Domov / Čitalniki / NFC Razvojni komplet s čitalnikom ACR1252U

NFC Razvojni komplet s čitalnikom ACR1252U
(ID artikla: 1683)

Prenos dokumentov:
Ta razvojni komplet je namenjen programerjem, ki želijo uporabljati NFC tehnologijo v svojih inovativnih aplikacijah. S pomočjo tega kompleta boste najhitreje spoznali ukaze za pisanje in branje čipov ter dobili potrebna znanja za integracijo NFC tehnologije v svojih aplikacijah.

Komplet sestavljajo NFC čitalnik / zapisovalnik ACR1252-M1, različne vzorčne kartice ter koda za dostop do številnih programskih orodij ter vzorčnih kod za pisanje na čipe v različnih programskih jezikih.

ACR1252U-M1 je namizni USB čitalnik /zapisovalnik, ki lahko deluje v 3 načinih: zna brati in pisati v NFC čipe, lahko simulira delovanje NFC čipa, lahko dinamično komunicira z drugimi NFC napravami, kot so mobilni telefoni in tablice.

Primeren je za branje ID kode čipov, branje zaklenjene vsebine iz spomina, zapisovanje vsebine na čip (url naslovi, vCard vizitke, povezave do Videov), primeren je za izmenjavo informacij z NFC telefoni... Komunikacija med ACR1252U in drugimi mediji je lahko tudi šifrirana s pomočjo dodatne mikroprocesorske kartice, ki se vstavi v SAM modul v motranjosti čitalnika.

Čitalnike ACR1252 proizvaja podjetje Advanced Card Systems Ltd (ACS), ki je med tremi največjimi dobavitelji čitalnikov pametnih kartic in njihovi izdelki se uporabljajo v bančništvu in v različnih drugih kartičnih aplikacijah v več kot 100 državah po vsem svetu.

Za povpraševanje, ponudbo ali če imate kakšno vprašanje nam pišite na info@mave.si ali pokličite na številko 041 884 124 in z veseljem vam bomo pomagali.
Cena/kos: 139,00 EUR (z DDV 169,58 EUR)
Status: Ni na zalogi
Dobava: 2-3 tedne
ID artikla: 1683

Količina:

Skupaj:
139,00 EUR

Skupaj z DDV:
169,58 EUR
Dodaj v košarico
Imate posebne zahteve, potrebujete potisk?
Pošlji povpraševanje

OPIS

Razvojni komplet z ACR1252U je odlično orodje, ki vam bo pomagalo hitro spoznati principe delovanja tega popularnega NFC čitalnika / zapisovalnika ter vam omogočilo izvedbo inovativnih NFC aplikacij. 

Poleg čitalnika ACR1252U-M1 dobite tudi kodo za dostop do številnih programskih orodij in vzorčne medije: 5 kartic s čipom Mifare Classic 1k, 5 kartic z mikroprocesorskim čipom ACOS3 in eno SAM kartico za kriptiranje podatkov (ACOS6-SAM Secure Access Module card).

Za razvijalce, ki želijo uporabljati tudi NFC nalepke smo pripravili posebni dodatni paket vzorcev, ki so na razpolago na strani: 

ACR1252U-M1 je certificirani NFC čitalnik /zapisovalnik, ki podpira PC/SC in CCID protokole in  se priklopi na računalnik preko USB povezave. 

Deluje lahko v treh načinih: 

kot NFC čitalnik /zapisovalnik: zna prebrati UID kodo čipa, vsebino spomina, zapisati vsebino v čip... 
- kot emulator kartic: obnaša se lahko kot standardni NFC medij in simulira njegovo delovanje  
- kot peer-to-peer naprava: podpira dinamično komunikacijo z drugimi NFC napravami, kot so mobilni telefoni in tablice.


Čitalnik ACR1252U-M1 deluje na frekvenci 13,56 MHZ in podpira ISO 14443 Type A in B, MIFARE®, FeliCa ter ISO 18092 NFC medije. 

Primeren je za delo s čipi: MIFARE Classic®, NTAG213, NTAG215, NTAG216, DESFire®, Fudan F08, FeliCa, in drugimi NFC čipi ISO/IEC 18092. 

Uporabljate ga lahko na različnih platformah, kot so Windows® CE, Windows®, Linux®, MAC OS®, Solaris, Android™.

Obstajata dve različici čitalnika in sicer:
ACR1252U-M1, s SAM modulom, ki poskrbi za dodatno varnost transakcij
ACR1252U-M2, ki ne vsebuje SAM modula, sicer pa se obnaša enako kot ACR1252U-M1

Če želite kupiti zgolj čitalnike obiščite:
https://www.mave.si/citalniki/nfc-citalnik-acr-1252u.html

V primeru nakupa le čitalnika ni priložene nobene programske opreme ali vzočnih medijev. 

