Kateri kartični čitalniki so primerni za priklop na USB-C?
20. December 2021
USB-C je najnovejša različica USB priključka, ki se je najprej pojavila na mobilnih telefonih, sedaj pa se čedalje pogosteje pojavlja tudi pri prenosnih računalnikih in tablicah. Če imate čitalnik z navadnim USB priključkom in ga želite uporabiti z novim računalnikom, potrebujete USB-A na USB-C pretvornik ali pa nov primerni kabel (na primer kabel z mini USB na USB-C). Če kupujete nov čitalnik in si želite izogniti uporabi USB pretvornikov, si oglejte našo ponudbo čitalnikov z USB-C priklopom.
Pregled primerov, kjer vam bodo NFC čipi poenostavili delo
22. November 2021
NFC tehnologija je na trgu že nekaj desetletij in se ne razlikuje veliko od drugih RFID tehnologij. Načelo delovanja je zelo podobno. Ko majhen brezkontaktni čip z anteno sprejme signal od čitalnika, sporoči nazaj nekaj informacij. Ta tehnologija je v zadnjih letih pridobila še večjo prepoznavnost in uporabnost, saj jo zdaj v pametne telefone vgrajujejo verjetno že vsi proizvajalci telefonov. Ti telefoni lahko varno komunicirajo s POS terminali med bančnimi transakcijami, lahko kodirajo NFC čipe, berejo NFC oznake in komunicirajo tudi z drugimi NFC telefoni.

Ta tehnologija temelji na bližini, kar pomeni, da običajno deluje le nekaj centimetrov od čitalnika ali pa se morate dejansko dotakniti NFC oznak ali druge NFC naprave.

NFC čipe lahko vgradimo v različne izdelke, da jih lahko prepoznamo in preverimo njihovo pristnost. Ljudje lahko uporabljajo NFC ključke za odklepanje vrat, beleženje prisotnosti na delovnem mestu itd. NFC lahko zažene spletne strani, odpre video predstavitve, zadnja leta pa je ta tehnologija vse bolj prisotna v rešitvah za mobilno plačevanje.

Ker so možnosti uporabe tako rekoč neomejene, smo povzeli 13 tipičnih primerov uporabe NFC tehnologije.
NFC vizitka za hitri in brezstični prenos svojih kontaktnih podatkov
25. Oktober 2021
V tem članku vam predstavljamo idejo za uporabno poslovno darilo - Digitalno poslovno vizitko.  Z digitalno vizitko hitro in brezstično prenesemo svoje kontaktne podatke v telefonski imenik svojih novih prijateljev ali poslovnih partnerjev. 

Digitalna vizitka je plastična kartica, ki vsebuje NFC čip v katerega prejemnik s telefonom vpiše svoje kontaktne podatke in ko spozna novega prijatelja ali poslovnega partnerja, lahko brezstično in hitro prenese svoje kontaktne podatke v prijateljev telefon. 

Strokovni članki

Vsi članki