Kako berejo ID kodo Mifare, NFC in 125kHz čitalniki in na kaj moramo biti pozorni
15. September 2022
Za potrebe identifikacije oseb ali predmetov, zelo pogosto uporabljamo identifikacijske številke, ki so zapisane v RFID čipu. Te kode so shranjene v dvojiški oz. binarni obliki (BIN), torej v obliki enic in ničel. Ko čip preberemo, običajno vidimo na zaslonu desetiško (DEC) ali šestnajstiško (HEX) vrednost. Čitalniki lahko isti zapis interpretirajo na različne načine oziroma, ga pred prikazom na zaslonu še dodatno obdelajo, tako, da obrnejo zaporedje bitov ali bajtov ali obrnejo hkrati zaporedje bitov ter bajtov.  V tem članku razlagamo o tem kako si lahko pomagate, če se prikazana vrednost, ki jo poda čitalnik ne ujema s kodami, v sistemu ali tabeli, in podajamo razlago kako berejo ID kodo Mifare, NFC in 125kHz čitalniki.
Vrste NFC čipov, možnosti za potisk NFC nalepk, uporaba…
20. Avgust 2022
Vas zanima kaj so NFC nalepke, katere čipe lahko vsebujejo in zakaj se uporabljajo? Se sprašujete, če lahko kupite NFC nalepko in z njo plačujete v trgovini? Vas zanima, če jo lahko NFC nalepite na telefon, se jo da skopirati? Vse to smo povzeli v spodnjem članku...
Postopek izdelave ovratnih trakov, materiali, nasveti glede podobe ter roki in cene
07. Julij 2022
Potrebujete hitro izdelavo ovratnih trakov za vašo konferenco, promocijo na sejmu ali enostavno želite, povečati ugled svoje organizacije z uporabo brendiranih ovratnih trakov? Preberite kaj vam svetujemo glede izdelave ovratnih trakov, nasvete glede grafične podobe trakov ter kakšni so dobavni roki in kaj vpliva na ceno.

Strokovni članki

Vsi članki