Programski del razvojnega kompleta vsebujeje naslednje programe: 
PCSC Learning Tool, QuickView, Script Tool 4, Smart Card and Reader Tool, NDEF Tool for Peer-to-Peer and Card Emulation Mode.
 
Vzorčne kode za delo s čitalnikom so napisane v programskih jezikih:

Java, MS Visual Basic.NET 2008, MS Visual C#.NET 2008, MS Visual C++.NET 2008 (64-bit only), MS Visual C++ 6.0 (32-bit only).

Čitalnik ACR1252U dosega NFC medijih z večjo anteno velike razdalje branja, kar za NFC tehnologijo pomeni tja do 7,5 cm in dobro bere tudi NFC medije z manjhno anteno, a je v tem primeru razdalja branja krajša.

Spodnja tabela informativno podaja razdalje branja v primeru različnih medijev:
 
NFC / RFID medij  Razdalja branja
NFC nalepka v velikosti bančne kartice  7,5 cm
Kartice MIFARE Classic® 1K NXP      6 cm
NFC nalepka premera 25 mm  3,5 cm
Silikonske RFID zapestnice MIFARE® Classic EV1 1K   2,5 cm
NFC nalepka dimenzije 19x12 mm s čipom NTAG213   1,5 cm
NFC disk premera 13 mm s čipom NTAG213     1 cm

Za povpraševanje, ponudbo ali če imate kakšno vprašanje nam pišite na info@mave.si ali pokličite na številko 041 884 124 in z veseljem vam bomo pomagali. 

Sorodni izdelki

IZ NAŠEGA BLOGA

Dec
29
2022
Digitalizacija poslovanja z NFC čipi in čitalnikom SYRIS RD300-H1-G
Ko delamo digitalizacijo poslovanja, potrebujemo mehanizme za hitro identifikacijo predmetov ali oseb in to lahko naredimo z uporabo brezstične tehnologije RFID ali NFC. Brezstični čipi vsebujejo ID številko in nekaj spomina, čitalniki lahko preberejo identifikacijsko številko čipa ali vpis vsebine v spominu čipa in izvedejo določeno funkcijo.

Najbolj preprost način delovanja čitalnika je ta, da preberejo ID številko čipa in jo prikažejo na zaslonu računalnika ali druge naprave. Če ste v Excelovi tabeli, se bo ID številka čipa pojavila v določeni celici in po branju se bo pozicija samodejno prestavila na naslednjo celico. Tak način delovanja imenujemo simulacija tipkovnice ali Keyboard Emulator, obstajajo pa še drugi načini delovanja čitalnikov in so opisani v nadaljevanju.
Beri dalje
Okt
18
2022
Čitalniki in napotki za aktivacijo nove elektronske osebne izkaznice
Kot številni državljani, ki so po 28. marcu prejeli novo elektronsko osebno izkaznico, sem tudi sam pred kratkim prejel pismo z geslom za aktivacijo osebne izkaznice in preveril delovanje novega sistema. V nadaljevanju opisujem postopek aktivacije, kompatibilnost s čitalniki ter možnosti uporabe nove osebne izkaznice…
Beri dalje
Sep
15
2022
Formati branja ID kod RFID čipov in nasveti za pretvorbo
Za potrebe identifikacije oseb ali predmetov, zelo pogosto uporabljamo identifikacijske številke, ki so zapisane v RFID čipu. Te kode so shranjene v dvojiški oz. binarni obliki (BIN), torej v obliki enic in ničel. Ko čip preberemo, običajno vidimo na zaslonu desetiško (DEC) ali šestnajstiško (HEX) vrednost. Čitalniki lahko isti zapis interpretirajo na različne načine oziroma, ga pred prikazom na zaslonu še dodatno obdelajo, tako, da obrnejo zaporedje bitov ali bajtov ali obrnejo hkrati zaporedje bitov ter bajtov.  V tem članku razlagamo o tem kako si lahko pomagate, če se prikazana vrednost, ki jo poda čitalnik ne ujema s kodami, v sistemu ali tabeli, in podajamo razlago kako berejo ID kodo Mifare, NFC in 125kHz čitalniki.
Beri dalje
Avg
20
2022
Vse kar morate vedeti o NFC nalepkah
Vas zanima kaj so NFC nalepke, katere čipe lahko vsebujejo in zakaj se uporabljajo? Se sprašujete, če lahko kupite NFC nalepko in z njo plačujete v trgovini? Vas zanima, če jo lahko NFC nalepite na telefon, se jo da skopirati? Vse to smo povzeli v spodnjem članku...
Beri dalje

AAA
BONITETA

 

10+ LET
POSLOVANJA1000 +
REDNIH STRANK

 

POMOČ IN
SVETOVANJE

 

100% VAREN
NAKUP

 
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?