti bančne kartice NTAG213 7,5 cm
NFC kartice z luknjo     6,5 cm
Bele RFID kartice s frekvenco 13.56 MHz in 1kB spomina       6 cm
Kartice MIFARE Classic® 1K NXP        6 cm
Kombinirana RFID kartica s 125 kHz in 13.56 MHz čipom    6 cm
Kartice MIFARE® DESFire® EV2 4kB    5 cm
Bele NFC kartice NTAG213    5 cm
NFC kartice NTAG216     4,5 cm
Prozorna NFC nalepka dimenzije 35 mm      4,5 cm
Prozorna nalepka dimenzije 35x35 mm s čipom MIFARE Classic® EV1 1k   4,5 cm
RFID obeski MIFARE Classic® EV1 1K  4 cm
RFID obesek z 13.56 MHz 1k čipom  2,5 cm
Plastične tanke nalepke čipom MIFARE Classic® EV1 1k  2,5 cm
RFID obesek s čipom MIFARE Ultralight®        2,5 cm
Plastična NFC nalepka z zaščito za na kovino in močnim 3M lepilom 2,5 cm
 
Plastična NFC nalepka velikosti 50x30mm s čipom NTAG213  2,5 cm
MIFARE Plus® S 4k 7 byte UID  2cm
NFC nalepka premera 25 mm, PET material, močno 3M lepilo 2cm
NFC obesek s čipom NTAG213 2cm
Potiskane nalite NFC nalepke z zaščito za na kovino        2cm
Silikonske RFID zapestnice MIFARE® Classic EV1 1K  2cm
MIFARE Classic® EV1 1k RFID nalepke z zaščito za na kovino  2 cm
Prestižni RFID obesek s čipom MIFARE Classic® EV1 1K 1,5 cm
NFC nalepka dimenzije 19x12 mm                            1,5 cm


Uporaba čitalnika

Nekatere pogoste uporabe za čitalnik ACR1252U so:
•    identifikacija osebe za prijavo za udeležbo na delovnem času
•    identifikacija osebe za sledenje in postopke obračunavanja
•    avtentikacija oseb za programske aplikacije
•    avtentikacija osebe za upravljanje dostopa
•    identifikacija blaga, sredstev in opreme
•    brezkontaktna plačila

Čitalnik ni zasnovan za delo na kovinski površini. Magnetni tokovi čitalnika bodo povzročili vrtinčne tokove znotraj prevodnika in povzročili slabo delovanje ali pa bralnik sploh ne bo deloval.

Za dobro delovanje čitalnika priporočamo, da ga namestite na plastiko, les ali drug neprevoden material z debelino najmanj 1 cm ali več ali pa uporabite poseben zaščitni material.

Tehnične specifikacije

Proizvajalec: Advanced Card Systems Ltd.
Ime produkta: ACR1252U
Delovna frekvenca: 13.56 MHz
Tip čitalnika: namizni
Razdalja branja: do 7 cm
RF protokol: ISO14443A, ISO14443B, FeliCa, DESFire, NTAG, drugi ISO/IEC 18092 NFC chips
vmesnik: USB

Programska oprema: ni vključena (dokumentacija in gonilniki) uradne informacije so na voljo tukaj.

Vgrajena dvobarvna LED in zvočno opozorilo.

Funkcija za nadgradnjo strojne programske opreme USB
Dimenzije čitalnika: 98.0 mm (L) x 65.0 mm (W) x 12.8 mm (H)
Dimenzije paketa: 205 mm (L) x 93 mm (W) x 26 mm (H)

Teža čitalnika: 81 g
Teža paketa: 106 g

Carinska oznaka H.S.: 8471 90 00 00

Temperatura delovanja: 0°C to 60°C  90% RH

Napajanje polnjenja: Standardno napajanje USB (5V 500mA)

Za povpraševanje, ponudbo ali če imate kakšno vprašanje, nam pošljite e-mail na naslov info@mave.si ali nas pokličite na številko 041 884 124 in z veseljem vam bomo pomagali.
 

Sorodni izdelki

IZ NAŠEGA BLOGA

Dec
29
2022
Digitalizacija poslovanja z NFC čipi in čitalnikom SYRIS RD300-H1-G
Ko delamo digitalizacijo poslovanja, potrebujemo mehanizme za hitro identifikacijo predmetov ali oseb in to lahko naredimo z uporabo brezstične tehnologije RFID ali NFC. Brezstični čipi vsebujejo ID številko in nekaj spomina, čitalniki lahko preberejo identifikacijsko številko čipa ali vpis vsebine v spominu čipa in izvedejo določeno funkcijo.

Najbolj preprost način delovanja čitalnika je ta, da preberejo ID številko čipa in jo prikažejo na zaslonu računalnika ali druge naprave. Če ste v Excelovi tabeli, se bo ID številka čipa pojavila v določeni celici in po branju se bo pozicija samodejno prestavila na naslednjo celico. Tak način delovanja imenujemo simulacija tipkovnice ali Keyboard Emulator, obstajajo pa še drugi načini delovanja čitalnikov in so opisani v nadaljevanju.
Beri dalje
Okt
18
2022
Čitalniki in napotki za aktivacijo nove elektronske osebne izkaznice
Kot številni državljani, ki so po 28. marcu prejeli novo elektronsko osebno izkaznico, sem tudi sam pred kratkim prejel pismo z geslom za aktivacijo osebne izkaznice in preveril delovanje novega sistema. V nadaljevanju opisujem postopek aktivacije, kompatibilnost s čitalniki ter možnosti uporabe nove osebne izkaznice…
Beri dalje
Sep
15
2022
Formati branja ID kod RFID čipov in nasveti za pretvorbo
Za potrebe identifikacije oseb ali predmetov, zelo pogosto uporabljamo identifikacijske številke, ki so zapisane v RFID čipu. Te kode so shranjene v dvojiški oz. binarni obliki (BIN), torej v obliki enic in ničel. Ko čip preberemo, običajno vidimo na zaslonu desetiško (DEC) ali šestnajstiško (HEX) vrednost. Čitalniki lahko isti zapis interpretirajo na različne načine oziroma, ga pred prikazom na zaslonu še dodatno obdelajo, tako, da obrnejo zaporedje bitov ali bajtov ali obrnejo hkrati zaporedje bitov ter bajtov.  V tem članku razlagamo o tem kako si lahko pomagate, če se prikazana vrednost, ki jo poda čitalnik ne ujema s kodami, v sistemu ali tabeli, in podajamo razlago kako berejo ID kodo Mifare, NFC in 125kHz čitalniki.
Beri dalje
Avg
20
2022
Vse kar morate vedeti o NFC nalepkah
Vas zanima kaj so NFC nalepke, katere čipe lahko vsebujejo in zakaj se uporabljajo? Se sprašujete, če lahko kupite NFC nalepko in z njo plačujete v trgovini? Vas zanima, če jo lahko NFC nalepite na telefon, se jo da skopirati? Vse to smo povzeli v spodnjem članku...
Beri dalje

AAA
BONITETA

 

10+ LET
POSLOVANJA1000 +
REDNIH STRANK

 

POMOČ IN
SVETOVANJE

 

100% VAREN
NAKUP

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?