RFID kartice z več čipi

Ali lahko vsebuje ena RFID kartica 2 ali več čipov?

25. Julij 2019
Najpomembnejši del RFID medijev, kot so RFID kartice, obeski, nalepke, ipd je RFID čip. Če imamo opravka z več različnimi RFID sistemi, kot naprimer 125 kHz za odpiranje vrat in 13,56 MHz sistem za registracijo delovnega časa, lahko uporabimo tudi medije, ki vsebujejo dva ali več različnih čipov.
 
Omejitev tovrstnih medijev je ta, da imamo lahko v enem mediju le po en čip za vsako frekvenco. Možna je torej uporaba RFID kartice s 125 kHz čipom in Mifare čipom ali RFID obeska s 125 kHz in NFC čipom, ne moremo pa uporabiti v eni kartici NFC čipa in Mifare Classic 1k čipa, saj delujeta na isti frekvenci 13,56 MHz.
 
Na spodnji povezavi si lahko ogledate naš nabor RFID medijev z dvema čipoma:
- RFID kartice z dvema čipoma UHF Alien Higgs 3 in Mifare 1k
- RFID kartice z UHF čipom Alien Higgs 3 in 125 kHz čipom TK4100
RFID kartice z NFC čipom in 125 kHz čipom TK4100

MIFARE Classic® EV1 1K in 125 kHz čip v enem obesku
Obesek z 125 kHz čipom in 13,56 MHz kompatibilnim čipom

 
Naše stranke včasih povprašujejo po podobnih medijih s čipi, ki se uprabljajo v rešitvah drugih ponudnikov, kot so HID čipi, Indala, Salto, Vingcard in v tovrstni primerih je možna le namestitev RFID nalepke na obstoječe kartice drugih ponudnikov. Pri tem je potrebno biti pozoren, da je frekvenca čipov različna. Npr. na Salto kartice lahko namestite 125 KHz nalepko, ne smete pa namestiti NFC nalepke. 
 
Nekateri uporabniki želijo namestiti 125 kHZ nalepko na mobilne telefone z NFC in to načeloma ne predstavlja težav, namestitev NFC čipov na ohišje telefona z NFC pa ni priporočljiva. Če nameščamo RFID nalepko na mobilni telefon s kovinskim ohišjem, moramo paziti, da ta nalepka vsebuje vsaj nekaj prostora med anteno in kovinskim ohišjem, sicer ne bo delovala.
 
Nalepke, ki jih najpogosteje prodajamo za ta namen so naslednje:
 
 
V primeru vprašanj in za strokovni nasvet nas pokličite na 041 884 124 ali pišete na info@mave.si

Strokovni članki

Vsi članki